Την Ελλάδα πρέπει να την αγαπήσουμε πρώτα εμείς!

Αλήθεια έχετε ποτέ σκεφτεί την εικόνα που σχηματίζει για τη χώρα μας ένας τουρίστας που την επισκέπτεται ή σκέφτεται να την επιλέξει ως ταξιδιωτικό προορισμό;

Καταρχήν το πρώτο που τον προβληματίζει είναι το θέμα της ασφάλειας. Η αρχή έγινε με τα επεισόδια που ξέσπασαν πριν από δυο χρόνια, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι εικόνες της καμένης και λεηλατημένης Αθήνας έκαναν το γύρω του κόσμου. Την ίδια εικόνα της πρωτεύουσας αντίκρισαν οι ξένοι τηλεθεατές στους δέκτες τους και αυτόν το Μάιο. Αυτήν τη φορά οι νεκροί ήταν τρεις υπάλληλοι τράπεζας, μεταξύ αυτών και μια έγκυος.

Μετά ήρθε το νέο κύμα τρομοκρατίας. Δολοφονίες αστυνομικών, αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με αποκορύφωμα την πρόσφατη άνανδρη εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κάθε χτύπημα είχε τη θέση του στην παγκόσμια ενημέρωση. Το μήνυμα που πέρασε για άλλη μια φορά είναι σαφές. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι εικόνες της κλειστής Ακρόπολης με τα κρεμασμένα πανό. Ό, τι πιο καταστροφικό επικοινωνιακά για τη χώρα. Το εθνικό μας σύμβολο υπό κατάληψη. Μετά έκλεισαν και τις εισόδους μεγάλων ξενοδοχείων. Οι τουρίστες έγιναν ελεύθεροι πολιορκημένοι στο κέντρο της Αθήνας! Και σε όσους δεν έγινε σαφές, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ!!

Και βέβαια όσοι θαρραλέοι αποφάσισαν παρόλα αυτά να έρθουν στη χώρα μας, διαπίστωσαν τα παραπάνω στην πράξη.

Οι τουρίστες ήρθαν αντιμέτωποι με τα εξαγριωμένα μέλη του ΠΑΜΕ στα λιμάνια τον Ιούνιο και έμειναν χωρίς βενζίνη για τις μετακινήσεις τους τον Αύγουστο. Πρέπει να έπαθαν σοκ οι άνθρωποι. Κόλαση οι διακοπές τους! Οι διακοπές είναι πολύτιμο αγαθό για κάθε πολίτη του κόσμου. Οι περισσότεροι εργάζονται σκληρά για να έχουν την πολυτέλεια να έρθουν εδώ και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσά μας. Όταν λοιπόν περιμένει κανείς αυτές τις ρημαδιασμένες 10 μέρες μέσα στο χρόνο, δεν θέλει ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΧΑΛΑΣΕΙ!!!

Τέλος ήρθε και η περίοδος των πυρκαγιών. Ξενοδοχεία στη Σάμο εκκενώθηκαν καθώς οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από την πόρτα τους. Οι εικόνες με τους τουρίστες να κρατούν τις βαλίτσες στους ώμους και να τρέχουν σαν πρόσφυγες να σωθούν από την καταστροφή, μεταδόθηκαν βεβαίως από ξένα δίκτυα στο εξωτερικό.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει μια ακριβή χώρα για τουρισμό, αναρωτιέται κανείς, για ποιο λόγο θα πρέπει ένας ξένος να επιλέξει τη χώρα μας ως προορισμό διακοπών;

Αν δεν καταλάβουμε ότι αυτή τη χώρα πρέπει να την αγαπήσουμε και να την πονέσουμε πρώτα εμείς οι Έλληνες, γιατί θα πρέπει να την αγαπήσει ένας ξένος;

Οι αγώνες για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος, μιας καλύτερης ζωής, πρέπει να συνεχιστούν. Θα πρέπει όμως όλοι να σκεφτούν εκτός από το προσωπικό όφελος και το κοινό καλό. Γιατί διαφορετικά…. θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.

And More