Q&A: Η Αλεξάνδρα απαντάει στις στιλιστικές απορίες σου

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ τις στιλιστικές απορίες σου στην Αλεξάνδρα κάνε κλικ στην ειδική φόρμα που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου…

Ερώτηση
Καλημέρα Alexandra μου. Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να σε ρωτήσω εδώ 🙂 Έχω αγοράσει πρόσφατα στις εκπτώσεις μια γούνα (fake fur) γαλάζια από Zara. Με δυσκολεύει όμως στο με τι να τη συνδυάσω. Θέλω βοήθεια εδώ σε παρακαλώ. Είμαι 1.60 και 56kg με ελληνικό σώμα 😉 Περιφέρεια και καλό, προς μεγάλο, ποπίνι 😉
Σε φιλώ με θαυμασμό
Julie

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Julie!!! Μην φοβάσαι τίποτα!!! Έχει και τον ιδανικό καιρό τώρα για να την ευχαριστηθείς!! Είναι statement item, οπότε φέρσου της σαν να είναι το πιο κλασικό κομμάτι που έχεις γιατί… πάει με όλα! Ανάλογα το μήκος και τη γραμμή της να την συνδυάσεις με ό,τι σε κολακεύει. Αν είναι μεσάτη βάλτην με skater και 50’s style φούστες και tutu κοντές ή στο γόνατο και στενές σέξι midi φούστες σε pencil γραμμή κλπ. Αν ειναι πιο oversized, μπορείς να την βάλεις με κάτι πολύ κοντό ή αρκετά μακρύ αλλά και με κολάν/τζιν/σορτς και γενικότερα everyday styles και όχι μόνο για formal και preppy looks για να έχει και περισσότερη άποψη το styling!!

Ερώτηση
Αγαπητή Αλεξάνδρα, καταρχήν να σε συγχαρώ για την εκπληκτική δουλειά που κάνεις και να σε ευχαριστήσω που αφιερώνεις λίγο από το χρόνο σου για να μας βοηθήσεις… Είδα πρόσφατα στο instagram της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη τα συγκεκριμένα μποτάκια με κοντρή άσπρη σόλα και θα ήθελα σε παρακαλω αν γνωρίζεις να μου πεις ποιας εταιρίας/οίκου είναι, γιατί έχω τρελαθεί!

/

Επίσης στο ίδιο στιλ (χοντρή άσπρη σόλα) έχω δει δύο παραπλήσια μποτάκια από την εταιρία keepfred, το ένα δερμάτινο και το άλλο υφασμάτινο:

//

Επειδή είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω ποιο να διαλέξω κι επειδή εσύ πιθανώς θα τα έχεις δει και τα δύο φορεμένα ή από κοντά θα ήθελα να ξέρω ποιο προτιμάς (για ντύσιμο κυρίως με παντελόνια, τζιν, κολάν, αλλά και φόρεμα ή φούστα).
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
Μαίρη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαίρη!
Εγώ σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και τα καλά σας λόγια!!!! Λοιπόν, δεν ξέρω τι μάρκα είναι τα παπούτσια της Ρούλας, αλλά σχετικό ύφος έχουν τα Jeffrey Campbell και τα ASH. Aν τη ρωτήσεις στο Instagram θα σου απαντήσει!!
Από αυτά που μου έστειλες μου αρέσει πιο πολύ το neoprene style γιατί χαρίζουν λίγο περισσότερο και θα είναι πολύ ωραία και με γυμνό πόδι, με κοντά ρούχα, cropped, φαρδιά και με μίντι φούστες και jupe culottes που είναι πολύ τάση και θα είναι πιο θηλυκό το look, ενώ το άλλο μου κάνει λίγο πιο ordinary και χοντρό, αλλά εξαρτάται και από τον σωματότυπό σου: αν οι γάμπες σου δεν είναι σούπερ αδύνατες και είναι κανονικές ή γυμνασμένες θα σου πηγαίνουν.
Ελπίζω να σε βοήθησα!!!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σου! Τέλος Φεβρουαρίου φεύγω για ένα ταξιδάκι στη Βαρκελώνη! Τι μου προτείνεις να πάρω μαζί μου; Θέλουμε και άνεση αλλά και να βγαίνουμε ωραίες στις φωτογραφίες γιατί αυτές μένουν!!!! Χαχα! Ευχαριστώ! Φιλιά!
Keep up the good work!
Lydia

