ALEXANDRA’S POST! Πώς να ντυθείς σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σου…

Το παν στο σωστό ντύσιμο είναι η σωστή διαχείριση του σώματός σου. Να κρύβεις τις ατέλειες και να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία. Η Αλεξάνδρα Κατσαϊτη αναλαμβάνει να σε βοηθήσει σε αυτό το δύσκολο πεδίο…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Πρώτα από όλα να μην την τονίζεις!!! Αυτό σημαίνει ότι δεν φοράμε υφάσματα ελαστικά που έχουν την τάση να αγκαλιάζουν και να κολλάνε πάνω στο σώμα και τονίζουν οποιαδήποτε καμπύλη, ασυμμετρία, ατέλεια. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο κολάν, αλλά και ελαστικές φούστες, παντελόνια αλλά και φορέματα!
-ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΙΚ είναι να δίνουμε μήκος στα ρούχα μας δηλαδή, στο γόνατο ή λίγο πιο κάτω για φούστες και όσο πιο μακριά μπορούμε τα παντελόνια μας. Ετσι, απομακρύνουμε το μάτι από την περιφέρεια!!
/
Από αριστερά: Zoi Giakoumatou, Tassos Mitropoulos
-Από πάνω κοιτάμε να μην είναι πολύ εφαρμοστά τα τοπ που επιλέγουμε για να μην τονίσουμε την ασυμμετρία, κάτι πιο αέρινο, με λίγο τονισμένους ώμους ή ιδανικά κάτι που να τονίζει την μέση αλλά να έχει μπάσκα ή να ανοίγει προς τα κάτω.

Από αριστερά: Juicy, Axel
-Οι 50s γραμμές! Ό,τι πιο θηλυκό!!! Μεσάτες φούστες με λίγο όγκο και μήκος στο γόνατο αν έχουμε λεπτές γάμπες ή στην μέση της γάμπας αν αυτό δεν είναι το δυνατό μας σημείο. Από πάνω κάτι πιο στενό, ένα ζακετάκι, ένα πουκάμισο ή ένα λεπτό πουλοβεράκι.
-Τα λεπτά ζωνάκια είναι το Νο1 αξεσουάρ γιατί δείχνουν λεπτή τη μέση και έτσι δίνουν την πληροφορία της αδύνατης σιλουέτας στο μάτι!!

ΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗΘΟΣ;
Κατ’ αρχήν ένα σουτιέν που έχει την τέλεια εφαρμογή και κρατάει σωστά το στήθος, το αγκαλιάζει και δεν το πιέζει!
Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι τα στενά τοπ και πολύ ελαστικά υφάσματα και εφαρμοστά ρούχα καλό είναι να αποφεύγονται γιατί τονίζουν το στήθος και την ασυμμετρία σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.
Monsoon
-Αν θέλετε να βάλετε τιραντάκι φροντίστε να έχει φαρδιά τιράντα για να μην φαίνονται οι τιράντες του σουτιέν! Ιδανική γραμμή δίνουν τα λεπτά υφάσματα που δεν εφαρμόζουν και δεν κολλάνε στο σώμα, το διακριτικό ντεκολτέ, σε καρρέ ή χαμόγελο και V neck αλλά χωρίς υπερβολές.

-Το μήκος στις μπλούζες τα πουκάμισα ή σακάκια προτιμήστε το σε πιο μακρίες γραμμές και όχι κοντά γιατί έτσι εξισσοροπεί στο μάτι ο όγκος που δημιουργεί το πιο πλούσιο στήθος.

/
Aπό αριστερά: Stefanel, Axel Accessories

-Τα σατέν και μεταξωτά ενδείκνυνται γιατί είναι αρκετά souple αλλά και τα ζέρσεϋ γιατί έχουν βάρος και πέφτουν! Ενα ωραίο ντεκολτέ που από το στήθος και κάτω δεν είναι τελείως εφαρμοστό και το αγκαλιάζει σωστά, φτιάχνει και αναδεικνύει τη συνολική εικόνα!

-Απαγορευτικά είναι τα μεγάλα εμπριμέ, τα έντονα σχέδια και οι έντονες αντιθέσεις χρωμάτων, οι φαρδιές ρίγες και τα μεγάλα πουά όπως και τα πολύ έντονα και fluo χρώματα! Οι μονοχρωμίες ή οι διχρωμίες με σκούρο επάνω και ανοιχτό από κάτω είναι ένας πολύ έξυπνος συνδυασμός.

-Και, το λεπτό ζωνάκι, είναι hot trick, όπως και για την περιφέρεια, τονίζει τη λεπτή μέση –αν υπάρχει. Αν όχι, το style Courreges με την ίσια γραμμή και μήκος εκεί που μας κολακεύει -πιο μίνι αν έχουμε αδύνατα πόδια ή στο γόνατο αν όχι- είναι all time classic και super chic!


ΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΘΟΣ;
Με ότι δεν μπορούν να βάλουν τα κορίτσια που έχουν πολύ μεγαλο στήθος! Στράπλες!! Με ένα καλό στράπλες σουτιέν έχετε κερδίσει τις εντυπώσεις! Με ένα εξώπλατο φόρεμα!!! Μόνο εσείς που δεν χρειάζεστε σουτιέν μπορείτε να το φορέσετε!! Εκμεταλλευτείτε το και παίξτε έξυπνα χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό όπλο!! Τον αντιπερισπασμό!!!


Aπό αριστερά: Zoi Giakoumatou, Stella McCartney

-Αλλά στην καθημερινότητα απαραίτητο είναι ένα σουτιέν που χαρίζει πιο πλούσιο μπούστο αλλά χωρίς υπερβολές που κανουν ψεύτικο το αποτέλεσμα. Οι φαρδιές τιράντες στα τοπ και οι οριζόντιες ρίγες, τα κρόσια, οι δαντέλλες και το πιο ρομαντικό στιλ με βολλάν, κουμπάκια και στοιχεία που δίνουν πληροφορίες όπως τα πουά τα εμπριμέ κλπ που εμπλουτίζουν την εικόνα.
/
Aπό αριστερά: Μaria Patelis, Juicy Couture

-Πουκάμισα με τσέπες στο στήθος, ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό ή σκουλαρίκια, μία ζώνη στη μέση με φάρδος μέχρι 3 δάχτυλα (5cm) ή ένα μίνι για όσες έχουν τέλεια πόδια και και γενικά όποιο στοιχείο δίνει μία πληροφορία και τραβάει το μάτι!

-Tο μικρό στήθος παραπέμπει σε νέα κορίσια και έχει μία παιδικότητα που βοηθάει να φαίνεστε πάντα πιο νέα!!! Οι 60s γραμμές αλλά και τα 70s είναι δεκαετίες που το στιλ ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον σωματότυπο, γιατί το μπούστο στα φορέματα του 60 ήτανε μικρά και γιατί το 70 το ανεπιτήδευτο και ατημέλητο στιλ που εξέφραζε την ελευθερία στην έκφραση δεν υποστήριζε τον στηθόδεσμο οπότε όλο το στιλ σας πηγαίενι γάντι!! Και είναι και ΗΟΤ τάση για φέτος, οπότε, είναι η χρονιά σας!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΚΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΣ;
-Ο Νο 1 κανόνας είναι να φοράμε πιο σκούρο χρώμα όπου εντοπίζουμε το πρόβλημα! Οχι ελαστικά υφάσματα!! Και ρίγες πάντα κάθετες.


Aπό αριστερά: Paul&Joe, Monsoon

-Οι αστράγαλοι, οι γάμπες και τα χέρια μας, φροντίζουμε να φαίνονται αν είναι καλοσχηματισμένα.


Aπό αριστερά: Axel, G-star, 4 Resultwear

-Φοράμε πιο χοντρό τακούνι ή πλατφόρμες αν οι γάμπες μας δεν είναι αδύνατες.

-Τονίζουμε τη μέση μας!

-Τα εσώρουχα που φτιάχνουν το σχήμα του σώματος, η νέα γενιά του «κορσέ» δηλαδή, με πολλές παραλαγές σε σχέδια ανάλογα την περίπτωση, την ανάγκη και το ρούχο δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα και βοηθάει πολύ στην τελική μας εικόνα!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ;
Μόνο έντονα χρώματα: κίτρινα, μπλε ρουά, πράσινα, φούξια, πορτοκαλί, τιρκουάζ. Οι παλ αποχρώσεις της ίδιας παλέτας που μοιάζουν με ζαχαρωτά, εμπριμέ, γεωμετρικότητα και φλοράλ. Καρό, ρίγες, διαφάνειες, κέντημα και δαντέλα και πολλές φορές… όλα αυτά μαζί!

Από αριστερά: G-star, Vsociety, Juicy
Αυτό το καλοκαίρι που έρχεται σίγουρα δεν είναι minimal! Φορέστε ό,τι πιο έντονο, φωτεινό και εντυπωσιακό σε ένα mix and match που είναι στην κόψη του ξυραφιού!
Από αριστερά: Juicy Couture, Juicy Couture, Axel Accessories

Ανατρεπτικοί συνδυασμοί και αντισυμβατικοί σε ένα παιχνίδι που αν δεν ξέρουμε τους κανόνες καλύτερα να το παίξουμε εκ τους ασφαλούς.
Με απλότητα και αφαιρετικότητα! Minimal elegance vs unconvetional mix.

ΠΟΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ;
Έντονα στοιχεία από την δεκαετία του 60 με ένα μοναδικό πάντρεμα με λίγο από τα 80s και αρκετή δόση από τα 90s αλλά και με κάποια δυνατά ethnic στοιχεία σε ύφος 70s. Είναι μία πρώτη εικόνα της εμπειρίας που όλοι θα ζήσουμε… άλλοι ενεργά και άλλοι ως απλοί παρατηρητές!


Aπό αριστερά: Maria Patelis, Tasos Mitropoulos, Stefanel

-Hot Item τα παντελόνια που έχουν την τιμητική τους. Στενά, skinny ή baggy, jupmsuit και shorts, harem pants, ή πιτζάμα pants. Όλα αυτά είναι δικά μας για να διαλέξουμε. Με προσοχή όμως! Αυτό που μας πηγαίνει καλύτερα.

