Q&A: Η Αλεξάνδρα απαντάει στις στιλιστικές απορίες σου!

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ τις στιλιστικές απορίες σου στην Αλεξάνδρα κάνε κλικ στην ειδική φόρμα που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου…

Ερώτηση
Αλεξάνδρα καλησπέρα, έχω μια βάφτιση τέλη Ιουνίου και έχω αγοράσει ένα μακρύ φόρεμα με δαντέλα μπεζ. Θα ήθελα να το συνδυάσω με πέδιλα σε μπλε απόχρωση, από δέρμα φίδι. Είναι καλός συνδυασμός; Αφροδίτη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Αφροδίτη μου. Δε θα το προτιμούσα, θα έβαζα κάτι πιο soft pal σαν απόχρωση, ακόμη και ταμπά ή χρώμα του δέρματος ή και σανδάλια σε χρυσό ή μπρονζέ ή ακόμα και φίδι σε φυσικό άσπρο-μπεζ ή άσπρο-γκρι και για να μη σε κονταίνει η τόσο μεγάλη χρωματική διαφορά και για να μη χτυπάει περίεργα στο μάτι εφόσον θα υπάρχει αρκετή πληροφορία ήδη από τη δαντέλα.

Ερώτηση
Kαλημέρα Aλεξάνδραα!! Έχω πάρει μια άσπρη μπλούζα από καλό ύφασμα, σχετικά φαρδιά που είναι κοντή μπροστά και αρκετά μακριά πίσω- μέχρι τη γάμπα. Πως θα μπορούσα να τη φορέσω? Με τζιν? Με σορτσάκι? Αν ναι, θέλει ζώνη από πάνω? Τι ζώνη? Ευχαριστώ που απαντάς κάθε φορά! Φιλάκια! Κορίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Κορίνα μου, μία ζώνη τύπου κορδόνι, που να πιάνει μόνο το πίσω μέρος θα ταίριαζε στην περίπτωση που φορέσεις κάποιο στενό φορεματάκι από μέσα ή μια ψηλόμεση φούστα ή και κολάν ακόμη (για αργότερα γιατί κάνει πολλή ζέστη για κολάν τώρα) αλλιώς με skinny jean ή και short- ίσως broderie τύπου baby doll. Mπες στο eshop
www.stylishious.com να δεις τι εννοώ.

Ερώτηση
Καλησπέρα Αλεξάνδρα!
Γίνομαι νονά τον επόμενο μήνα σε νησί και διάλεξα ένα φόρεμα dent_ele χρώμα ροζ-σάπιο μήλο! Είναι μακρύ και έχει όλη την πλάτη ανοιχτή με κορδόνια! Θα ήθελα τη γνώμη σου για το τι χρώμα παπούτσι και τσαντάκι μπορώ να συνδυάσω!
Ευχαριστώ πολύ 🙂
Ελευθερία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ελευθερία!
Αφού είναι και σε νησί, μπορείς να βάλεις από σανδάλι μέχρι πλατφόρμα! Το χρώμα του δέρματος ενδείκνυται, αλλιώς και κάτι σε λευκό, μπρονζέ ή χρυσό επίσης ταιριάζει!
Πάντα άξια!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σου.
Σου παραθέτω τα δεδομένα από την αρχή: Είμαι εργαζόμενη (σε γραφείο), μητέρα μιας κόρης και έγκυος στο δεύτερο. Θέλω να με συμβουλεύσεις για το κατάλληλο στιλ εγκυμοσύνης.
Ακόμα, παντρεύεται η καλύτερή μου φίλη τον 9ο/2015 που θα είμαι 6 μηνών και δεν ξέρω τι να βάλω!!!! Φιλάκια!!!!!
Ευαγγελία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ευαγγελία!
Δεν ξέρω πόσων χρόνων είσαι, αλλά ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και να μην καταπιέζεσαι είναι το ιδανικό! Πιστεύω πως τα ίσια φορέματα ή τα αέρινα φορέματα σε κοντό ή μακρύ -ανάλογα τι σου πηγαίνει, διευκολύνουν πολύ! Αντίστοιχα και οι φούστες που έχουν λάστιχο μαλακό με ένα πουκάμισο ανδρόγυνο και loose t-shirts για πιο casual style βοηθάνε!
Τα παπούτσια φλατ εννοείται από ένα σημείο κι έπειτα, και αθλητικά ή ανατομικά σανδάλια και πέδιλα τύπου Scholl και Birkenstock που είναι τάση!
Όσο για το γάμο -ευτυχώς βοηθάει και η εποχή, ένα φορεματάκι θα έβλεπα ίσιο ή εβαζέ σε κοντό τύπου 60’s ή αν θες κάτι πιο “grande”κάτι maxi πλισσέ ή εβαζέ!
Με το καλό!!!

