Q&A: Styling tips από την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη!

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ τις στιλιστικές απορίες σου στην Αλεξάνδρα κάνε κλικ στην ειδική φόρμα που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου…

Ερώτηση
Γεια σας! Τέλος Μαϊου είναι η ορκωμοσία μου και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να βάλω. Τι μου προτείνετε; Είμαι 1,61μ., 50 κιλά.
Ευχαριστώ
Sofi

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Sofi, συγχαρητήρια! Να βάλεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη και να έχει μια διαχρονικότητα. Μπορεί να είναι ένα μακρύ φόρεμα, αλλά όχι βαρύ και βραδινό, κάτι σε γραμμή 60’s που σίγουρα θα σου πηγαίνει με μήκος στο γόνατο ή ακόμη και παντελόνι σε ανδρική γραμμή με ένα ωραίο πουκάμισο ή τοπ με σακάκι!
Ό,τι είναι πιο κοντά στο στιλ σου και χωρίς υπερβολές ούτε σε μακιγιάζ, ούτε σε μαλλιά, γιατί τις φωτό θα τις έχεις για πάντα!


Ερώτηση

Γεια!
Είμαι η Τόνια και θέλω να βάλω μια κολλητή (kim kardashian style) nude φούστα. Μπορώ να βάλω χρυσά σανδάλια; Από πάνω; Τις παλέτες naked urban decay τις ξέρεις; Θα μπορούσα να κάνω τέτοιο μακιγιάζ; Είμαι 18, τι μαγιό θα μου πήγαινε ώστε να καλύπτει την κοιλιά και να αδυνατίζει;
Θενξ,
Τονια♥♥♡♡:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Τόνια!
Σχετικά με τα σανδάλια, αν εννοείς φλατ… καλύτερα όχι. Αν εννοείς high heels κάτι γίνεται! Όταν φοράμε κάτι πολύ στενό κολακεύουν τα τακούνια!
Αν μου πεις και το στιλ του μακιγιάζ και τα χαρακτηριστικά σου και για ποια περίσταση, θα σου απαντούσα, αλλά μόνο με τον τύπο της παλέττας… δεν μπορώ.
Σχετικά με το μαγιό, κολακεύει όταν έχει βολάν και φρου φρου και είναι χαμηλό και δεν πιέζει την κοιλιά. Κάνενα μαγιό δεν αδυνατίζει -δυστυχώς- αλλά αν έχεις αδύνατα πόδια θα σου πηγαίνουν πολύ τα ψηλόμεσα 50’s μαγιό!
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!

Ερώτηση
Hello!
Είμαι κανονική και με καφέ μαλλιά. Τι μπορώ να βάλω στη βόλτα με τους φίλους μου; Είμαι 16. Μπορώ να κάνω βαφές για ανταύγιες που βγαίνουν γρήγορα; Τι μάρκα; Τιμούλες; Η μάρκα καλλυντικών essence είναι καλή; Top δικές σου καλές μάρκες;
Φχαριστώ και σόρι για τις πολλές ερωτήσεις
Μπάι,
Μαρινα♥

