TLife | The female side of life

Κατηγορίες

Αρχείο

Ένα γευστικό, νηστίσιμο κριθαρότο!

Τώρα που ο καιρός "ανοίγει" όλο και περισσότερο και η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο, το ίδιο συμβαίνει και με τις διατροφικές μας επιλογές. Και όχι απαραίτητα επειδή σκεφτόμαστε τη δίαιτα και το αδυνάτισμα λόγω καλοκαιριού που πλησιάζει. Γενικότερα, την άνοιξη αποζητάμε κάτι πιο ελαφρύ. Φεύγουμε από τις "βαριές" γεύσεις που ταίριαζαν με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και επιλέγουμε περισσότερα φρούτα, περισσότερα λαχανικά. Και το κρέας μπαίνει για λίγο στην άκρη.

Σήμερα, λοιπόν, σου έχω ένα υπέροχο κριθαρότο με μανιτάρια και καρότα. Εύκολη συνταγή, δεν θέλει πολύ χρόνο να ετοιμαστεί και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ. Είναι νηστίσιμη, δεν περιέχει τα -αγαπημένα, αλλά παχυντικά- τυριά και φυσικά είναι ό,τι πρέπει να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Είναι ένα πιάτο που μπορείς να το σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά και μια νόστιμη και πρακτική επιλογή για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο.


Υλικά:
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 250 gr μανιτάρια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2/3 φλ. κριθαράκι
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά.
  • Κόψε το κρεμμύδι και το καρότο σε λεπτά κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες και σόταρέ τα στο τηγάνι για επτά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και συνέχισε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε το κριθαράκι, το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών και ανακάτεψε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε με το καπάκι και συνέχισε να βράζεις το κριθαρότο για περίπου δέκα λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την εστία και άφησε να “σταθεί” το φαγητό για πέντε λεπτά.
  • Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και πασπάλισε το κριθαρότο και πρόσθεσε αν χρειαστεί περισσότερο αλάτι.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Φιλιά πολλά,
Τατιάνα

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...