Ερώτηση
Γειααααα!!! Θα είμαι η αδερφή του γαμπρού. Αγόρασα μπλε ραφ φόρεμα μίντι, στενό με ανοιχτή υπέροχη πλάτη. Τι κοσμήματα να προτιμήσω; Χρυσά ή λευκά; Και πέδιλα έχω διάφορες επιλογές στο ντουλάπι μου.
Ευχαριστώ,
Σταυρούλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να τον χαίρεσαι Σταυρούλα!
Χρυσά ή και λευκόχρυσα, αλλά ακόμη και ethnic μπορείς να βάλεις με μεγάλες και πολλές πέτρες σε χρώματα ή και τύπου 60’s με στρογγυλές πέτρες/μπίλιες!

Ερώτηση
Έχω ένα jumpsuit λευκό το οποίο έχει πολύ βαθύ ντεκολτέ και δεν ξέρω με τι εσώρουχο μπορώ να το βάλω. Πρέπει να φορέσω κάτι γιατί αν κουνηθώ λίγο παραπάνω θα φανεί όλο το στήθος μου… Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος να το κολλήσω πάνω στο σώμα μου χωρίς όμως να φαίνονται οι θηλές μου; Και αν υπάρχει κάποιο προϊον που εξυπηρετεί το σκοπό μου που μπορώ να το βρώ; Επίσης δεν ξέρω με τι παπούτσια μπορώ να το ταιριάξω καλύτερα: με πλατφόρμα ή ψηλό πέδιλο;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!
Άρτεμις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Άρτεμις!
Θα πας στα καταστήματα Orange -μπες στο internet και δες που βρίσκεται κάποιο κοντά σου, και πάρε tape ειδικό που κολλάει το ρούχο στο δέρμα ή και ειδικά αυτοκόλλητα που καλύπτουν τις θηλές. Αλλιώς βρες το σουτιέν της Wonderbra που είναι ειδικό για πολύ βαθύ ντεκολτέ!
Αν η φόρμα είναι πολύ φαρδιά -στιλ καμπάνα- βάλε πολύ ψηλή πλατφόρμα, αλλιώς και πέδιλο ταιριάζει χρυσό, αν είναι για κάτι πιο βραδινό!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα…
Έχω μια σαλοπέτα σκούρο μπλε… Μπορώ να τη φορέσω το καλοκαίρι ή να επενδύσω σε μια ανοιχτόχρωμη;
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να τη βάλεις Μαρία, αν το ύφασμα δεν φαίνεται εκτός εποχής! Και συνδύασε χρυσά κοσμήματα ή τιρκουάζ ή κοραλλια κλπ.!

