Η πιο ανοιξιάτικη καρμπονάρα που έχεις δοκιμάσει!

Η άνοιξη είναι εδώ! Στη διάθεσή μας, στο ντύσιμό μας και φυσικά στη γεύση και στη μαγειρική μας. Φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά μπαίνουν περισσότερο στην καθημερινότητά μας αφού η εποχή μάς δημιουργεί την ανάγκη για πιο ελαφριά πιάτα και σαφώς πιο χρωματιστά.

Ο χειμώνας έφυγε παίρνοντας μαζί του και τα βαριά φαγητά. Ο ουρανίσκος μας αποζητά κάτι πιο… ανοιξιάτικο.

Και αυτό ακριβώς σου έχω “ετοιμάσει” σήμερα. Μια καρμπονάρα-αγαπημένη σε όλους-στην πιο ανοιξιάτικη εκδοχή της. Μια απολαυστική συνταγή ζυμαρικών, γευστική και ό,τι πρέπει για να σερβίρεις στους αγαπημένους σου.

Και αν-λόγω εποχής-είσαι σε φάση “προετοιμασίας” για την παραλία, μην αγχώνεσαι. Δεν είναι πολύ παχυντική. Απλά φρόντισε να την απολαύσεις στο μεσημεριανό σου. Γιατί, όπως θα ξέρεις, όταν προσέχουμε τη διατροφή μας, καλό είναι να αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες μετά το απόγευμα.

Υλικά

  • Μισό φλιτζ. κατεψυγμένο αρακά
  • 340 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 230 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (βίδες, πέννες ή όποιο άλλο σου αρέσει) άβραστα
  • μισό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μισό φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • μισό κουτ. γλυκού αλάτι
  • μισό κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες στρογγυλό μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

Προετοιμασία

01Βράσε τον αρακά και τα σπαράγγια για 3 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά αλλά ακόμη τραγανά. Στράγγισε τα λαχανικά σου και αμέσως βούτα τα σε παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους). Στράγγισέ τα ξανά.

02Βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά χωρίς να βάλεις αλάτι στο νερό. Στράγγισέ τα και κράτα 1/4 φλιτζανιού από το νερό τους. Βάλε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά μαζί και ανακάτεψέ τα.

03Ανακάτεψε το πεκορίνο, με το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά χτυπώντας τα με το σύρμα. Ρίξε λίγο-λίγο το νερό από τα μακαρόνια ανακατεύοντας σταθερά και δυνατά να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.

04Μαγείρεψε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Κράτησε μια κουταλιά από το λίπος που θα βγάλει. Ρίξε το μπέικον μέσα στα ζυμαρικά.

05Σώταρε την πιπεριά με τη μία κουταλιά από το λίπος του μπέικον για 3 λεπτά. Μετά ρίξε το μίγμα με τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την πιπεριά και μαγείρεψε για ένα λεπτό.

06Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε μέσα το μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά. Ξαναβάλε το τηγάνι σου σε χαμηλή φωτιά και μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα σου, ανακατεύοντας. Σέρβιρε με λίγο έξτρα πεκορίνο!

Tip

Για περισσότερο άρωμα μπορείς να σερβίρεις την καρμπονάρα σου πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More