Έξυπνες διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες ιδέες …χωρίς πολλά έξοδα!

Ήρθε η ώρα το σπίτι να φορέσει τα γιορτινά του. Να γεμίσει λάμψη, φως και χαρά. Και δεν είναι μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι όμορφο και σου φτιάχνει τη διάθεση όταν, γυρίζοντας το βράδυ από τη δουλειά σου, οι γωνιές του σπιτιού να έχουν στοιχεία από τα Χριστούγεννα που -επιτέλους!- πλησιάζουν.

Δεν χρειάζεται κόπος και δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Υπάρχουν έξυπνες και κομψές ιδέες για να στολίσεις το χώρο σου! Λίγο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσεις, το Σαββατοκύριακο ίσως, και θα δεις και πόσο υπέροχα θα περάσεις κατά τη διαδικασία…

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι ο θερμός φωτισμός. Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευθείς εκείνα τα φωτάκια που περισσεύουν από το δέντρο, ώστε να φτιάξεις μια μικρή σύνθεση για την κονσόλα του σαλονιού; Τοποθέτησε τα λαμπιόνια μέσα σε διακοσμητικές γυάλες για ακόμη πιο “φαντασμαγορικό” αποτέλεσμα ή απλά ακούμπησέ τα σε έναν δίσκο!

Τις περισσότερες φορές, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση. Επομένως, αξίζει να επενδύσεις στο στολισμό μικρών γωνιών στο σπίτι, που θα δώσουν σαφή εορταστική νότα στο χώρο σου! Μερικά κεράκια, κουκουνάρια, φυσικό ή τεχνητό γκι, φθινοπωρινά φύλλα και ίσως κάποια διακοσμητικά αντικείμενα θα δημιουργήσουν τέλειες συνθέσεις!

Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από πολλά πράγματα, αλλά το φυσικό ξύλο και το λευκό χρώμα του χιονιού είναι από τα βασικά του! Ευτυχώς που ταιριάζουν άψογα και στα Χριστούγεννα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να τα εντάξεις στο deco σου! Ένα φυσικό κλαδί δέντρου που θα κρεμάσεις στον τοίχο μπορεί να γίνει ο ιδανικός “καμβάς” για να φιλοξενήσει μερικά από τα αγαπημένα σου στολίδια, είτε είναι αστέρια, είτε νιφάδες ή ακόμη και οι vintage μπάλες σου!

Μιλώντας για μπάλες… θυμάσαι κάποιες που αγόρασες πριν χρόνια και τώρα αισθάνεσαι πως δεν ταιριάζουν καθόλου στο σπίτι; Πάρε, λοιπόν, πινέλο και μπογιά και εξάντλησε πάνω τους όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου! Επίλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα και άλλαξέ τους εντελώς όψη, πριν τους περάσεις νέα κλωστή και τα κρεμάσεις στο stylish σαλόνι σου!

Μία ακόμη εναλλακτική επιλογή είναι τα χάρτινα στολίδια που θυμίζουν origami. Είναι μια περισσότερο minimal πρόταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα “σταθούν” επάξια στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου! Μία elegant και chic πρόταση για εσένα που αγαπάς τις πιο… αφαιρετικές επιλογές!

Τι πιο εύκολο από μερικά λευκά κεριά, περιτριγυρισμένα από κλαδιά και φύλλα; Η ατμόσφαιρα στο σπίτι θα “ζεστάνει” αμέσως, ενώ θα κερδίσεις πολλούς… πόντους πολυτέλειας, χάρη στην απλότητα και τη διακριτική κομψότητά τους!

Αν είσαι τύπος που αγαπά τις μικρές χειροτεχνίες και το DIY, τότε αυτή είναι άλλη μία απλή επιλογή, που όμως θα κάνει το χώρο σου να “λάμψει” για την ιδιαιτερότητά του! Εφοδιάσου με ένα χαρτί περιτυλίγματος που σου αρέσει, μερικά μικρά κουτιά από τσίχλες ή από παλιά κοσμήματα και κορδέλες! Τύλιξε με το δικό σου τρόπο τα “δωράκια” που θα στολίσουν είτε το τραπέζι του σαλονιού ή ακόμη και την τραπεζαρία σου!

Αυτή ίσως είναι μία από τις πιο απλές πινελιές που μπορείς να δώσεις στο χώρο σου! Μερικά γυάλινα βάζα ή ακόμη και παλιά μπουκάλια από κρασί, γεμισμένα με νερό και διακοσμημένα με ένα κλαδί από πεύκο ή έλατο θα “απογειώσουν” απευθείας τη χριστουγεννιάτικη εικόνα του σπιτιού!

Και μια εύκολη λύση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: γέμισε μερικά αχρησιμοποίητα βάζα (από μαρμελάδα ή μέλι) με νερό και βύθισε μέσα μικρά κλαδάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα κεράκι ρεσό! Ειδικά αν το τεχνητό δέντρο σου έχει σπασμένα κλαδιά, μπορείς να κόψεις ένα τμήμα τους και να χρησιμοποιήσεις αυτό! Αν, ωστόσο, φοβάσαι τη… σκουριά από το μέταλλο του κλαδιού, πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό, ώστε να την αποφύγεις!

Φιλιά,
Τατιάνα

And More