Ένα γλυκό γεμάτο παράδοση και χαρούμενες αναμνήσεις Καθαράς Δευτέρας

Πολύ πρωινό ξύπνημα, δουλειά, εκπομπή, meetings με την ομάδα για τη θεματολογία της εκπομπής και αφού έχει σκοτεινιάσει επιστρέφω σπίτι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά συνήθως αυτήν την ώρα θέλω κάτι γλυκό. Μισή ωρίτσα δική μου για αποσυμπίεση. Μια τελευταία βόλτα στο TLIFE κι ένα τσεκάρισμα στις εκκρεμότητες τσιμπολογώντας το αγαπημένο μου σνακ.

/
Ο Μακεδονικός Χαλβάς υπάρχει πάντα στο σπίτι για να ικανοποιεί την ανάγκη μου για γλυκό με τον πιο υγιεινό τρόπο, χωρίς φυσικά να με επιβαρύνει με άχρηστες θερμίδες.

//
Ξέρω, είναι κάτι απόλυτα δεμένο στη συνείδησή μας με την Καθαρά Δευτέρα. Το οικογενειακό τραπέζι, τις εκδρομές, τον χαρταετό, το πικ νικ στην εξοχή. Κουβαλάει αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, από όμορφες στιγμές χαράς και διασκέδασης. Κουβαλάει μια παράδοση…

O Μακεδονικός Χαλβάς συμπληρώνει περίπου 90 χρόνια! Και είναι κάτι που δεν λείπει από το τραπέζι της μοναδικής αγαπημένης μας Δευτέρας. Συνηθίζω όμως να τον περιλαμβάνω και στην καθημερινότητά μου λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας μιας και παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραιες όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου σπόρου.


Έτσι, περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας. Κάνει καλό στο δέρμα χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει το σουσάμι και φυσικά είναι ένα γλυκό απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή διατροφή!


Η Δευτέρα για τις περισσότερες από εμάς είναι η χειρότερη μέρα. Επιστροφή στη δουλειά μετά από ένα Σαββατοκύριακο και μπροστά μας έχουμε πέντε γεμάτες μέρες δουλειάς. Η Καθαρά Δευτέρα όμως έχει γεύση χαράς. Είναι αργία, την γιορτάζουμε με τους πολύ αγαπημένους μας ανθρώπους και γελάμε απίστευτα προσπαθώντας να απογειώσουμε τον χαρταετό. Αυτή η Δευτέρα ήρθε λοιπόν και σας εύχομαι να την απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο!

Φιλιά,
Τατιάνα

And More