Διακοσμητικά tips για να φέρεις σιγά σιγά την άνοιξη στο σπίτι σου!

Μπορεί αυτές οι λιακάδες που μας ξεμυαλίζουν να μην σημαίνουν πως έφυγε οριστικά το κρύο, σημαίνουν όμως έστω και ημερολογιακά ότι έφτασε η άνοιξη. Και αυτό έχει ήδη επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Ήδη έχει αρχίσει να “ανοίγει” η καρδιά μας και το μυαλό να ονειρεύεται το καλοκαίρι.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό σιγά σιγά αρχίζει να αποτυπώνεται στο ντύσιμό μας και φυσικά στο σπίτι μας, στη διακόσμηση. Αρχίζουμε και προσθέτουμε μικρές πινελιές που φέρνουν την άνοιξη και μας φτιάχνουν το κέφι. Χρώματα που αναδεικνύονται με το φυσικό φως, λουλούδια και μικρές διακοσμητικές κινήσεις που θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα στο χώρο σου.

Χρησιμοποίησε φυτά εσωτερικού χώρου για να ανανεώσεις τον… αέρα του σπιτιού, τόσο κυριολεκτικά -αφού τα φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και “γεννούν” οξυγόνο, όσο και μεταφορικά μιας και αμέσως θα μεταμορφώσουν το χώρο και τη διάθεσή σου!

Βάλε τη φύση σε κάδρο! Με μερικούς πίνακες ή κάδρα που το εικαστικό περιεχόμενό τους θα απεικονίζει πράσινα φυτά και χρωματιστά λουλούδια ή floral patterns, ο χώρος θα γεμίσει ενέργεια και ανοιξιάτικη διάθεση!

Βάλε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού φρέσκα ευωδιαστά λουλούδια! Τι πιο όμορφο και ευδιάθετο από την ανθισμένη φύση; Άλλωστε, αυτό είναι που φέρνει την άνοιξη! Δοκίμασε, λοιπόν, να διακοσμήσεις τους χώρους σου με χρωματιστά ή λευκά λουλούδια κάθε είδους και μεγέθους!
Ανανέωσε τη χρωματική παλέτα σου! Το χειμώνα κυριαρχούν οι σκούρες και βαθιές αποχρώσεις και οι πολλές διαφορετικές υφάνσεις, που όμως ήρθε η ώρα να αλλάξεις. Όσο πιο ανάλαφρα τα χρώματα που θα κυριαρχούν στο σπίτι, τόσο πιο “ανοιχτή” θα είναι και η διάθεσή σου!
Βάλε το floral στη ζωή σου και μην το φοβηθείς! Οτιδήποτε έχει σχέση με τη φύση -και μάλιστα την… αναγεννημένη!- θα κάνει αμέσως τη διαφορά στη διακόσμησή σου. Χρησιμοποίησε μαξιλάρια για τον καναπέ με διαφορετικά patterns ή φίνα ριχτάρια με λουλουδάτο στιλ!
Φιλιά,
Τατιάνα

And More