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαρίνα!!!
Αφού είσαι 16, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολεί τίποτε από αυτά!!! Έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου για τέτοιους προβληματισμούς!!!
Γνώμη μου είναι στα μαλλιά σου να μην κάνεις κάτι τέτοιο από τώρα, γιατί είναι καλοκαίρι και ούτως ή άλλως ανοίγουν τα μαλλιά. Άσε που από τη θάλασσα και τον ήλιο ό,τι και να κάνεις αλλοιώνεται γρήγορα. Δυστυχώς μάρκες και τιμές δεν γνωρίζω, αλλά αν το αποφασίσεις να μην το κάνεις μόνη σου. Στείλε μου και πάλι μήνυμα και θα σου προτείνω που να απευθυνθείς!
Τώρα για να βγαίνεις έξω, να φοράς κάτι άνετο και απλό που να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και να δείχνει ότι είσαι κορίτσι! Ένα απλό φορεματάκι ή μια φουστίτσα με ένα t-shirt ή και κάτι μακρύ σαν μακρύ πουκάμισο. Διάλεξε ένα τζιν που να σου πηγαίνει ή και σορτσάκι -αν σε κολακεύει- με αθλητικά, εσπαντρίγιες ή σανδάλια ή και ξύλινες πλατφόρμες ή από σκοινί ή φελό.
Για το πρόσωπό σου διάλεξε απλά φυτικά καλλυντικά και μια κρέμα αντηλιακή. Να ξεβάφεσαι πάντα πριν κοιμηθείς και δεν θέλεις τίποτε άλλο!!
Καλό σου καλοκαίρι!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα μου!!:)
Είμαι 21 και λιγάκι στρουμπουλή. Μπορώ να φορέσω bodycut φούστες; Με τι; Έχω καραμελένια μαλλιά.
Φιλιαααα !♡♥♡♡♥♥
Χριστινάκι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Χριστινάκι μου!
Μπορείς αν είναι κάτω από το γόνατο και όχι ελαστική και αν από πάνω φοράς κάτι μακρύ ή λίγο φαρδύ και αέρινο. Και καλύτερα με κάποια πλατφόρμα!
Φιλιά πολλά!


Ερωτήσεις

Γεια! Είμαι η Ελένη και είμαι 23. Τι μπορώ να βάλω το καλοκαίρι ώστε να έχω αριστοκρατικό στιλ π.χ. Βίβιαν Κάτω Παρτάλι; Είμαι σχεδόν κανονική (3 κιλά παραπάνω).
Φιλιά και θενξ κουκλίτσα μου,
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Ελένη!
Θα επιλέξεις γραμμές 60’s και κάποια classic &statement accessories. Οι στενές γραμμές, το secretary look με pencil φούστες σε γραμμή midi, γόβες ή πέδιλα χωρίς φιάπα είναι το style που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου για πρωί και τα φορέματα του σχεδιαστή Vassilis Zoulias για το βράδυ.


Ερώτηση

Γεια σου Αλεξάνδρα μου!
Είμαι η Έλλη από τον Άλιμο. Θα πάμε το καλοκαίρι διακοπές στην Κρήτη για ένα γάμο. Είμαι 16. Τι μπορώ να βάλω σε οικονομικές τιμές; Μακιγιάζ;
Είσαι θεάαα!!
Φιλιά,
Έλλη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Έλλη!! Να βάλεις κάτι girly και boho! Μπες στο e-shop μου, www.stylishious.com και δες τα φορέματα της συλλογής μου για να πάρεις ιδέες!
Μακιγιάζ φυσικό σαν ηλιοκαμμένο και μαλλιά σε αυτή τη λογική: την ανέμελη και ατημέλητη, ίσως με κάποια πλεξιδάκια και τίποτα παραπάνω… και θα σκίσεις!
Να περάσεις τέλεια!


Ερώτηση

Γεια σου Αλεξάνδρα!
Έχω αγοράσει φούστα σε γραμμή 50’s, ψηλόμεση σε απαλό κίτρινο πουά και ίδιο μπλουζάκι cropped. Σαν μανίκια έχει μια χοντρή λωρίδα στο μπράτσο. Όταν τα φοράω μαζί φαίνεται σαν φόρεμα στιλ 50’s, κάτι τύπου Ζούλια.
Ήθελα να το βάλω αυτό στο γάμο της κουνιάδας μου, με μπλε πέδιλο και εντυπωσιακά αξεσουάρ. Προβληματίζομαι όμως γιατί το ύφασμα είναι γκοφρέ και δεν έχει κάποια λεπτομέρεια να το κάνει πιο βραδινό.
Μήπως είναι πολύ απλό για το γάμο της κουνιάδας;
Ευχαριστώ πολύ!
Ευαγγελία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Ευαγγελία! Είναι τέλειο!
Βάλε ένα ζωνάκι χρυσό ή ασημένιο ή υφασμάτινο σε λευκό ή παλ ή μαύρο (αν δεν βάλεις τα μπλε παπούτσια) με ένα vintage τσαντάκι χρυσό ή ασημένιο και εντυπωσιακά statement accessories που μπορείς να δεις στο e-shop, www.styishious.com, του σχεδιαστή Perikles Kondylatos, αλλά να δεις και της MaLiYa! Θα είσαι πολύ εντυπωσιακή!! No worries! Το στιλ δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!


