Μια συνταγή για φθινοπωρινά γευστικά ταξίδια…

Φθινόπωρο πάλι… και αυτή τη φορά μπήκε με όρεξη για βροχή και σύνεφα. Αλλάζουμε συνήθειες ξανά. Και φυσικά αλλάζουμε γεύσεις. Ο ουρανίσκος θέλει κάτι διαφορετικό…

Έχω να σας προτείνω κοτόπουλο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τρυφερό στήθος ψημένο με μήλα σε μια σος μουστάρδας και μελιού. Για να σηματοδοτήσετε την επιστροφή στο σπίτι με ένα νόστιμο τραπέζι, για να υποδεχτείτε τη νέα σεζόν γευστικά τώρα που η διάθεση για cocooning ξαναεπιστρέφει.

Υλικά για 5 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο ανοιγμένα και κομμένα στα δύο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε παχιές ροδέλες
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα κομμένα σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. Μέλι (μπορείς αντ’ αυτού να επιλέξεις έτοιμη μουστάρδα με μέλι)
  • 1 κ.γ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Προετοιμασία

01Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC! Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο

02 Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο και σόταρε το κοτόπουλο για μερικά λεπτά (3-4 λεπτά) να πάρει χρώμα. Φρόντισε να μην το τρυπάς καθώς το γυρίζεις για να θωρακίσεις τα υγρά του. Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα

03Κράτησε στο σκεύος μικρή ποσότητα από τα υγρά του κοτόπουλου και πρόσθεσε εκεί το κρεμμύδι με τα μήλα. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν τα μηλαράκια.

04 Στο μεταξύ ανάμειξε το ζωμό με το μέλι και τη μουστάρδα και πρόσθεσέ τον στα μήλα που ψήνονται. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση, πριν βάλεις και πάλι τα φιλέτα στο σκεύος. Βάλε το φαγητό στο φούρνο και ψήσε για 15-20 λεπτά

05Στο μεταξύ ανακάτεψε το βούτυρο με το αλεύρι να πάρεις μια μαλακή πάστα. Αφού ψηθεί το φαΐ, μετάφερε το κρέας, τα μήλα και τα κρεμμυδάκια σε μια πιατέλα. Βάλε τα υγρά του φαγητού και πάλι στο μάτι να πάρουν βράση και πρόσθεσε λίγο από το βούτυρο για να δέσεις τη σαλτσούλα και αλατοπιπέρωσε

06Σέρβιρε το κοτόπουλο με τα μήλα και τα κρεμμύδια, περιχύνοντας με τη σάλτσα από το ζωμό με τη μουστάρδα.

Tip

Δεν κάνουν όλα τα μήλα για φαγητό! Προτίμησε κόκκινα μεγάλα, σφιχτά μήλα τύπου Gala, Macoun ή Cortland! Τώρα είναι πιο φρέσκα και γευστικά από ποτέ…

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More