” Η γυμναστική με γεμίζει ευεξία .”

Εδώ και τρείς εβδομάδες άρχισα ξανά γυμναστική. Το είχα παραμελήσει τελείως για περίπου ενάμιση μήνα. Πολλές φορές έλεγα στον εαυτό μου ” τέλος Τατιάνα, ξεκινάς αύριο” αλλά όλο το ανέβαλα. Η τρέλα της δουλειάς και ή έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ενασχόλησης με τον εαυτό μου.
Είχα αρχίσει να νιώθω τελείως μπουρούχα!!! Μου αρέσει αυτή η λέξη. Έχει αυτά τα δύο ου μέσα , που μου επιτρέπουν να γιουχάρω τον εαυτό μου. Μπουρούχα!!! Τη λέω με στόμφο, εκτονώνοντας συνήθως την αγανάκτησή μου για την τεμπελιά μου, όλα τα λίπη που έχω καταβροχθίσει τον τελευταίο καιρό και το σώμα μου, που εκπέμπει SOS με … τρέμουλο σε διάφορά σημεία. Συνήθως το παρατηρώ όταν γδύνομαι, για να μπω στο ντους και εκνευρίζομαι.
Ωστόσο το σημαντικότερο για μένα πλεονέκτημα της άθλησης είναι η ευεξία!!! Μου φτιάχνει τη διάθεση. Νιώθω ζωντανή, γεμίζω ενέργεια, η μέρα ξεκινά με θετική διάθεση.
Μη φανταστείτε ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο. Ξυπνάω στις 6.40 το πρωί. Βάζω μια φόρμα γυμναστικής, ετοιμάζω τα παιδιά και τα κατεβάζω στο σχολικό. Όταν γυρίζω σπίτι, πίνω λίγο μοσχοβοληστό καφέ φίλτρου με άρωμα καραμέλας ρίχνω μια ματιά στα θέματα του Tlife και μετά ξεκινώ ένα σύντομο πρόγραμμα.
Κάνω 15 λεπτά διάδρομο , λίγους κοιλιακούς, ραχιαίους, μερικά σετ ασκησούλες για τα πόδια, ελάχιστα βαράκια για τα …μπρατσάκια και κλείνω με stretching. Δεν κρατάει όλο το πρόγραμμα περισσότερο από 40 με 45 λεπτά.
Μη φανταστείτε βέβαια ότι δεν χρειάζεται να πιέσω τον εαυτό μου για να ξεκινήσω. Όταν γυρίζω σπίτι από τη στάση του σχολικού, θέλω κατά βάθος να βουλιάξω στον καναπέ πίνοντας καφέ και χαζεύοντας στην τηλεόραση.
Για να ξεγελάσω τον εαυτόν μου λοιπόν, ανοίγω την τηλεόραση και κάνω γυμναστική παρακολουθώντας τις πρωινές εκπομπές. Αυτό με κάνει να ξεχνάω τον πόνο των κοιλιακών. Σε κάποιους από σας μπορεί να αρέσει η μουσική. Εμπιστευτείτε με. Δοκιμάστε να γυμναστείτε με αγαπημένα σας τραγούδια, έστω για μισή ωρίτσα το πρωί και θα δείτε πως θα αλλάξει η διάθεσή σας.
Όσοι έχετε κοντά σας πάρκο ή ζείτε στην περιφέρεια, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το πρωινό τρέξιμο στην ύπαιθρο ή μια βόλτα με το ποδήλατο.
Δεν κάνω training όλα τα πρωινά μου. Γυμνάζομαι τρείς με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είναι αρκετές για να συντηρηθεί το σώμα σε μια καλή κατάσταση. Έτσι νιώθω σε φόρμα, έχω καλύτερη διάθεση και το δέρμα μου δείχνει πιο νέο και πιο σφριγηλό.
Αν δεν έχεις αρχίσει ακόμη γυμναστική, ξεκίνα κι εσύ από σήμερα. Θα σου αλλάξει τη ζωή. Αν δεν ξέρεις τι ασκήσεις να ακολουθήσεις, δοκίμασε το πρόγραμμα του Tlife.
Καλή επιτυχία. Να θυμάσαι ότι η ποιότητα της ζωής σου είναι στο χέρι σου!
Καλό κουράγιο και καλούς κοιλιακούς «γραμμωμένες» φιλενάδες!
Τατιάνα

And More