James Kaliardos: συνέντευξη με τον άνθρωπο που κάνει μακιγιάζ στην Madonna, την Hillary Clinton και την Miley Cyrus

Το όνομά του είναι πολύ γνωστό. Ειδικά αν λατρεύεις τις τέχνες και τη μόδα στα χέρια σου θα έχει πέσει σίγουρα κάποιο τεύχος του Visionaire του οποίου είναι εκδότης. Ο James Kaliardos είναι από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που μας κάνουν να καυχιόμαστε λες και είμαστε εμείς που έχουμε κάνει μακιγιάζ στην Madonna, την Hillary Clinton, την Angelina Jolie ή την Miley Cyrus. Γιατί ο makeup artist που συνδυάζει αυτόν τον διττό ρόλο (και του εκδότη, όπως σου είπα) τυχαίνει να είναι Έλληνας!

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας του συνεργασίας με την MAC (ετοίμασε μια συλλογή που φέρει την υπογραφή του) ήρθε στην Ελλάδα και είχα αυτή την ευκαιρία τιμή να τον γνωρίσω από κοντά και να του κάνω αυτές τις καθόλου στο πόδι ερωτήσεις. Γιατί ο James Kaliardos εκτός από υπερταλαντούχος- διεθνώς καταξιωμένος- celebrity makeup artist είναι τόσο οικείος που σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι αυτός που ορίζει το τι μακιγιάζ θα κάνουμε εμείς κάθε σεζόν! Αλλά στο κάτω- κάτω, έτσι είναι οι επί της ουσίας καταξιωμένοι άνθρωποι: αβίαστα οικείοι και ευγενείς.

Πώς αισθάνεσαι γι’αυτή την συνεργασία με την MAC;
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί αγαπώ την Ελλάδα, τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα, την σύγχρονη και την αρχαία. Το να επιστρέφω στην χώρα από την οποία κατάγομαι έχοντας την δική μου συλλογή μακιγιάζ είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Τι πιστεύεις για τις Ελληνίδες και τον τρόπο που κάνουν το μακιγιάζ τους;
Είμαι με την ομάδα της MAC εδώ στην Αθήνα κι έχω δει πολλά και πολύ ωραία μακιγιάζ. Επίσης, έχω Ελληνίδες φίλες που είναι πολύ κομψές και χθες το βράδυ είχα ένα εκπληκτικό δείπνο στο οποίο γνώρισα υπέροχες γυναίκες και πιστεύω ότι οι Ελληνίδες είναι πολύ chic (σ.σ. το δείπνο δόθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης με μια private ξενάγηση).
Ποια είναι η προτίμηση που έχεις στο μακιγιάζ;
Μου αρέσουν τα πιο κλασικά μακιγιάζ. Ένα eyeliner τέλεια τοποθετημένο, ένα κόκκινο κραγιόν ή ένα κλασικό smokey eyes. Ένα από τα signature μακιγιάζ μου είναι να αναδεικνύω την ομορφιά των χαρακτηριστικών με έναν soft τρόπο. Πιστεύω ότι το έντονο μακιγιάζ ταιριάζει περισσότερο σε γυναίκες με εξίσου έντονα χαρακτηριστικά. Αλλά μου αρέσει και το έντονο makeup!

O James Kaliardos έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα looks στα catwalks. Ένα από αυτά είναι και το eyebrow earrings trend στο show του Rodarte για την σεζόν spring/summer 2015. Για πολύ καιρό μετά όλος ο κόσμος εξακολουθούσε να μιλάει για αυτά τα σκουλαρίκια στα φρύδια!