Ερώτηση
Γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας!
Βαφτίζω το γιό μου την άλλη εβδομάδα κι έχω αγοράσει ένα φόρεμα μακρύ, στράπλες, σε χρώμα μπλε ρουά. Είναι τούλι και στο τελείωμά του δαντέλα. Προβληματίζομαι για αξεσουάρ, δεν ξέρω καθόλου! Κάποιοι γνωστοί μου λένε σκουλαρίκι πέρλα, άλλοι να μην βάλω τίποτα… Έχω μπερδευτεί! Βοηθήστε με…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παπούτσια nude χρώμα επέλεξα!
Κλεοπάτρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μια χαρά τα παπούτσια Κλεοπάτρα, άλλωστε δεν θα φαίνονται και πάρα πολύ, οπότε ιδανικός συνδυασμός!
Όσο για κοσμήματα, όχι πέρλες… Σαν επίσκεψη μου κάνει το στιλ και πολύ basic. Βάλε από κάτι που θα κάνει λίγο καλοκαίρι, τύπου grecian σε χρυσό ή λευκόχρυσο ή ασημί ή πάλι σε πιο τροπικό, με κάποιο λουλούδι ή στεφανάκι στα μαλλιά, ακόμη και headband για πιο boho! Κάτι που να είναι φρέσκο πάντως και να σου δίνει χαρά τόση όση και η τελετή!

Ερώτηση
Καλησπέρα. Έχω ύψος 1,70 και είμαι 56-57 κιλά. Ψάχνω να βρω οικονομικό παντελόνι που να μου στρώνει καλά, ιδίως πίσω και να μην ξεχειλώνει αμέσως. Μπορείτε να μου πείτε κάποια μαγαζιά που έχουν καλή ποιότητα υφάσματος αλλά είναι και οικονομικά; Ενδεικτικά θα ήθελα κάτι με 40€.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Κωνσταντίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Κωνσταντίνα!
Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα…
Για κάτι που είναι ευκαιρία θα πρέπει να δεις αν γίνεται κάποιο bazaar που να υπάρχουν καλές ποιότητες και μάρκες που να εμπιστεύεσαι. Θα σου έλεγα όμως να επισκεφτείς και το Factory Outlet που έχει πάρα πολύ ωραία πράγματα, ποικιλία, ποιότητα και πολύ καλές τιμές!
Ελπίζω να σε βοηθήσω!

Ερώτηση
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το φόρεμα που φορέσατε στη βάφτιση του γιου της κας Σκορδά. Πού θα μπορούσα να το βρω, καθώς και την τιμή του.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Χαρά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χαρά!
Πάρα πολύ χαίρομαι που σου αρέσει! Είναι από τη συλλογή μου και μπορείς να το βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα σε διάφορες περιοχές σε Αθήνα και επαρχία που έχουν τη συλλογή μου “alexSANDra on the beach” καθώς και στο e-shop μου: www.stylishious.com
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα λατρεύω τη δουλειά σου!
Θα ήθελα να μου πεις πώς να φορέσω ένα λευκό αμάνικο blazer τύπου tuxedo που έχω από πέρσι, αφόρετο.Επίσης τι τζιν και τι ρούχα μπορούμε να φοράμε όσες έχουμε μεγάλη περιφέρεια; Θα ήθελα τέλος να κάνεις ένα αφιέρωμα στις μανούλες: πώς μπορούν να φοράνε κάτι άνετο μεν αλλά στυλάτο.
Ευχαριστώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!!!!
Το λευκό σου σακάκι να το βάλεις με το τζιν που θα πάρεις και θα πρέπει να είναι ψηλόμεσο, ίσιο και όχι ελαστικό και όχι με πολλά ξεβάμματα και ούτε πολύ ανοιχτόχρωμο. Επίσης με μακριές φούστες πλισέ ή αέρινες και πάντα μεσάτες, ή ίσια μίντι, αλλά ποτέ ελαστικό ύφασμα -πάντα σταθερό! Μπες στο e-shop του www.stylishious.com να δεις την pencil φούστα τζιν και την εκρού capitone και θα με θυμηθείς!!! Τα ίσια μακριά φορέματα επίσης κολακεύουν και βολεύουν όπως και ό,τι δεν ακουμπάει στο σώμα! Μπες στο e-shop να δεις και να πάρεις ιδέες.
my

