Διακοσμητικά tips για να γίνει το σπίτι σου πιο φθινοπωρινά cozy!

Ένας είναι ο βασικός κανόνας στο φθινοπωρινό deco και αυτός είναι να “αγκαλιάσεις” αυτή την… παρεξηγημένη εποχή. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο τώρα, αλλά όσο ο καιρός αρχίζει να θυμίζει χειμώνα, τόσο πιο έντονη θα είναι η ανάγκη σου να διακοσμήσεις το σπίτι σου σύμφωνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Για αυτό, μπορείς από τώρα να κάνεις μικρές αλλαγές στα πράγματα που ήδη έχεις ή να τα συνδυάσεις με λίγα νέα στοιχεία, ώστε το σπίτι σου να γίνει πιο “ζεστό” και έτοιμο να υποδεχθεί τις ώρες χαλάρωσης και… θαλπωρής!

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας χαρακτηρίζονται από περισσότερο σκοτεινές αποχρώσεις, πράγμα που μπορείς να μεταφέρεις και στο χώρο σου, σκουραίνοντας ελαφρώς τη χρωματική παλέτα του. Είτε σε μικρότερες, είτε σε μεγαλύτερες επιφάνειες, χρώματα όπως το πετρόλ, το navy blue και το βαθύ σμαραγδί είναι ιδανικά για ένα elegant και cozy σκηνικό!

Μία από τις πιο έντονες τάσεις στο φθινοπωρινό design είναι το λεγόμενο layering, δηλαδή ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και πλέξεων, που δημιουργούν αίσθηση προοπτικής και δίνουν ένταση και “προσωπικότητα” στο χώρο. Μπορείς, λοιπόν, να δοκιμάσεις τη μέθοδο “χαλί πάνω σε χαλί”, να “μπλέξεις” την (καλοκαιρινή) ψάθα με τη faux γούνα και το faux δέρμα ή να σετάρεις τα πλεκτά μαξιλάρια με ένα βελουτέ ριχτάρι.

Το φθινόπωρο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη γη. Τα χρώματα που χαρακτηρίζουν την εποχή εμπνέονται από το καφέ του χώματος, το γκρίζο του ουρανού, το βαθύ κίτρινο των φύλλων και το σκούρο πράσινο των δέντρων. Βάλε, επομένως, τις γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις στο σπίτι σου για να είναι πιο φιλόξενο και χαλαρωτικό.

Ένα ακόμη στοιχείο που σου προκαλεί η φθινοπωρινή διάθεση είναι η ανάγκη για… cocooning! Θέλεις να βλέπεις πιο “αφράτες” υφάνσεις, περισσότερο θελκτικές υφές και ζεστές αποχρώσεις, που θα σε βοηθούν να δημιουργήσεις ένα ήρεμο περιβάλλον. Τα μαξιλάρια και οι μαξιλάρες που μπορείς να έχεις διάσπαρτα στο χώρο θα σου παρέχουν ακριβώς αυτήν την αίσθηση χαλάρωσης.

Και μιας και οι fluffy υφές είναι κάτι που σίγουρα θα “αγκαλιάσεις” κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μπορείς να τις εντάξεις και σε επιπλέον στοιχεία του χώρου, όπως ένα κουβερτάκι στον καναπέ, ένα ριχτάρι που θα “ζεσταίνει” την πολυθρόνα ή ακόμη και ένα περισσότερο folklore διακοσμητικό στον τοίχο σου.

Φιλιά,
Τατιάνα

And More