Ελεος! Το πανεπιστήμιο καταυλισμός Αφγανών!

Η κατάληψη της νομικής από εκατοντάδες λαθρομετανάστες όχι μόνο με θλίβει, όχι μόνο με απογοητεύει αλλά με εξοργίζει!!!

Κάποιοι , εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο μετατρέπουν για πολλοστή φορά το ελληνικό πανεπιστήμιο, από ιερό χώρο μάθησης, σε τόπο διεκδίκησης. Ένα ακόμη στοιχείο παρακμής της ελληνικής κοινωνίας.

Το ισχυρότερο όπλο απέναντι στην κρίση, τη διαφθορά, και την κατάπτωση των ηθικών αξιών της κοινωνίας μας είναι η παιδεία. Και δυστυχώς τα ελληνικά πανεπιστήμια αντί να αναβαθμίζονται, απαξιώνονται . Κι αυτό δεν θα αλλάξει αν δεν αντιληφθούμε την παιδεία με τρόπο διαφορετικό. Και δεν εννοώ αυτόν της στείρας γνώσης.

Στο εξωτερικό, τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ζητούν από τους νεοεισερχόμενους φοιτητές να προσκομίσουν αποδεικτικά εμπειρίας σε εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο. Είναι κοιτίδες γνώσεις και πολιτισμού. Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού κάνουν άλματα στην έρευνα, αφήνοντας πια πολύ πίσω τα δικά μας αντίστοιχα ιδρύματα.

Μετατρέποντας ένα πανεπιστημιακό χώρο σε καταυλισμό λαθρομεταναστών σίγουρα δεν συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάποιοι φοιτητές καταγγέλλονται ότι έβαλαν αυθαίρετα τους μετανάστες στο κτίριο της νομικής, ο πρύτανης ως συνήθως νίπτει τα χείρας, η αστυνομία δεν τολμά να πλησιάσει λόγω ασύλου και όλοι εμείς λέμε φτάνει πια !!! Δεν μπορεί το σύνολο των φοιτητών να την πληρώνει για μια μικρή μειοψηφία, δεν μπορεί να ζούμε σε ένα ανίκανο και κομπλεξικό κράτος που αδυνατεί να προσφέρει στους πολίτες του τα αυτονόητα!!!

Ένα κράτος της παρακμής, που το πανεπιστημιακό άσυλο χρησιμοποιείται από κάποιους για την πρόκληση της ανομίας και την προστασία της εγκληματικότητας. Το άσυλο προασπίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ουσία και τη δύναμη της δημοκρατίας. Δε λύνει τις βιοτικές ανάγκες κανενός.

Περιμένω και τις δικές σας απόψεις για το θέμα.

Τατιάνα.

And More