Μαρία Τσιαρτσιάνη. Τι γεύση της άφησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες!

Έπεσε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων και επέστρεψαν όλα στους κανονικούς ρυθμούς… ή κάπως έτσι! Το Λονδίνο έζησε στο ρυθμό των αγώνων τα τελευταία χρόνια και όλος ο πλανήτης τους παρακολούθησε. Εκατομμύρια άνθρωποι ονειρεύονται να βρεθούν εκεί, εκατοντάδες χιλιάδες το προσπαθούν, 10500 αθλητές το κατάφεραν, 302 ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

/

Ξεχωριστή στιγμή ήταν και αυτή τη φορά η είσοδος της Ελληνικής Ομάδας για την παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης. Πιστεύω ότι είναι πολύ συγκινητική για όλους μας, αισθάνεσαι έντονα τη σύνδεση που έχουμε με τη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων (κι ας λέει ο κος Ρογκ τα δικά του).

Το γήπεδο του beach volley ήταν υπέροχο, η εμπειρία ήταν μοναδική, χαίρομαι πολύ που βρέθηκα εκεί, αγωνίστηκα για τη χώρα μου και μοιράστηκα την εμπειρία αυτή με όσους ήταν δίπλα μου και όσους παρακολούθησαν από την Ελλάδα. Λυπάμαι που δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο, το θέλαμε και το προσπαθήσαμε πολύ.

Η εγκατάσταση του beach volley παίρνει μεγάλο συν, ήταν κατά τη γνώμη μου το πιο όμορφο γήπεδο, το μεγαλύτερο, συνέχεια κατάμεστο και με όμορφη ατμόσφαιρα. Η διοργάνωση γενικότερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ήταν όλοι ευγενέστατοι κι πολύ πρόθυμοι αλλά οι περισσότεροι ήταν ανεκπαίδευτοι, μάθαιναν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

/

Το σύστημα των εισιτηρίων ήταν μια απογοήτευση, το επίσημο site δυσλειτουργούσε τις 4 πρώτες μέρες των αγώνων, δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια παρόλο που υπήρχαν κενές θέσεις και γενικά υπήρξαν πολλά παράπονα. Από την άλλη, ένα μεγάλο συν θα πάρει η ομάδα των cheerleaders. Σε διαφορετική λογική απ’ ότι μας είχαν συνηθίσει, καλλιτεχνική προσέγγιση, εξαιρετικά κοστούμια και καλούς χορευτές. Το Ολυμπιακό χωριό και το Ολυμπιακό πάρκο ήταν πανέμορφα και όσες εγκαταστάσεις είδα μου άρεσαν.

/

Μαζί μας, ήταν εκτός από τον προπονητή μας Christoph Dieckmann και το βοηθό του Κώστα Ποθητάκη, ο εργοφυσιολόγος μας Γιώργος Βαβέτσης, ο φυσιοθεραπευτής μας Κώστας Ψαρογιώργος και η ψυχολόγος μας Μαρία Ψυχουντάκη. Τους ευχαριστώ όλους, χαίρομαι πολύ που ήταν εκεί και μοιραστήκαμε αυτή την εμπειρία. Ευχαριστώ κι αυτούς που έμειναν στην Αθήνα και ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.

/

Έκλεισε λοιπόν κι αυτός ο κύκλος και ακολουθούν νέες προκλήσεις!

Read More

And More