Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2015 αναδεικνύουν τα βιβλία της χρονιάς!

Ποιος θα ανέβει φέτος στην κορυφή; Τα Public, ο νούμερο ένα προορισμός για το βιβλίο, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 και δίνουν το βήμα στον αναγνώστη να ψηφίσει το αγαπημένο του ελληνικό βιβλίο! Επιπλέον, φέτος τα Βραβεία Βιβλίου Public ανοίγουν νέες κατηγορίες βραβείων που φέρνουν στο επίκεντρο το μεταφρασμένο και ξενόγλωσσο μυθιστόρημα και έχουν ως στόχο να αναδείξουν το έργο των ξένων συγγραφέων. Από τις 24 Μαρτίου 2015, όλοι οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να βραβεύσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2014 και να τα ψηφίσουν στο ειδικό micro-site www.publicbookawards.gr!

Ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου του Public ξεκίνησε το 2014 και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο του βιβλίου αλλά και από το κοινό. Την πρώτη χρονιά στην πρωτοβουλία των Public συμμετείχαν 100 εκδοτικοί οίκοι, 900 συγγραφείς και 1.000 ελληνικοί τίτλοι βιβλίων, καθώς και 83.000 αναγνώστες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας οι οποίοι ανέδειξαν τα αγαπημένα τους βιβλία μέσα από 176.000 ψήφους.
Φέτος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 συμμετέχουν συνολικά πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι και 1.200 συγγραφείς με περισσότερους από 2.000 τίτλους βιβλίων. Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 εσύ αποφασίζεις: μπες στην ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr και ψήφισε το αγαπημένο σου βιβλίο σε όσες κατηγορίες επιθυμείς!
Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, έως τις 24 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του μέσα από μια πληθώρα ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2014. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και θα μπορεί να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες.
Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία.
Οι κατηγορίες για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς
Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
Ξενόγλωσσο μυθιστόρημα της χρονιάς (η κατηγορία θα συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά τίτλους που εκδόθηκαν το 2014 στα αγγλικά και δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά μέσα στο έτος)
Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)
Ελληνική ποίηση
Ελληνική παιδική λογοτεχνία
Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς)
Κατηγορία «έκπληξη» – «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας»
Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία με θεματική που αλλάζει κάθε χρόνο. Στη φετινή διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία συμμετέχουν όλες οι υποψηφιότητες της κατηγορίας Ελληνικό Μυθιστόρημα.
Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό υπάρχουν και 2 ειδικά βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα βραβεία είναι : α) Καλύτερο Εξώφυλλο της χρονιάς το οποίο θα δοθεί από Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός βιβλίου και β) Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εκδότες που συμμετέχουν στα βραβεία χωρίς δικαίωμα ψήφου του δικού τους εκδοτικού.
Τέλος, στο διαγωνισμό θα διακριθεί και το «Βιβλίο της Χρονιάς από τα Public» ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ PUBLIC όπως θα το ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες ελληνική λογοτεχνία και ελληνικό non fiction.
Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες, με πολλές guest εμφανίσεις από τον χώρο του πολιτισμού.
Αν θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τα βιβλία που σου κράτησαν την καλύτερη συντροφιά τη χρονιά που πέρασε, μπες από τις 24 Μαρτίου στο www.publicbookawards.gr, αναζήτησε το αγαπημένο σου βιβλίο σε όποια κατηγορία επιθυμείς και ψήφισε το!
Γιατί στα Βραβεία Βιβλίου Public ο αναγνώστης αποφασίζει!

Read More

And More