Η Γερμανίδα λολίτα της Eurovision

Μου άρεσε η Lena. Το τραγούδι Satellite αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, ήταν σίγουρα μέσα στα αγαπημένα μου. Ένα χαριτωμένο, μελωδικό κομμάτι, με εφηβική φρεσκάδα. Η 19χρονη πιτσιρίκα έπαιζε και φλέρταρε πάνω στη σκηνή. Τραγουδούσε στον … αγαπημένο της και είχε κάνει τα πάντα γι αυτόν, όπως έλεγε ο στίχος. Τον έψαχνε παντού, είχε φτιάξει τα μαλλιά της γι αυτόν και είχε αγοράσει μπλε εσώρουχα για να τον συναντήσει!
Το μαύρο λιτό φόρεμα και το κατακόκκινο κραγιόν της, δεν μου άρεσαν καθόλου. Την ήθελα πιο κοντά στην ηλικία της. Αυτό άλλωστε ήταν και το ατού της.
Η επιτυχία ήρθε έτσι ξαφνικά στη ζωή της γερμανίδας λολίτας. Δεν έχει κάνει ιδιαίτερες σπουδές στο τραγούδι. Δεν έχει τραγουδήσει ποτέ επαγγελματικά. Πότε να προλάβει άλλωστε!!! Φέτος τον Απρίλη τελείωσε το σχολείο . Συμμετείχε στο διαγωνισμό που έκανε η Γερμανία με τίτλο « Το δικό μας αστέρι για το Οσλο » . Κέρδισε με διαφορά. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σκαρφάλωσε γρήγορα στο νούμερο ένα των γερμανικών charts. Εδώ και μήνες το τραγούδι της ήταν το απόλυτο φαβορί του διαγωνισμού . Και τώρα κατέκτησε και την Ευρώπη. Δεν είναι λογικό λοιπόν να τα χάσει το κοριτσάκι όταν το φώναξαν στη σκηνή για του παραδώσουν το τρόπαιο!!! Πότε να προλάβει να τα συνειδητοποιήσει όλα αυτά!
Στη Eurovision αποδεικνύεται μάλλον ότι οι νέοι αποφασίζουν ποιος θα κατακτήσει την κορυφή. Η Lena, o περσινός νικητής Alexander Rybak ,που άνοιξε και τη χθεσινή βραδιά και οι Lordi είναι μερικά παραδείγματα των τελευταίων ετών για τις επιλογές του νεανικού τηλεοπτικού κοινού, που ψηφίζει πιο φανατικά απ’ ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες.
Κατά τ’ άλλα, ο Γιώργος Αλκαίος μου άρεσε πάρα πολύ και πιστεύω ότι άξιζε μια καλύτερη θέση. Το Οpa ξεχώρισε. Τα τραγούδια μου φαίνονταν από ένα σημείο κι έπειτα , όλα ίδια. Νόμιζα ότι άκουγα το ίδιο τραγούδι με μικρές διαφορές.
Μου άρεσε πολύ και η Γαλλία. Περίμενα ότι θα έπαιρνε μια καλύτερη θέση. Το τραγούδι της είναι βέβαιο ότι θα γίνει χιτάκι του καλοκαιριού!
Η διοργάνωση από τη Νορβηγία ήταν μέτρια. Η έναρξη της βραδιάς πολύ φτωχή και οι παρουσιαστές χλιαροί. Οι δυο παρουσιάστριες ήταν οι πιο κακοντυμένες των τελευταίων ετών. Ειδικά αυτό το κόκκινο μίντι φορεματάκι με το φραμπαλά, τα πράσινα σκουλαρίκια, το κόκκινο πλαστικό βραχιόλι και το διαμαντένιο δακτυλίδι, σκότωσε την αισθητική μου. Έλεος! Οι Νορβηγοί εκτός από κρύο χιούμορ έχουν και κακό γούστο απ’ ότι φαίνεται.
Υ.Γ. Μέρκελ τα μαθες τα νέα; Εκτός από μας πρέπει να πληρώσεις και τη διοργάνωση της Eurovision!!!

And More