Ερώτηση

Αλεξάνδρα μου! Γκουρού της μόδας! SOS!
Έχω τον Ιούνιο το γάμο της συναδέλφου μου και φίλης και θα ήθελα πολύ να φορέσω φούστα με τούλι! Τις αγαπώ. Κάνω και μπαλέτο. Μπορείς να μου προτείνεις 2-3 εταιρίες που μπορώ να βρω εκεί τέτοιες φούστες. Δεν έχει τύχει μόνη μου να συναντήσω. Θα προτιμούσα σε κάποιο παστέλ χρωματάκι. Μπορείς να μου πεις με τι να την συνδυάσω από πάνω; Και να βάλω γόβες χρωματιστές ή πέδιλα;
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Θα χαρώ πολύ με τις συμβουλές σου! Περιμένω mail!!
Χαρά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χαρά!
Να δεις από την εταιρία Manolo Fashion, στο “Top Shop” στο κατάστημα Sotris, στο Kilo Shop & Concept Store στην Ερμού με τα vintage ρούχα και στα καταστήματα Love Boutique! Πέδιλα εννοείται!!! Και από πάνω ή ολόσωμο μαγιό ή κάτι cropped όπως και σε ύφος ρομαντικό μπλουζάκι ή πουκάμισο σε δαντέλα ή κέντημα!
Θα κάνεις θραύση!!!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα καλημέραααα! Είχα πάρει το χειμώνα ένα σουέντ αμάνικο καφέ τοπ με μακριά κρόσσια από τον αφαλό και κάτω. Μπορεί να φορεθεί άνοιξη; Αν ναι, πως;
Ευχαριστώ πολύ,
φιλάκια,
Κορίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εννοείται!! Κι εγώ πήρα ένα για να το φορέσω τώρα!! Είναι το Νο1 στιλ του καλοκαιριού το boho και hippy, οπότε βάλτο πάνω από μακριές φούστες και φορέματα, πάνω από πουκάμισο με σορτσάκια ή ακόμη και με ένα απλό tank dress!

Ερώτηση
Γεια σου υπέροχη Αλεξάνδρα! Τη βοήθειά σου pleaaaase!
Τον Ιούνιο παντρεύεται ο αδερφός μου και πραγματικά δεν ξέρω ακόμα τι να επιλέξω να φορέσω. Δεν είμαι γενικά του στιλ των στημένων ντυσιμάτων. Τι θα μου πρότεινες;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Marilou

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαριλού!
Αν ήξερα τον σωματότυπό σου θα μπορούσα να είμαι πιο ακριβής, αλλά πιστεύω ότι καλύτερα να σκεφτείς κάτι σε φούστα με τοπ για να το αξιοποιήσεις και στη συνέχεια.
Και για να μη φορέσεις κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις πιο “στημένη”, μακριά φούστα θα επέλεγα, αέρινη, εμπριμέ ή πλισέ με ένα ωραίο τοπ ή body αν σου πηγαίνει κάτι τέτοιο. Αλλιώς, κι ένα φόρεμα σε αρχαιοελληνικό στιλ ενδείκνυται και δεν και πολύ βαρύ, ούτε στημένο!
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Ερώτηση

