Μαίρη: “Τον τελευταίο καιρό όμως άρχισε το γράψιμο. Τι να κάνω για να είμαστε όπως πριν;”

Γεια σας!!! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας!!!

Εδώ και εφτά μήνες “είμαι” με ένα παιδί από απόσταση…

Γνωριστήκαμε τυχαία, αλλά δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε αυτό που νιώθουμε. Έτσι, αποφασίσαμε να επικοινωνούμε χωρίς να είμαστε επίσημα σε σχέση… από το φόβο ότι ίσως κάποιος από τους δύο κάνει παρασπονδία.

Στην ουσία λειτουργούμε σαν κάτι παραπάνω από φίλοι και λιγότερο από σχέση. Τον τελευταίο καιρό όμως άρχισε το γράψιμο. Τον ρώτησα αν παίζει κάτι ή βαρέθηκε και το αρνείται…

Τι να κάνω για να είμαστε όπως πριν;

Μαίρη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ʼστον να φύγει γιατί “κάθε εμπόδιο για καλό”. Τι θα πει ούτε μαζί, αλλά ούτε και χώρια… μεσοβέζικες λύσεις που πιο πολύ παιδεύουν παρά βοηθούν. Κοίτα να βρεις κάποιον εκεί που είσαι, να σε προσέχει, εκτιμά και αγαπά.

  2. Ίσως τον τελευταίο καιρό να τον απασχολούν κάτι δικά του και να μην έχει χρόνο για επικοινωνία. Και σίγουρα από απόσταση η επικοινωνία είναι διαφορετική. Αν από κοντά θα θέλατε μόνο έστω μισή ώρα μαζί για να νιώσετε και οι δύο πιο όμορφα, από απόσταση χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, χρειάζονται περισσότερες κουβέντες να λέγονται. Από κοντά με ένα βλέμμα και μια αγκαλιά συνεννοείστε και δεν χρειάζεται να έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας κάθε μέρα γι’ αυτό. Επίσης, τι συνθήκες υπάρχουν που εμποδίζουν μία συνάντησή σας από κοντά; Εφτά μήνες είναι αρκετός καιρός για να πάρετε μια απόφαση και να βρεθείτε από κοντά. Αν δεν γίνεται είτε να έρθει αυτός είτε να πας εσύ, ας συναντηθείτε κάπου “half way,” δηλαδή σε μια ενδιάμεση πόλη με περίπου ίση απόσταση από τον καθένα. Και πιο δίκαιο είναι (επειδή μπαίνετε στον ίδιο κόπο και οι δυο σας), ενώ θα είναι και πρακτικό από άποψη οικονομικών: και οι δύο πληρώνετε ξενοδοχείο και έχετε τα επιπλέον έξοδα (φαγητό κυρίως), χωρίς καμία δήθεν “υποχρέωση” ο ένας πάντα να κερνά τον άλλον. Εκτός αν βρίσκεται στο εξωτερικό, οπότε το καταλαβαίνω αυτό. Με αυτό δεν λέω ότι φταις εσύ ή φταίει αυτός για τη μειωμένη σας επικοινωνία, επειδή κανείς σας δεν επιδιώκει συνάντηση από κοντά. Λέω μόνο ότι από κοντά ίσως καταλάβετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον και θα καταλάβετε αν αξίζει να είστε μαζί εν τέλει και πλέον να έχετε επίσημα σχέση.

