Μαρία Τσιαρτσιάνη: “Έναν τίτλο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή… ούτε να το ονειρευτώ δεν τολμούσα”

Κάθε φορά που τελειώνει μια Ολυμπιάδα και ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος στο βάθος του μυαλού βρίσκονται πάντα οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έτσι κι εμείς γίναμε ομάδα μετά το Πεκίνο, με στόχο το Λονδίνο. Αυτά τα χρόνια πέρασαν πολύ έντονα, σε μια χώρα σε κρίση, με μια Ομοσπονδία αδιάφορη που δεν αγαπάει το άθλημα, ούτε σέβεται την προσπάθεια των αθλητών.

Ήρθε όμως εκείνη η στιγμή, που νιώθεις ότι όλα αξίζουν τον κόπο κι ότι τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Ήρθε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και δυο εβδομάδες μετά η Ολυμπιακή πρόκριση. Στο Πανευρωπαϊκό ήταν τεράστια επιτυχία, η μεγαλύτερή μας ίσως σαν ομάδα. Το χαρήκαμε πολύ, το γιορτάσαμε περισσότερο! Ένας τίτλος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή… ούτε να το ονειρευτώ δεν τολμούσα.

/
Αργυρό μετάλλιο για τις πρωταθλήτριες του Beach Volley

Υπήρχε όμως ανοιχτή ακόμη η πόρτα της πρόκρισης, οπότε πολύ σύντομα έπρεπε να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Είχαμε άλλα δύο τουρνουά που διεκδικούσαμε την πρόκριση, με τις άλλες ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Αυτή εξασφαλίστηκε τελικά στο τελευταίο τουρνουά, στο τελευταίο παιχνίδι, μετά από ατελείωτες ώρες αγωνίας. Αλλά τελικά ήρθε και με τον τρόπο που ήρθε, τη χαρήκαμε περισσότερο και την εκτιμήσαμε ακόμη παραπάνω. Και τώρα θα είμαστε κι εμείς εκεί, συνεπείς στο ραντεβού μας με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός (όπως λένε και οι δημοσιογράφοι) και θα τα δώσουμε όλα».

Read More

And More