Καλησπέρα και πάλι Αλεξάνδρα!!!
Έχεις δίκιο. Δεν σου ανέφερα σωματότυπο. Είμαι 1,70μ., 52 κιλά. Νομίζω ότι με βοήθησαν οι προτάσεις σου, αλλά εάν έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις γνωρίζοντας και σωματότυπο ή κάποιο κατάστημα που θα μπορούσα να απευθυνθώ… Είμαι κάτοικος Αθήνας. Για ολόσωμη φόρμα τι λες;
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι συγγνώμη εάν σε κούρασα.
Μαριλού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαριλού!
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Λοιπόν… Βάλε κάτι μακρύ να είσαι άνετη σε στιλ boho, όχι όμως πολύ μεγάλο εμπριμέ! Μπορεί να είναι εξώπλατο, να έχει βολάν κι έτσι να φαίνεται πολύ εντυπωσιακό χωρίς να είναι βαρύ και επίσημο το ύφασμα! Επειδή είσαι ψηλή και αδύνατη θα σου πηγαίνει πολύ!
Δες το φόρεμα από τη συλλογή μου που έβαλε η Κατερίνα Καινούργιου την περασμένη Παρασκευή στο “Όλα Παίζουν” και θα καταλάβεις ή μπες στο e-shop www.stylishious.com και δες τα μακριά φορέματα από τη συλλογή μου! Επίσης, δες τα ρούχα της συλλογής Manolo Fashion που υπάρχουν σε πολλά καταστήματα σε όλη την Αθήνα και την Ελλάδα.
Η ολόσωμη φόρμα, μου κάνει λίγο στημένο και όχι τόσο ιδιαίτερη για την περίσταση… Εκτός αν είναι σε στιλ παντελόνας!
Ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε πάλι!


Ερώτηση

Καλησπέρα Αλεξάνδρα,
για έναν γάμο αγόρασα ένα φόρεμα στενό μέχρι το γόνατο σε χρώμα ροζ της πούδρας της εταιρείας Manolo και το συνδύασα με γόβες Mourtzi στο ίδιο χρώμα, αλλά θέλω να μου προτείνεις ένα clutch σε άλλο χρώμα και αξεσουάρ.
Ευχαριστώ πολύ!!
Εύη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Εύη! Τέλειες επιλογές! Η γνώμη μου είναι να πάρεις ή κάτι σε plexi glass design item και είναι πολύ trend και stylish ή κάτι vintage. Accessories νομίζω δες τα σκουλαρίκια φούντες που έχω στη συλλογή μου και νομίζω θα τα λατρέψεις!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Πήρα κάτι sneaker σε μποτάκι style, στην απόχρωση του γκρι και έχει μεταλλικά στοιχεία. Με τι μπορώ να τα φορέσω τώρα την άνοιξη; Μήπως να μην τα βάλω καθόλου την άνοιξη;
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Να τα βάλεις εννοείται!!! Με χρωματιστά κορδόνια! Άλλαξε αυτά που έχει και βάλε άλλα σε χρώμα!! Ή με καλτσάκι/σοσονάκι χρωματιστό/δαντελίτσα/φλούο κλπ.