  3. Με “σκότωσε” η τελευταία σου κουβέντα: “Τι να κάνω για να είμαστε όπως πριν;” Κι εγώ διάβασα κάτι σαν “τι να κάνω πια εγώ, που μου έλειψε το πώς ήμαστε πριν, για να έχουμε ξανά την ίδια επικοινωνία και να μη νιώθω ότι με γράφει, μήπως φταίω εγώ σε κάτι, μήπως κάτι δεν κάνω καλά… Τι να κάνω;” Μαίρη, το καταλαβαίνεις ότι τα πάντα δεν είναι στο χέρι σου, έτσι δεν είναι; Μπορεί να μην είναι ότι βαρέθηκε ή ότι βρήκε άλλη, μπορεί να μην έχει καν να κάνει μ’ εσένα το γεγονός ότι τώρα η επικοινωνία σας πήρε μια ύφεση. Κάθε άνθρωπος περνά από διαφορετικές φάσεις στη ζωή του, με αποτέλεσμα καμιά φορά να απομονώνεται. Βέβαια, μπορεί και να ισχύει αυτό που φοβάσαι, να βρήκε, δηλαδή κάποια κοπέλα από κοντά και να είναι μαζί της, οπότε να μην του μένει χρόνος ή διάθεση για επικοινωνία μαζί σου ή με άλλους φίλους, όπου έχει κατατάξει κι εσένα. Μα και τότε, τι είναι αυτό που φοβάσαι στην τελική; Μην ανησυχείς, αν θεωρεί την επικοινωνία σας σημαντική, θα την κρατήσει όπως κι αν έχει και μετά δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η μοίρα… Μπορεί και να επιδιώξει να σε γνωρίσει από κοντά. Αν πάλι κρυώσει πολύ απέναντί σου στην επικοινωνία που έχετε, δεν είναι τραγωδία. Σημαίνει απλώς ότι δεν ήσουν ούτε εσύ σημαντική γι’ αυτόν, ούτε η επικοινωνία σας, και τότε ό,τι και να κάνεις ή να έκανες, δεν θα βοηθούσε. Να θυμάσαι ότι τους ανθρώπους στη ζωή μας τους θέλουμε γι’ αυτό που είναι, όχι γι’ αυτά που κάνουν για εμάς. Έτσι θα έπρεπε να είναι, τουλάχιστον. Η ουσία είναι να σε θέλει στη ζωή του γι’ αυτό που είσαι, τουλάχιστον γι’ αυτό που του φαίνεται ότι είσαι μέσω της επικοινωνίας σας. Αν δεις ότι αυτό δεν ισχύει, τότε ευτυχώς που θα έχεις πάρει το σημάδι πριν γίνει κάτι μεταξύ σας από κοντά, πριν επενδύσεις πολλά.

  4. Μαίρη, δυστυχώς δεν “είσαι” ούτε “ήσουν” ποτέ με κανένα παιδί από απόσταση. Αυτά τα πράγματα καλό είναι να γίνονται ξεκάθαρα από την αρχή κι όχι να παγιώνονται καταστάσεις που άλλο δείχνουν κι άλλο σημαίνουν. Δε μπορώ να είμαι σίγουρη για το τι λόγο έχει εκείνος για να θέλει μια τόσο ασαφή κατάσταση, μα υποψιάζομαι ότι ο σκοπός του είναι να αποφύγει τις εξηγήσεις και το “δράμα” όταν αποφασίσει να φύγει από αυτή, Αυτό δηλαδή που συμβαίνει τώρα *ή να έχει την άνεση να επιστρέψει όταν αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα του* Πέρα από το να τον γράψεις κι εσύ, δε βλέπω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Αν συνεχίσεις να τον πιέζεις και να του ζητάς εξηγήσεις, κατά πάσα πιθανότητα θα εισπράξεις ένα ηχηρό “μα δεν έχουμε τίποτα μεταξύ μας, τι μου ζητάς τώρα;”. Κι εσυ τι θα του απαντήσεις τότε; Δε μπορείς να απαντήσεις ούτε σα φίλη ούτε σα γκόμενα (το λέω άκομψα, αλλά για να καταλάβεις τι εννοώ). Τι είστε τέλοσπάντων; Κάτι απροσδιόριστο. Δεν το χρειάζεσαι αυτό αγαπητή μου, ούτε το πώς ήσαστε πριν ούτε το πώς είστε τώρα (μην ξεχνάς ότι το πριν σας έφερε στο τώρα). Γράφτον λοιπόν. Θα δείξει έτσι και πόσο σε υπολογίζει. Να προσέχεις πολύ.

  5. Καλησπέρα, κάτι άσχετο ξέρετε πως γράφω εδώ τη δικιά μου ιστορία; Υπάρχει κάπου εγγραφή στο σάιτ; Μόνο σχόλια μπορώ να κάνω. Για να γράψω ο ίδιος που πάω; Ευχαριστώ

  6. Jim, εκεί που τελειώνει το άρθρο, από κάτω προς τα αριστερά λέει με ροζ “κάνε κλικ εδώ.” Έχει χάρη που γράφεις τόσο σωστά (μέχρι και ελληνικά ερωτηματικά βάζεις) και σε συμπαθήσαμε, οπότε θέλουμε να σε ενθαρρύνουμε να μοιραστείς τη δική σου ιστορία μαζί μας!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More