Ερώτηση
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ωραία δουλειά σας τώρα και πάντα. Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Σε εκδήλωση από 8:30 έως τις 11 το βράδυ συμμετέχω στην παρουσίαση ενός ποιητικού βιβλίου. Ανήκω στους διοργανωτές και τους παρουσιαστές.
Έχω ένα αμάνικο φόρεμα σε εκάιγ χρώμα με κλωστούλες και διακριτικές παγιέτες. Είμαι 55 χρόνων, μεσαίου αναστήματος και κανονικού βάρους -68 κιλά, νομικός και ό,τι παρουσιάσω θα είναι σημαντικό και μετά από πολλή δουλειά. Σκέφτηκα να το φορέσω με τζιν ζακετάκι για να δώσω έναν ανάλαφρο αέρα. Πιστεύετε ότι το ντύσιμο θα ήταν υπερβολικό -λόγω της παγιέτας ή να το τολμήσω;
Υ.Γ. Γενικά ντύνομαι καλά και ποιοτικά, αλλά θα ήθελα να τονίσω τη διαφορά λόγω της συμμετοχής μου στην εκδήλωση ή μήπως νομίζετε ότι θα ήταν προκλητικό σε σχέση με τους λοιπούς τρείς συνομιλητές μου; ΑΠΕΙΡΕΣ ευχαριστίες και καλή δυναμη στο έργο σας.
Βασιλική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Βασιλική μου!
Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Όχι τζιν ζακετάκι, καλύτερα ένα εκρού σακάκι ή ένα πλεκτό ζακετάκι/μπολερό και όλα θα είναι super! Υπερβολικό δεν θα είναι λόγω διακριτικού χρώματος και ο ρόλος σου το δικαιολογεί απόλυτα!
Καλή επιτυχία εύχομαι!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα καλησπέραααα!
Λοιπόν χρειάζομαι τη βοήθειά σου άμεσα. 4 Ιουλίου παντρεύει ο φίλος μου τον κολλητό του και έχω αγοράσει ένα φόρεμα κόκκινο μακρύ από μουσελίνα με ανοιχτή πλάτη, κλειστό στο ντεκολτέ, στενό στη μέση (έχει σαν ζώνη από ίδιο ύφασμα και χρώμα) και σκίσιμο στο πόδι -πέφτει λίγο αέρινο-αρχαιοελληνικό.
Θα το φορέσω με nude πέδιλα ψηλοτάκουνα. Θέλω ιδέες για μαλλιά, μακιγιάζ και κολιέ ώστε το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό αλλά κομψό. Είμαι 1,68, αδυνατούλα με λευκή επιδερμίδα, καστανά μάτια και καστανοκόκκινα μαλλιά σγουρά μέχρι το στήθος. Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική.
Ανυπομονώ για την απάντησή σου…
Φιλιά
Εύη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Εύη και στα δικά σου!
Μαλλιά πιασμένα σίγουρα ή σε μια κοριτσίστικη αλογοουρά ή σε μια πλεξίδα στο πλάι που να κάνει αρχαιοελληνικό το ύφος και ίσως κάποιο στοιχείο χρυσό σε κορδελάκι ή ένα headband
Μπορείς να βάλεις ένα βραχιόλι και δαχτυλίδια! Στο μακιγιάζ όχι υπερβολές γιατί με το κόκκινο φόρεμα δεν πρέπει να τονίσεις πολύ κάτι άλλο. Να φαίνεσαι σαν ηλιοκαμμένη, με ένα φυσικό μακιγιάζ με χείλια φυσικά και μάτια λίγο πιο έντονα και θα σκίσεις!!!