Ποιο είναι το star προϊόν από την σειρά που δημιούργησες για τη MAC;
Αγαπώ το κραγιόν Bloodstone γιατί είναι ένα τέλειο κόκκινο. Είναι σκούρο αλλά είναι κόκκινο και το βρίσκω υπέροχο. Το αμέσως επόμενο αγαπημένο μου προϊόν είναι αυτό το eyeliner- μαρκαδόρος που μοιάζει με ένα μεγάλο μαγικό μαρκαδόρο! Το συγκεκριμένο προϊόν το χρησιμοποίησα και στο show του Zac Posen για την σεζόν fall/winter 2017-’18 όπου κάναμε κυρίως minimal makeup looks αλλά κάποια είχαν έντονα eyeliner!
Επίσης, για την Rosie Assoulin έκανα ένα messy κόκκινο κραγιόν. Η λογική πίσω από αυτό ήταν πως εφόσον οι γυναίκες χρησιμοποιούν το στόμα τους για να επικοινωνούν και να λένε αυτό που θέλουν τότε το κραγιόν δεν πρέπει να είναι τέλειο αλλά messy. Όταν σκεφτόμαστε την ομορφιά και το μακιγιάζ σκεφτόμαστε κάτι τέλειο, αλλά στην πραγματικότητα μέσα από το μακιγιάζ πρέπει να περνάμε μηνύματα και να το χρησιμοποιούμε για να εκφραζόμαστε ακριβώς όπως χρησιμοποιούμε και το στόμα μας!

“Μια γυναίκα δεν πρέπει να είναι ελκυστική, όμορφη, ευγενική, χαριτωμένη για κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό της. Messy mouth”, έγραψε ο James Kaliardos κάτω από αυτή τη photo

Τι σε εμπνέει;
Οι δυναμικές γυναίκες είναι αυτές που με εμπνέουν. Η μητέρα μου ήταν η πρώτη μου πηγή έμπνευσης! Όταν ήμουν περίπου επτά χρονών άρχισα να της κάνω το μακιγιάζ της. Την παρακολουθούσα συχνά να βάφεται και μετά της ζήτησα να το κάνω εγώ γιατί μου φαινόταν πολύ cool, και στ’αλήθεια ήμουν πολύ καλός σε αυτό. Θυμάμαι ότι της έκανα ένα μακιγιάζ ματιών, της έβαλα σκιές και της άρεσε πολύ. Σταδιακά με βοηθούσε να βελτιώνομαι. Η μητέρα μου ήταν σαν την Μαρία Κάλας. Είχε πολύ πλούσια και με όγκο μαλλιά, δεν φορούσε ποτέ foundation, τόνιζε πάντα τα μάτια της και φορούσε ένα ήπιο κραγιόν. Επίσης, έχω πολλές γυναίκες φίλες που με εμπνέουν πάντα. ΄Ολες τους έχουν μια πολύ ισχυρή άποψη και το λατρεύω αυτό. Και φυσικά, με εμπνέεουν οι σπουδαίες γυναίκες με τις οποίες συνεργάζομαι! Η Madonna, η Miley Cyrus, η Hillary Clinton, η Barbara Streisant και πολλές ακόμη!

Παραπάνω ο James Kaliardos με την αγαπημένη του Hillary Clinton της οποίας έκανε το μακιγιάζ σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατεία

“Η Hilary στην καθημερινότητά της είναι μια πολύ θερμή και υπέροχη γυναίκα, πραγματικά τους ακούει όλους και δίνει όλη της την προσοχή! Και είναι πανέξυπνη (hyper intelligent είναι η λέξη που χρησιμοποίησε εδώ o James Kaliardos για να περιγράψει μια από τις αγαπημένες του μούσες).

Η Miley Cyrus και η Kate Upton είναι ακόμη δύο πολύ διάσημα κορίτσια που αφήνονται στα χέρια του James Kaliardos!

