Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα… από νωρίς!

Κάθε χρόνο στολίζω και νωρίτερα! Από τις 18 Νοεμβρίου στόλισα φέτος το σπίτι. Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση. Κάνει τα παιδιά να χαίρονται και προσδίδει ζεστασιά στο σπίτι. Κι έπειτα είναι και αυτή η προσμονή για τις γιορτές. Είναι σαν να έφερα τις γιορτές πιο γρήγορα. Σαν να συντόμευσα τον κουραστικό βαρύ Νοέμβρη. Μόλις στολίστηκε το δέντρο, το βραδινό γεύμα πήρε άλλη ζεστασιά.

Φέτος ο στολισμός έγινε σαν μικρή γιορτή. Πέντε φίλες της Λυδίας ήρθαν στο σπίτι κι έφτιαξαν πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπαλίτσες από αφρολέξ βουτηγμένες στη χρυσόσκονη, καμπανούλες από στραφταλιζέ χαρτόνι και κόκκινες μποτούλες. Κρέμασαν τα στολίδια στο δέντρο τραγουδώντας Santa Claus is coming to town (σε ενάμιση μήνα από τώρα!!!) και τσάκισαν τα cup cakes με σοκολάτα και κρέμα! ( μελομακάρονα, όχι δεν έφτιαξα ακόμη). Το σπίτι γέμισε χαρούμενες φωνούλες και ο στολισμός πήρε άλλη διάσταση.

Νομίζω ότι η μικρή γιορτή στολισμού θα καθιερωθεί από φέτος και στο εξής. Δεν ξέρω για πόσο θα έχει τη διάθεση η Λυδία να ακολουθεί το τελετουργικό αλλά προς το παρόν ενθουσιάστηκε.

Αν δεν έχεις στολίσει ακόμη και έχεις παιδιά, δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Έχει λίγη κούραση παραπάνω (μια μέση με έπιασε μετά) αλλά πολύ χαρά κι ευτυχία και αγάπη. Αυτή που μόνο τα παιδιά με ένα μαγικό τρόπο ξέρουν να προσφέρουν!

Φιλιά σε όλους,
Τατιάνα

And More