Trifle με φράουλες και σαντιγί! Μια αγαπημένη ανοιξιάτικη συνταγή…

Ήρθε η Άνοιξη! Και μαζί της φυσικά ήρθαν και οι αγαπημένες σε όλους φράουλες. Αυτό το κατακόκκινο φρουτάκι που μπορεί να απολαύσει κανείς με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σκέτο, με λίγη ζάχαρη ή με σαντιγί!

Η συνταγή που σου έχω σήμερα είναι ιδιαιτέρως εύκολη και να είσαι σίγουρη πως όλοι θα ξετρελαθούν αφού περιέχει τα τρία βασικά χαρακτηριστικά στα οποία κανείς δεν μπορεί να πει όχι. Σοκολάτα, φράουλες, σαντιγί! Είναι αυτό το εντυπωσιακό τρίπτυχο που πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις… Ένα ανοιξιάτικο γλυκό που θα το φτιάχνεις και θα το ξαναφτιάχνεις!

Υλικά:

  • 60 gr μαύρη σοκολάτα
  • 2 φλ. (240 gr) φρέσκες φράουλες
  • 1/3 φλ. (70 gr) ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλ. (170 gr) κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε 3/4 του φλιτζανιού (30 γραμμάρια) φράουλες κομμένες σε φέτες και πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ελάχιστο αλάτι.
  • Με ένα πιρούνι πίεσε τις φράουλες, ώστε να αρχίσουν να “λιώνουν”, ανακάτεψε καλά τα υλικά και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Στο μίξερ “χτύπα” την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί.
  • Με τον τρίφτη για το τυρί θρυμμάτισε τη μαύρη σοκολάτα.
  • Πρόσθεσε στη σαντιγί το μείγμα με τις φράουλες και την τριμμένη σοκολάτα και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις, “αναδιπλώνοντας” την κρέμα από έξω προς το κέντρο της.
  • Κόψε και τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες.
  • “Στήσε” το γλυκό σε διάφανα ποτήρια, βάζοντας μία κουταλιά από τη σαντιγί στη βάση, από πάνω λεπτοκομμένες φράουλες και συνεχίζοντας τις στρώσεις μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.

Καλή απόλαυση,
Τατιάνα

And More