Διανύουμε την εποχή των social media. Πιστεύεις ότι κάνουν καλό στην βιομηχανία της ομορφιάς ή κακό;
Πιστεύω ότι είναι καλό γιατί δεν εξαρτάται μόνο από το ίδιο το brand να δείξει ας πούμε, ένα βίντεο για το πώς φοριέται μια σκιά. Επίσης, όταν σκέφτεσαι την διαφήμιση φέρνεις στο μυαλό σου κάτι πολύ εμπορικό. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον και που βλέπεις στο instagram και στο youtube είναι ότι τα πράγματα είναι πιο δημιουργικά. Το makeup είναι πιο δημιουργικό! Στο Visionaire πάντα έχουμε αυτόν τον “καβγά” με το marketing. H ομάδα του marketing πάντα λέει ότι πρέπει να κάνουμε αυτό, πρέπει να καλύψουμε αυτές τις πέντε λέξεις, ας πούμε, αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει η τάδε εταιρία κοκ. Αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά που λέει το marketing δεν γίνεται από ανάγκη για πραγματική δημιουργικότητα. Στον κόσμο των social media και του youtube, λοιπόν, αυτό πιστεύω πως ενθουσιάζει τον κόσμο. Η πραγματική δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός, όχι το κίνητρο για το τι πουλάει. Ας πούμε, τα βίντεο με γάτες είναι πολύ δημοφιλή και πάντα πουλάνε. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα βάλουμε γάτες παντού ή ότι στο επόμενό μου βίντεο θα χρησιμοποιήσω μια γάτα; Ίσως!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μοντέλο;
Η Lindsay Lullman που ποζάρει και στην καμπάνια μου με την MAC. Είναι μοντέλο, ιππεύει άλογα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αγαπά την τέχνη, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, σχεδιάζει τα δικά της μαγιό με όνομα all_swim και έχει μούσα της την Arizona Muse. Και η άλλη αγαπημένη μου είναι η Riley Montana.

Έχω τόσα πολλά κορίτσια- μοντέλα που λατρεύω και θαυμάζω και δεν χρειάζεται να είναι η Gigi Hadid με εκατομμύρια followers στο instagram. Επίσης, κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που έκανα και στην καμπάνια μου με την MAC είναι ότι χρησιμοποίησα δύο διαφορετικά κορίτσια ώστε να δείξω αυτή την διαφορετικότητα μέσα στην οποία κρύβεται η ομορφιά. Είναι πολύ λάθος να λέμε ότι ένας τύπος μύτης είναι ωραίος και να υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν πλαστικές για να την αποκτήσουν. Το σημείο αναφοράς μου για την ομορφιά είναι η αρχαία Ελλάδα. Τα αγάλματα είναι όλα τόσο όμορφα και δεν έχουν ούτε μικροσκοπικές μύτες ούτε τεράστια χείλη. Η ομορφιά κρύβεται στην διαφορετικότητα!

Τα δύο αγαπημένα μοντέλα του James Kaliardos στην καμπάνια του για τη MAC

Ποιο είναι το προϊόν εκείνο που θα ήθελες να εφεύρεις;

Θα ήθελα να εφεύρω εκείνο το foundation που θα βασίζονταν στην νανοτεχνολογία και που θα κάλυπτε χωρίς όμως να φαίνεται ότι είναι εκεί. Για εμένα η επιδερμίδα είναι πολύ σημαντική, είναι ανθρώπινη, είναι sexy! Όλοι μπορούν να καλύψουν τις ατέλειες στο πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο που βάφουν έναν τοίχο. Αλλά το σημαντικό είναι το δέρμα να είναι flawless αλλά όχι βαρύ, να δείχνει αψεγάδιαστο σαν να μην φοράμε, όμως, τίποτα στο πρόσωπό μας! Γι’αυτό και ένα ακόμη προϊόν που αγαπώ από την συλλογή που δημιούργησα με την MAC είναι η παλέτα για τα μάγουλα. Γιατί ενώ η επιδερμίδα είναι τόσο σημαντική οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να χρησιμοποιήσουν και πώς!

Κι ένα tip μακιγιάζ κλείνοντας;
Μου αρέσει πολύ να βάζω κραγιόν χωρίς περίγραμμα και αφού το απλώσω στα χείλη να παίρνω μια μπατονέτα, να την ρολάρω στο περίγραμμα των χειλιών και να μακιγιάρω έτσι τα χείλη με ένα τέλειο ντεγκραντάρισμα στα τελειώματα!

Παρακάτω τα τρία αγαπημένα μας (και του!) προϊόντα από την συλλογή James Kaliardos 4 MAC και παραπάνω το μακιγιάζ που δημιούργησε στο τελευταίο show του Zac Posen με προϊόντα της νέας του, συλλεκτικής συλλογής.

1. Κραγιόν απόχρωσης Bloodstone
2. Jumbo Penultimate Eyeliner
3. Full Face Kit

Read More

And More