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λυδία μου, να περάσεις καταπληκτικά σου εύχομαι και να μην σε νοιάζει τίποτα γιατί όποιος περνάει τέλεια βγαίνει και τέλεια στις φωτό!!! Δες πρώτα τι καιρό θα κάνει και αν δεν έχεις ξαναπάει θα έχεις περπάτημα για να δεις τα τόσο όμορφα και διαφορετικά μέρη και αξιοθέατα της πόλης.
Σίγουρα ένα ζευγάρι που θα σε βοηθήσει όλη την ημέρα στο περπάτημα, sneakers ή brogues ή ένα μποτάκι wedged ή biker! Για το βράδυ ένα ζευγάρι τακούνια σε γόβα ή μποτίνι που το έχεις δοκιμασμένο και σου πάει και σε βολεύει και ταιριάζει με όλα τα outfits.
Πάρε ρούχα απλά που να συνδυάζονται μεταξύ τους και να φοριούνται σε layers, από ενα απλό girly φορεματάκι που θα το βάλεις το πρωί με πουλόβερ ή hoodie και το βράδυ με ankle boot ή jeans που το πρωί με sneakers θα σε πάνε παντού και το βράδυ με τακούνια θα σε πάνε για ξεφάντωμα! Οπωσδήποτε ένα ζεστό αλλά ελαφρύ ΠΑΝΟΦΩΡΙ και ένα ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ just in case!!!
Μην ξεχάσεις μια τσάντα που να είναι ή πλάτης ή ταχυδρόμου για να είναι τα χέρια σου ελεύθερα και το βασικότερο: έναν οδηγό της Βαρκελώνης που θα έχεις μελετήσει λίγο, πολύ καλή διάθεση και παρέα για ΝΑ ΤΟ ευχαριστηθείς!!
Καλό ταξίδι!!!

Ερώτηση
Καλημέρα! Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να προμηθευτώ το εξτένσιον για σουτιέν ώστε να μπορώ να φοράω εξώπλατο φόρεμα.
Ευχαριστώ
Κατερίνα Μιχαηλίδου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Κατερίνα μου! Βεβαίως… στο κατάστημα MA CHERIE στο Κολωνάκι τηλ.: 210.7234360 ΜΟΝΟ 5,50 Ε!!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα μου καλησπέρα…Θα ήθελα να σε ρωτήσω με τι παπούτσια και κοσμήματα να συνδυάσω ένα maxi mermaid
δαντελένιο κόκκινο φόρεμα με ακάλυπτο λαιμό και πλάτη για να πάω σε γάμο πρώτου βαθμού συγγενή τον μήνα Μάιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ιωάννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ιωάννα, με κατι ήσυχο και elegant γιατί το φόρεμα είναι από μόνο του εντυπωσιακό οπότε τα υπόλοιπα
πρέπει να είναι σε πιο χαμηλούς τόνους!! Θα πρότεινα nude πέδιλο που είναι πολύ chic & classy, ή κάτι στο ίδιο χρώμα του φορέματος που είναι πολύ stylish ή κάτι πολύ ιδιαίτερο και fashion ή κάτι χρυσό & glam. Δες τη συλλογή SS15
by Tsakiris Mallas, και τα χειροποίητα παπούτσια του σχεδιαστή Antonis SIDERIS στο www.stylishious.com και θα βρεις και αυτό που θέλεις και θα πάρεις και πολλές ιδέες!!
Αν θες κόσμημα βάλε κάτι διακριτικό για να μην φορτωθεί η εικόνα, σε σκουλαρίκι ή σαν στέκα ή headband που να κάνει girly, romantic και glam!
Και μαλλιά ανάλαφρα, ελαφρώς ατημέλητα και να δείχνουν φυσικά όπως και το make up!!
Και θα μείνουν όλοι άφωνοι και θα το χαρείς κι εσύ διπλά με τα κομπλιμέντα και τις φωτό που θα ακολουθήσουν!!
Αν είσαι ελεύθερη και στα δικά σου και …ραντεβού για να κάνουμε το δικό σου wedding styling!!!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα είσαι υπέροχη! Έχω δύο ερωτήσεις!
1. Έχω ένα παντελόνι μαύρο σχετικά ψηλόμεσο. Μπορώ να το φορέσω με μαύρο κοντό σακάκι/μπολέρο σακάκι; Θα είναι λίγο πιο πάνω από το παντελόνι.
2. Από μέσα τι να φορέσω εάν μου πεις ότι είναι οκ;
Please, δώσε μου μία απάντηση, θέλω να το φορέσω την Παρασκευή!
Σε ευχαριστώ! Κάτια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Κάτια μου, αν αντιλαμβάνομαι σωστά ειναι σε στιλ ταυρομάχου οπότε από μέσα βάλε κάτι στενό που θα μπει
μέσα από το παντελόνι ή body ή crop top ή πουκάμισο με γραβάτα ή κορδέλα με φιόγκο στο γιακά, statement necklace κλπ. Καλή διασκέδαση!!!

