Τα μυστικά μιας σωστής σχέσης…

Με αφορμή την επίσκεψη του Θάνου Ασκητή στην εκπομπή το post αυτό αφορά στις σχέσεις και στα “μυστικά” επιτυχίας τους…

«Οι άντρες θέλουν να τους ακούς χωρίς να τους γκρινιάζεις, να τους θαυμάζεις διαρκώς και να τους ικανοποιείς όσο πιο συχνά γίνεται τις σεξουαλικές τους ανάγκες» είπε ο Θάνος Ασκητής καλεσμένος μου προχθές. «Αν μια γυναίκα εκπληρώσει σωστά αυτές τις τρεις βασικές ανάγκες του άντρα, τότε τον έχει για πάντα κοντά της, πλήρη και ευτυχισμένο» πρόσθεσε ο …θεός Ασκητής!

Πόσο δίκιο έχει. Πρέπει μια γυναίκα να φτάσει τα σαράντα για να καταλάβει τα κλειδιά της τέλειας ισορροπίας στη σχέση. Γιατί μόνο στην ηλικία της ωριμότητας -όταν φύγει ο εμπρηστικός για τη σχέση εγωισμός- καταλαβαίνεις. Μόνο όταν αγαπήσεις βαθιά και τον εαυτό σου και το σύντροφό σου. Μόνο όταν πάψεις να ονειρεύεσαι το ιδανικό, αυτό που θα καλύψει όλες τις συναισθηματικές σου ανάγκες, μπορείς να γίνεις πραγματικά καλή σύντροφος.

Μερικές συνεδρίες-σεμινάρια με τον Ασκητή στα 20 μου χρόνια θα με είχαν βοηθήσει πολύ να αποφύγω τις κακοτοπιές και τις συναισθηματικές ταλαιπωρίες. Συμπυκνωμένη γνώση που κατέκτησα μόνο με την προσωπική εμπειρία και την ωριμότητα.

Θα είχα καταλάβει εξ’ αρχής ότι ο σύντροφος δεν είναι ο γλυκός μου μπαμπάκας, που μου συγχωρεί τα πάντα και δεν μου κρατά κακία. Δεν είναι αυτός που θα γελάσει με τα πείσματά μου και θα είναι εκεί για να μου δώσει απέραντη τρυφερότητα όποτε τη χρειάζομαι.

Άλλωστε ο γλυκός μου μπαμπάκας, ως σύντροφος για τη μαμά μου ήταν κι αυτός ένας άντρας όπως όλοι οι άλλοι. Με υπομονή για μένα, όχι όμως για εκείνη. Έτοιμος να καλύψει τις δικές μου ανάγκες και περιμένοντας από εκείνη να καλύψει τις δικές του με κατανόηση.

Αυτά αργούμε ή δεν θέλουμε να τα δούμε. Όπως έλεγε χθες ο Ασκητής: «ο άντρας μεγαλώνει κι αυτός με μια γυναίκα μάνα, η οποία τον συγχωρεί, τον χαϊδεύει και του λέει δεν πειράζει ό,τι λάθος και να κάνει!!!» . Όταν λοιπόν μπαίνει σε σχέσεις συγκρούεται. Είναι περισσότερο ανώριμος και ευάλωτος στην αναγνώρισή του, ειδικά μέσα από τη σεξουαλική πράξη. Όπως εξηγούσε ο Θάνος Ασκητής, ο άντρας είναι πιο ναρκισσιστικό ον από τη γυναίκα και βιώνει το σεξ ως κυρίαρχο στοιχείο της ζωής του.

Και το παράδειγμα του στο τέλος ήταν το πιο κατατοπιστικό: «Λέει η γυναίκα στον άντρα. Αν δε μ’ αγαπάς δεν έχει σεξ. Κι ο άντρας απαντά. Αν δεν έχει σεξ, δεν θα σε αγαπάω.»

Η παραδοχή της αλήθειας της αντρικής φύσης μπορεί στο γυναικείο συναισθηματικό μυαλό να ακούγεται σκληρή. Αν όμως την καταλάβουμε νωρίς, στρώνουμε το χαλί στην ισορροπημένη, δυνατή σχέση.

Ανακεφαλαίωση με αντρικό τρόπο αυτή τη φορά. Όχι γκρίνια. Χαμόγελο. Θαυμασμός. Πολύ σεξ. Τέλος.

Φιλιά σε όλες
Τατιάνα

And More