Ερώτηση
Αγαπητή Αλεξάνδρα,
Σας γράφω με μεγάλη ανυπομονησία για την ανταπόκριση σας μιας και το καλοκαίρι έρχεται και μαζί έρχεται πλήθος γάμων. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα τετριμμένο θέμα, απευθύνομαι σε εσάς για μια διαφορετική πρόταση η οποία να έγκειται στο πραγματικό στυλ και όχι σε βαρετές προτάσεις. Τι θα λέγατε για λίγη ροκ κομψότητα αλλά Jason Wu ή φορέματα με οσκαρική διάθεση χωρίς όμως κιτσάτη υπερβολή; Η αφεντιά μου έχω ένα πολύ-πολύ σημαντικό γάμο όπου σαν κοπέλα του κουμπάρου θα ήθελα να αισθάνομαι όμορφη, σέξι και στυλάτη.
Σκεφτόμουν ένα μακρύ φόρεμα αέρινο ή deux-pièces όπως η εμφάνιση της Rose Byrne στο κόκκινο χαλί με ένα υπέροχο Calvin Klein ή κάτι αλά Καρντάσιαν που κακά τα ψέματα ξέρει να αναδεικνύει και να τονίζει όσα της ταιριάζουν. Είμαι 1.69 και 63 κιλά μελαχρινή, με πλάτες, μικρή μέση, όχι μεγάλο πισινό και οκ πόδια (γενικώς η σιλουέτα μου είναι καλή όταν δεν παρατρώω -δεν το πιστεύω ότι λέω καλή κουβέντα για τον εαυτό μου). Αγαπώ το μπλε και το βαθύ κυπαρισσί, το nude και το γκρι.
Τέλος θα ήθελα προτάσεις μέχρι και 300 ευρώ.
Καλό καλοκαίρι και στα δικά μας οι λέφτερες!
Σταυρούλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Σταυρούλα μου!!! Μια χαρά τα είπες!!! Και θα συμφωνήσω σε όλα. Ανάλογα την περίσταση και το ύφος της εκάστοτε πρόσκλησης μπορείς να επιλέξεις το στυλ που προτιμάς!
Οι γάμοι σε εξοχή και νησιά βέβαια, αν δεν είναι σε κάποιο περιβάλλον όπου να είναι όλα οργανωμένα θέλουν κάτι πιο light και αέρινο, αλλά το πιο Oscars/Red Carpet look μπορεί να γίνει με ένα μακρύ εξώπλατο φόρεμα style Donna Karan ας πούμε, ή πιο sexy -τύπου Versace.
Πολύ ωραία φορέματα και deux pieces θηλυκά έχει η εταιρία Manolo, ο σχεδιαστής Stelios Koudounaris, o Tassos Mitropoulos, η συλλογή με ζέρσεϋ φορέματα by Maria Patelis, αλλά και η συλλογή της Despina Vandi for Chip & Chip. Ρίξε μια ματιά και στα μακριά φορέματα της συλλογής μου! Και ό,τι χρειαστείς, ξέρεις που να με βρεις!!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Βαφτίζω το γιο μου σε 2 εβδομάδες και θέλω τη βοήθειά σου!
Έχω τις κλασικές nude γόβες στην ντουλάπα μου αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζουν με το ρούχο μου…
Αγόρασα ένα στενό, κοντό φόρεμα απαλό ροζ με λευκό, το ίδιο μοτίβο από πάνω μέχρι κάτω… Μήπως είναι λίγο βαρετό σαν σύνολο; Τί χρώμα αξεσουάρ θα μου πρότεινες για να το κάνω πιο ενδιαφέρον;
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Μαριέττα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαριέττα μου! Να σου ζήσει! Ελπίζω να σε πρόλαβα…
Βάλε ένα πέδιλο χρυσό ή μπρονζέ ή ακόμη καλύτερα πολύχρωμο! Έχει πολύ ωραίες επιλογές η Tsakiris Mallas. Και δες και τα παπούτσια του σχεδιαστή Andonis Sideris στο www.stylishious.com.

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!!
Έχω ένα σαπουνί/τιρκουάζ φόρεμα και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα ταίριαζαν μπλε σκούρες πλατφόρμες να φορέσω.
Σε φιλώ!!
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ελένη!
Θεωρητικά ναι, αν είναι και προς το μπλε ρουά θα του πηγαίνει ακόμα πιο πολυ, αλλά εξαρτάται και από όλα τα υπόλοιπα που θα συνδυάσεις και που θα το βάλεις…
Αν δεις ότι κάτι δεν σου πάει καλά βάλε κάτι σε χρώμα πούδρας ή δέρματος ή κάτι χρωματιστό ή ασημί για πιο καλό!

And More