Ερώτηση
Καλησπέρα. Έχω μια μπλούζα μαρινιέρα. Με τι χρώμα παντελόνι μπορώ να τη συνδυάσω; Μπορώ με παντελόνι σε ανοιχτό καφέ χρώμα;
Ευχαριστώ πολύ, Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Άννα! Η μαρινιέρα είναι κάτι πολύ κλασικό, οπότε συνδυάζεται με τα πάντα. Παίζουν ρόλο όμως ­όπως πάντα­ οι τόνοι στα χρώματα… Οπότε αν το παντελόνι σου είναι π.χ. σε ψυχρές αποχρώσεις του καφέ, μπεζ κλπ θα ταιριάζει με ψυχρές αποχρώσεις του μπλε αντίστοιχα…Μπορεί να ακούγεται πολύ περίπλοκο, αλλά αν στο μάτι σου ταιριάζει τότε 99% θα ειναι οκ…
Οπότε, καλοφόρετο!!

Ερώτηση
Σας παρακολουθώ αρκετές φορές στο blog σας και βρίσκω αρκετά ρεαλιστικές τις στιλιστικές σας προτάσεις και οδηγίες. Θα σας εκθέσω κι εγώ το δικό μου πρόβλημα και θα χαρώ πολύ να έχω κάποια πρότασή σας! Είμαι 50 ετών και δυσκολεύομαι στο να φορώ φορέματα και φούστες μέχρι το γόνατο γιατί έχω στραβά πόδια. Φοράω συνέχεια παντελόνια. Υπάρχει κάποιο tip;
Σας ευχαριστώ πολύ, Χρύσα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χρύσα μου!!! Σε ευχαριστώ πάαααααρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Νομίζω έφτασε η ώρα να βγάλεις τα παντελόνια!!!! Το μυστικό είναι στο μήκος, στη γραμμή του ρούχου και στα παπούτσια!!
Θα προτιμήσεις φούστες και φορέματα σε 50’s γραμμή με μήκος ΜΙΝΤΙ ­κάτω από το γόνατο ή μέχρι την αρχή ή στη μέση της γάμπας.
Αν θέλεις να βάλεις και pencil φούστα, να την βάλεις! Αρκεί να φτάνει στη μέση της γάμπας. Για χειμώνα η ομοιοχρωμία της φούστας με χοντρό καλσόν ματ ή κολάν βοηθάει πάρα πολύ.
Παπούτσια όχι πολύ λεπτοκαμωμένα και μποτάκι μόνο αν είναι χαμηλό και δεν είναι ψηλά στον αστράγαλο για να αφήνει αέρα στο coup de pied να μακραίνει το πόδι και να μην τραβάει το μάτι κοντά στο πρόβλημα!
Το καλοκαίρι βάλε πλατφόρμες και ό, τι έχει λουράκια: να είναι λεπτά και διακριτικά ή ένα πιο φαρδύ να δένει στον αστράγαλο και να είναι στο χρώμα του δέρματος!
Οπότε, όπως βλέπεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις με τα παντελόνια!!!!
It’s a girl’s world after all!!

Ερώτηση
Γεια σου στιλάτη Αλεξάνδρα! Αγόρασα ένα ημίπαλτο μπλε ηλεκτρίκ σταυρωτό με χρυσά κουμπιά. Με τι μπορώ να το
συνδυάσω για να το φοράω όλη μέρα; Εκτός δηλαδή από total black δεν μπορώ να σκεφτώ πως αλλιώς να το φορέσω! Θέλω τα φώτα σου!!! Ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!
Maria F.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Maria fashionista! Τέλειο το παλτό και ούτε να το σκέφτεσαι μόνο με μαύρα!!!! Με λευκό και εκρού, μπεζ, ­καμηλό και καφέ, γκρι ανοιχτό και όλα τα έντονα: κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί σμαραγδί, μωβ κλπ.
Με γεια!!!

Ερώτηση
Καλησπέρα. Έχω μια ολόσωμη φόρμα για ένα γάμο που γίνεται την άνοιξη αλλά επειδή μπορεί να έχει κρύο με τι θα μπορούσα να τη συνδυάσω από πάνω π.χ. με εσάρπα, με καμπαρντινάκι;
Katerina

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με ενα πόντσο ή κάπα ή ένα σάλι πλεχτό με κρόσια ή μια ωραία μεγάλη εσάρπα.

And More