Από αριστερά: Axel, Maliya, Juicy Couture

-Και επιτέλους με τη μέση στη θέση της! Ψηλόμεσα για να τονίσουμε ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της θηλυκότητας μας! Τα καλοκαιρινά βράδια μας θέλουν ή του ύψους ή του βάθους. Σούπερ mini ή maxi! Διαφάνειες ή παντελόνες και φόρμες. Χρώματα και prints, πλεχτό και βελονάκι ή δαντέλα. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε αυτή την πολυφωνία υπάρχει σίγουρα το ιδανικό για κάθε μια από εμάς.


ΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΗ;

Στενές γραμμές και μονοχρωμίες, ψηλά τακούνια και παπούτσια που δεν κόβουν το πόδι με χοντρά λουράκια ή μποτάκια που σταματάνε ψηλά.


Από αριστερά: Stefanel, Tassos Mitropoulos, Patrizia Pepe

-Να φάινεται το coup de pied αλλιώς παπούτσι και παντελόνι ή κολάν/καλσόν να είναι ίδια ή χρωματικά πολύ κοντά. Τα παπούτσια στο χρώμα του δέρματος είναι η πιο σοφή αγορά γιατί κάνουν το πόδι να φαίνεται πολύ πιο μακρύ!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;
Για αυτό το θέμα, πραγματικά είναι πολύ απλές οι ασκήσεις με βαράκια ή με τη “ρόδα” ή την μπάλα του pilates που δίνουν μόνιμη λύση!! Ξεκινείστε το τώρα… προλαβαίνετε τα τιραντάκια του καλοκαιριού!


Από αριστερά: Monsoon, Monsoon

-Διαφορετικά, τα μανικάκια που δεν έχουν στρίφωμα και δεν πιέζουν το μπράτσο, λεπτά υφάσματα και μικρά βολάν ή τρέσα ή δαντέλα στο τελείωμα βοηθάνε να καλύπτεται το πρόβλημα.

-Τα μανίκια σε στιλ κιμονό είναι ό,τι πιο trendy για φέτος και το στιλ japonais που δεν έχει “μανικοκόλληση” και ραφή
επίσης!

Aπό αριστερά: Monsoon, Axel
-Τα πιο πρακτικό είναι τα oversized t-shirts και οι ανδρόγυνες γραμμές που έχουν πιο φαρδιά loose γραμμή και έτσι τα μανίκια πέφτουν πιο χαμηλά και καλύπτουν το επίμαχο σημείο.


ΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΓΑΜΟ;

Οπωσδήποτε μία εσάρπα, ένα ζακετάκι, ένα μπολερό! Από εκεί και πέρα τα παλ χρώματα φέτος έχουν την τιμητική τους και ενδείκνυνται για αυτές τις περιπτώσεις! Όπως και τα εμπριμέ και οι ρίγες για τις πιο τολμηρές! Ιδανικές γραμμές τα 50s και 60s που είνaι all time classic και smart buy που θα το αξιοποιήσετε σε πολλές εμφανίσεις!

-Ένα φόρεμα ή μία φούστα με ένα τοπ και βέβαια κάτι από πάνω για να μην κρυώνετε γιατι ο καιρός ακόμη παίζει παιχνίδια!!!


Aπό αριστερά: Tassos Mitropoulos, UGG, Axel


Από αριστερά: Juicy, Maliya, Monsoon

-Τo DON’T πάντως είναι το Λευκό, γιατί το φοράει μόνο η νύφη και…. Το ΚΑΛΣΟΝ!!! Αλλά πια θα το έχετε μάθει τόσες φορές που το έχω πει!!! Μόνο κάτι σε δίχτυ, σε παλ χρώμα ή σε σοσονάκια σας επιτρέπω, αν είστε τόσο προχωρημένες στο styling class!!!

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΥΣ;
Το χρώμα ταιριάζει σε όλους μας και επιβάλλεται για να μας φτιάχνει την διάθεση, αρκεί να ξέρουμε πού και πώς να το χρησιμοποιήσουμε!!

/
Aπό αριστερά: Pericles Kondylatos, Stefanel

Όπου θέλουμε να καλύψουμε μία ασυμμετρία ή ατέλεια θα βάλουμε κάτι σκούρο και όχι πολύ flashy!! Όχι γυαλιστερά και στρας και φωσφοριζέ!


Από αριστερά:Juicy, Guy Laroche, Axel

Αντίθετα, παίξτε με αυτά τα χρώματα όπου αλλού θέλετε και σε σημεία που θέλετε να τραβήξετε την προσοχή και είανι τα δυνατά σας σημεία!!! Αλλά και πάλι με φειδώ!!!! Πρέπει η εικόνα μας να εντυπωσιάζει όχι να βγάζει μάτι και να τυφλώνει γιατί ο άλλος δεν θα μπορεί καν να μας κοιτάξει!!!

Παν μέτρον Αριστον!!

And More