Τι θα κάνω την Πρωτοχρονιά…

Θα αλλάξω το χρόνο φορώντας τη φόρμα μου, σκεπασμένη με μια ζεστή κουβέρτα μπροστά στο τζάκι. Θα δω άπειρες ταινίες, βουλιάζοντας στον φανταστικό κόσμο της μυθοπλασίας.

Έχω αγοράσει ήδη ότι χρειάζομαι για να ετοιμάσω fondue. Είναι ιδανικό φαγητό για να μη χρειαστεί να στρώσει κανείς ούτε τραπέζι. Έχω αγοράσει ήδη την εξαιρετικά βολική συσκευασία με το ζελέ, που το ανάβεις και δεν σβήνει με τίποτε. Έχω προμηθευτεί το ειδικό τυρί αλλά και Kirsch, που δίνει ξεχωριστό άρωμα. Θα ετοιμάσω και βραστά λαχανικά, που είναι πεντανόστιμα βουτηγμένα στο λιωμένο τυρί.

Ένα ωραίο κόκκινο κρασί θα πρωταγωνιστήσει στην πρωτοχρονιάτικη χουζούρα. Το άρωμά του και η μεστή του γεύση είναι ό, τι πρέπει για το κρύο.

Το fondue το λατρεύουν και τα παιδιά γιατί εκτός από την απλή του γεύση, βλέπουν και σαν παιχνίδι τη διαδικασία του βουτήγματος των κομματιών του ψωμιού στο μοσχομυριστό τυρί.

Σκέφτομαι μήπως κάνω για επιδόρπιο και fondue σοκολάτας. Μας αρέσει πολύ να βουτάμε φρέσκα φρούτα. Είναι γευστικό αλλά ό, τι πιο υγιεινό μπορεί να φάει κανείς για επιδόρπιο.

Αν λοιπόν δεν έχεις τι να κάνεις την Πρωτοχρονιά, αν δεν έχεις κανένα κάλεσμα, καθώς κι αυτά έχουν ελαττωθεί πολύ λόγω κρίσης, δοκίμασε τη δική μου … συνταγή. Στα καταστήματα για το σπίτι μπορείς να βρεις πάμφθηνες συσκευές για fondue.

Φιλιά και Καλή Πρωτοχρονιά!

Τατιάνα

And More