Οι διακοπές στους Παξούς και οι γευστικές εκπλήξεις τους!

Οι Παξοί ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα στον τομέα της γαστρονομίας. Όπως θα έχετε καταλάβει όσοι διαβάζετε το blog μου, το φαγητό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Δεν είναι απλή ανάγκη αλλά στιγμή μεγάλης απόλαυσης και σχεδόν ιεροτελεστία. Είμαι ικανή να διαλέξω προορισμό διακοπών εξαιτίας του καλού φαγητού που μπορεί να μου προσφέρει. Κι όταν λέω φαγητό, εννοώ το “πάντρεμα” της γεύσης με το τοπίο, την αισθητική και το καλό σέρβις.

Έτσι, λοιπόν, οι Παξοί ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Φάγαμε σε δυο τέλεια μέρη. Το ένα είναι στο Λόγγο, σε ένα κουκλίστικο, απάνεμο λιμανάκι. Το γαλήνιο σκηνικό συνθέτουν οικήματα που έχουν ευτυχώς διατηρήσει την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική. Ζεστά, γήινα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις, κεραμοσκεπές και ένα εγκαταλελειμμένο, πέτρινο εργοστάσιο.

Στην άκρη του κολπίσκου βρίσκεται η ταβέρνα του Βασίλη. Μια οικογενειακή επιχείρηση που εξελίχθηκε από την παλιά ψαροταβέρνα του παππού σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο με γκουρμεδιές σε καλές τιμές. Ένα δείγμα σύγχρονης Ελλάδας, που θα ήταν καλό να ακολουθήσουν και άλλα εστιατόρια σε τουριστικά μέρη.

Η παροχή υπηρεσιών, όταν εξελίσσεται, αποφέρει κέρδη στον επιχειρηματία (ήταν γεμάτο το βράδυ που πήγαμε), τέρψη στον επισκέπτη ενώ μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά μια περιοχή.

Το δεύτερο εστιατόριο που επισκεφτήκαμε και μας άφησε άφωνους είναι ο Ερημίτης. Ψηλά στο βουνό, στην ομώνυμη περιοχή, με θέα που κόβει την ανάσα και θυμίζει κάτι από Σαντορίνη.

Έχει ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Ιονίου. Αν το επισκεφτείτε, φροντίστε να κλείσετε τραπέζι στις 7.30, έτσι ώστε να απολαύσετε την ωραιότερη στιγμή της ημέρας πίνοντας το ποτό σας.

Το φαγητό είναι γκουρμέ, βασισμένο στην ελληνική κουζίνα. Δυστυχώς, όμως, οι τιμές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους, ανάλογες ωστόσο της εξαιρετικής ποιότητας των εδεσμάτων και των υπηρεσιών.

Φιλιά σε όλους, με τη δροσιά του Ιονίου!
Τατιάνα

And More