Η Μαρία και η Βίκυ στη Φόρμουλα 1! Πανηγυρίζουν τη νίκη της Red Bull

Μετά το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η Red Bull Racing πανηγύρισε άλλον ένα τίτλο στη Formula 1. Αυτός αφορούσε στους οδηγούς, με τον Sebastian Vettel να στέφεται ξανά πρωταθλητής.

Ομολογώ ότι δεν είχα καμία σχέση με τα μηχανοκίνητα σπορ μέχρι που πήγαμε με τη Βίκυ στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσουμε δοκιμές εξέλιξης και γνώρισα από κοντά το μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1.

Αφού έκανα όλων των ειδών τις ερωτήσεις στον Πάνο Σεϊτανίδη που μας ξενάγησε σε αυτό τον άγνωστο για εμάς κόσμο και έμαθα τα απολύτως απαραίτητα, όχι μόνο μυήθηκα αλλά εντυπωσιάστηκα!

Δεν ήθελα να βγω από τα γκαράζ της ομάδας! Αυτό που με μάγεψε ήταν το πόσο συντονισμένα κινούνταν οι τεχνικοί. Παντός είδους ειδήμονες, διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικιών και ρόλων, με μια αρμονία εντυπωσιακή.

Ιδέα φυσικά δεν είχα τι γινότανε ή γιατί κινούνταν σαν τρελοί, αλλά ήταν μοναδικό. Ο θόρυβος, οι ταχύτητες που αντιληφθήκαμε πραγματικά όταν κατεβήκαμε δίπλα στην πίστα ήταν κάτι το αδιανόητο…

Η ομάδα της Red Bull ήταν υπόδειγμα οργάνωσης κι αισθητικής, φιλοξενηθήκαμε στο χώρο τους όπου ήταν προσεγμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν λοιπόν, που έγινε στη Βραζιλία, ο τίτλος ήταν ακόμα ανοιχτός.

Τελικά Red Bull και Vettel θριάμβευσαν για 3η συνεχόμενη χρονιά αλλά ειδικά το πώς εξελίχθηκε αυτή η διαδρομή προς τη κορυφή, άξιζε πολλούς πανηγυρισμούς! Υπήρξε αμφισβήτηση από τη Ferrari για παραβίαση του κανονισμού για τα προσπεράσματα υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας από τον Vettel, αλλά ο δημοσιογράφος το δήλωσε εξ αρχής: υπήρχε κριτής που ανέμιζε πράσινη σημαία στο συγκεκριμένο σημείο άρα το προσπέρασμα ήταν νόμιμο.

Καμία αμφισβήτηση, λοιπόν, ο τίτλος είναι του Sebastian, έτσι πανηγύρισα κι εγώ με την ησυχία μου!

/

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον έτερο οδηγό της Red Bull, τον Mark Webber. Δεν πήρε τίτλο αλλά είναι η συμπάθειά μου!

/

/

Μας το είχε πει από τότε o Vettel: «Μην ανησυχείτε, θα το πάρω και φέτος»! Ήμουν λοιπόν σίγουρη!

/

/

Read More

And More