Τηλεόραση, βασίλισσα δίχως στέμμα!

Η τηλεόραση αλλάζει. Αλλάζει ραγδαία, όπως αλλάζει και η κοινωνία. Σας το έγραψα και στις αρχές του καλοκαιριού. Πολύ πριν τα γεγονότα, που είχαν ως αποτέλεσμα για μένα την αλλαγή τηλεοπτικής στέγης.
Τα κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα έσοδα από τις διαφημίσεις. Οι επιχειρήσεις είδαν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται δραματικά. Μείωσαν τα έξοδα κόβοντας πρώτα από τη διαφήμιση. Η πίττα έμεινε μισή. Τα κανάλια προσπάθησαν να συντηρηθούν όλα από αυτή τη … μισή πίττα που απέμεινε.
Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν. Δυστυχώς τόσο για τους ανθρώπους του χώρου που ήδη έχουν περάσει στην ανεργία, όσο και γι αυτούς που πρόκειται να απολυθούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα, κανάλι τα ηνία του οποίου ανέλαβαν τράπεζες, υποχρεούται να απολύσει 150 εργαζόμενους!!! Ήδη από το τέλος του καλοκαιριού έχει μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Στα μέσα του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με ένα ποσοστό του μισθού τους.
Αλλά και τα μεγάλα ισχυρά κανάλια κλυδωνίζονται. Το Mega ήδη ανακοίνωσε δια στόματος του διευθυντή προγράμματος Πέτρου Μπούτου ,ότι θα αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών, που ετοίμαζε για το δεύτερο μέρος της σαιζόν. Ο Αντένα βλέπει φέτος τις επιλογές Λάτσιου στο πρόγραμμά του να έχουν από χλιαρή έως καταστροφική πορεία. Θα συνεχίσει να επενδύει έτσι μετά τον Ιανουάριο; Ο Alpha εκτός από το Λάκη, δεν κατάφερε να έχει την περσινή επιτυχία στο πρόγραμμά του.
Όσο για την ενημέρωση; Αυτή δυστυχώς συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο. Εκτός από το Mega και την κρατική τηλεόραση, τα υπόλοιπα κανάλια δείχνουν να την αντιμετωπίζουν περισσότερο σαν αναγκαίο κακό , που έχει μεγάλο κόστος και μικρά έσοδα.
Το αποτέλεσμα αυτής της κρίσης δυστυχώς θα έχει αντίκτυπο το επόμενο χρονικό διάστημα και στον τηλεθεατή. Οι επαναλήψεις και τα φτηνιάρικα reality shows θα κατακλύσουν την τηλεόραση.
Και είναι κρίμα! Γιατί με την οικονομική κρίση να κρατά τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι, η τηλεόραση επιτελεί έργο κοινωνικό. Εγώ βλέπω ελάχιστα προγράμματα. Τις περισσότερες ώρες έχω την τηλεόραση κλειστή γιατί με κουράζει. Ξέρω όμως ,ότι σε πολύ κόσμο προσφέρει ψυχαγωγία, συντροφιά και μια διέξοδο. Φέτος κάποιοι την έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη για να διασκεδάσουν. Έχουν ανάγκη την παρέα της και την παρηγοριά της! Δυστυχώς όμως η τηλεόραση είναι πολυέξοδη και ακριβή. Και σιγά σιγά θα θυμίζει βασίλισσα δίχως στέμμα!
Φιλιά σε όλους και υπομονή!
Τατιάνα.

And More