Ερώτηση
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Σας βρήκα ακριβώς την ώρα που σας χρειαζόμουν…
Είμαι 29, 1,71μ., 61 κιλά και καστανόξανθα μακριά μαλλιά σγουρά. Έχω σωματότυπο κλεψύδρα κι έχω προτιμήσει αυτό το αρχαιοελληνικό μάξι φόρεμα με V ντεκολτέ για το γάμο της φίλης μου τον Αύγουστο. Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς για την απόχρωσή του -τη βασική μπλε ή την μπλε σκούρα. Επίσης τι κοσμήματα μου ποτείνετε; Εννοείται σε αρχαιοελληνικό στιλ. Μου αρέσουν οι απλές αλλά αριστοκρατικές γραμμές. Επίσης τι χρώμα πέδιλα; Χρυσό ή μπρονζέ; Τα μαλλιά θα τα έχω κάτω ελαφρώς κυματιστά και ίσως πιάσω λίγα πίσω σε κοτσιδάκι.
Ευχαριστώ πολύ,
Φωτεινή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Φωτεινή!
Δεν μου ανοίγουν τα attachments, αλλά πιο φίνα είναι η μπλε σκούρα απόχρωση και εννοείται με χρυσά αρχαιοελληνικού στιλ κοσμήματα και χρυσά πέδιλα!
Πολύ καλές επιλογές και για το χτένισμα!!! Μπράβο σου!!!

Ερώτηση
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ξέρω εάν μπορώ να φορέσω το δερμάτινο παντελόνι για βραδινή έξοδο το καλοκαίρι και εάν ναι, πως μπορώ να το συνδυάσω.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Kallia

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Κάλλια!
Εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το δέρμα και αν αντέχεις να το φορέσεις! Αν είναι σε στιλ biker είναι πιο ok σαν στιλ ή τύπου κολάν μέχρι και αυτήν την εποχή, αλλά όχι για πιο μετά. Θα το βάλεις απλά με ένα φανελάκι ή ένα τζιν πουκάμισο ή ένα ολόσωμο μαγιό ή ένα crop top!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Ήρθε η στιγμή να ζητήσω κι εγώ τα “φώτα” σου! Είμαι 37, ύψος 1,70 και 75 κιλά. Σε δύο εβδομάδες θα πάω σε μια παράσταση μπαλέτου όπου θα συμμετέχουν οι δύο κόρες μου, σε ανοιχτό θεάτρο. Υπάρχει dress code;
Το στιλ μου θα το χαρακτήριζα μίνιμαλ νεανικό. Σκεφτόμουν μια ολόσωμη φόρμα ή ένα άνετο μακρύ φόρεμα. Θέλω οπωσδήποτε φλατ σανδάλια για να μπορώ να είμαι άνετη ώστε να βγάλω τις ωραιότερες φωτογραφίες!
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαρία!
Κανένα dress code, απλά να νιώθεις εσύ όμορφη και αν θες να κάνεις τις κόρες σου να νιώθουν ακόμη πιο περήφανες για τη μαμά τους, κάνε ίσως λίγο πιο έντονο το μακιγιάζ ή το κραγιόν;; Ή φτιάξε τα μαλλιά σου στο στιλ του ρούχου, πιο boho και ανέμελο ίσως με το φόρεμα ή πιο κοριτσίστικο με μια αλογοουρά με τη φόρμα;; Άντε και με κάτι λίγο πιο ψηλό, σαν πλατφόρμα;;
Σκέψου εκτός από την άνεση και τις κόρες σου που θα θέλουν η μαμά τους να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο από ότι συνήθως!!!
Να σου ζήσουνε!

Ερώτηση
Σκέφτομαι να φορέσω σε γάμο ψηλόμεση φούστα maxi (μαύρη με πουά άσπρο, φαρδιά) και μπούστο κοντό άσπρο. Τι παπούτσια να βάλω (εκτός φλατ) και τι τσάντα να κρατήσω;
Σας ευχαριστώ,
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εξαρτάται πότε είναι ο γάμος… Μπορείς να βάλεις ψηλοτάκουνα πέδιλα σε χρώμα παλ -ροζ-λεμονί- ή χρυσό, αλλά και έντονο χρώμα επίσης ή και φλούο και σε γόβα αν δεν είναι Αύγουστο ο γάμος και σε νησί!
Ανάλογα το παπούτσι και η τσάντα, εκτός αν είναι κάποιο τσαντάκι vintage ή plexi που πάει με όλα!

And More