Ένα πολύ γρήγορο και νοστιμότατο πιάτο! Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών…

Το μαγείρεμα είναι κάτι που αγαπώ. Δυστυχώς, όμως, ο χρόνος που μπορώ να αφιερώσω στην κουζίνα είναι αρκετά περιορισμένος. Από τη μία οι πολλές ώρες που απαιτεί η δουλειά, από την άλλη η ανάγκη μου να φροντίσω τους αγαπημένους μου… Η λύση βρίσκεται πάντα στις “έξυπνες” συνταγές που δεν υστερούν καθόλου -μα καθόλου- σε γεύση!

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών! Αυτό το φαγητό είναι το δικό μου “fast food”. Μια γρήγορη συνταγή χωρίς τεράστιες απαιτήσεις και παράλληλα πολύ νόστιμη. Σε 40 λεπτά είναι ήδη σερβιρισμένο στο τραπέζι. Το μυστικό βρίσκεται στη σάλτσα που “δένει” γρήγορα και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχεις έτοιμο, ζεστό και γευστικότατο βραδινό για τους αγαπημένους σου.

Εγώ συνήθως το σερβίρω με τηγανητές πατάτες (που όλοι αγαπούν) ή βραστό ρύζι. Εναλλακτικά θα μπορούσες να το συνοδεύσεις και με πουρέ. Ανάλογα με το τι προτιμά ο καθένας. Η μαγειρική πάντα σου δίνει πολλές επιλογές…

Υλικά

  • Μισό κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 κ.σούπας λάδι
  • 2 μέτρια, λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμ. μανιτάρια κρεμίνι ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ.γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σούπας βούτυρο μαλακό
  • 1 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προετοιμασία

01Αλατοπιπέρωσε το ψαρονέφρι με το 1/4 κ.γλυκού αλάτι και το 1/4 κ.γλυκού πιπέρι.

02Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη μία κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρόδισε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές. Βάλε το σε ταψί που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και ψήσε το σε δυνατό φούρνο (220 βαθμούς) μέχρι που όταν το τσιμπάς με πιρούνι να μη βγάζει αίμα, περίπου 18 λεπτά.

03Βγάλε από το φούρνο με το αλουμινόχαρτο πάνω σε επιφάνεια κοπής και τύλιξέ το με το αλουμινόχαρτο, αφήνοντάς το να σταθεί για 5 λεπτά τυλιγμένο. Κόψε το σε κομμάτια.

04Στο ίδιο τηγάνι που το ρόδισες ζέστανε την άλλη κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σώταρε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σώταρε για άλλα 6 λεπτά.

05Ρίξε το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστεί, ανακατεύοντας και “ξύνοντας” ελαφρά τα πλάγια του τηγανιού. Πρόσθεσε το ζωμό και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά.

06Ανακάτεψε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίξε το στη σάλτσα μαζί με το μαϊντανό. Αν το ψαρονέφρι έχει βγάλει υγρά ρίξε τα και αυτά στο τηγάνι. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

07Βάλε το ψαρονέφρι σε πιατέλα και σέρβιρε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Tip

Πασπάλισε το ψαρονέφρι σου, αφού το σερβίρεις, με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό για να του δώσεις ωραίο χρώμα!

Kαλή σας απόλαυση!

Φιλάκια,
Τατιάνα

*Αν θέλεις να με κάνεις follow στο Instagram θα με βρεις στο @tatistefanidou

And More