Τι αποκάλυψε ο προσωπικός hair stylist της Julliane Moore για τα μαλλιά των Όσκαρ!

Τα Όσκαρ δεν είναι φρου- φρου κι αρώματα. Διόρθωση: τα Όσκαρ δεν είναι ΜΟΝΟ φρου- φρου κι αρώματα. Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά που κάποιοι πρέπει να φέρουν εις πέρας. Και αυτοί οι κάποιοι είναι οι make up artists και hair stylists των stars, η δουλειά των οποίων κρίνεται όσο τίποτα εκείνη την βραδιά. Κάτι σαν να περνούν από εξετάσεις: πόσο γρήγορα δουλεύουν, πόσο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα, μη τυχόν και κάνουν κάποιο χτένισμα που πάρει κακές κριτικές και πάει λέγοντας.

Ο Marcus Francis μπορεί να είναι ένας πολύ καταξιωμένος hair stylist διεθνώς, αλλά είναι και ο ίδιος που επιμελήθηκε το χτένισμα της Julliane Moore κάτω από συνήθηκες μεγάλου άγχους και πίεσης χρόνου. Και είναι και ο ίδιος που μίλησε στο αμερικάνικο Glamour κι έδωσε καναδυό hints για το πώς δουλεύουν οι αγαπημένοι μας beauty experts αυτή την μεγάλη βραδιά!


Παραπάνω ο προσωπικός hair stylist της Julliane Moore

Ναι, υπάρχει αρκετό άγχος!
“Τα συναισθήματα εκείνη την βραδιά είναι ανάμεικτα” λέει ο Francis. “Νιώθεις μεγάλη τιμή που κάποιος σε εμπιστεύτηκε να επιμεληθείς την εμφάνισή του από την άλλη, όμως, έχεις και τρομερό άγχος γιατί τα ‘Οσκαρ είναι μοναδικά κι όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα του στραμμένο εκεί για την βραδιά. Υπάρχει τρομερό άγχος, λοιπόν, αλλά προσπαθώ να ωριμάζω μέσα από αυτή την διαδικασία”.

Δεν έχουν αποφασίσει από πριν τι μαλλιά θα κάνουν! Δεν έχουν γίνει καν πρόβες!
Αν νόμιζες ότι οι hair stylists και οι make up artists πάνε να συναντήσουν την star λίγες ώρες πριν τα ‘Οσκαρ κι έχουν κάνει ήδη δοκιμή για το τι μακιγιάζ και τι μαλλιά θα κάνουν, κάνεις λάθος! “Κάτω από τις ιδανικές συνθήκες το να έχει γίνει πρόβα είναι παράδεισος! Ωστόσο, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος πριν τη μεγάλη μέρα. Γίνονται συνεχώς πάρτυ, συναντήσεις, εκτός αυτού το φόρεμα παραδίδεται το ίδιο πρωί των Όσκαρ ώστε να έχει τελειοποιηθεί και πρόβα χωρίς να έχουμε δει το φόρεμα και να το φοράει η star που θα χτενίσεις δεν έχει κανένα νόημα!”, τονίζει ο ίδιος.

Κι από πού αντλούν έμπνευση;
“Το google είναι το εργαλείο μας! Έχω περάσει μέρες πριν ψάχνοντας φωτογραφικό υλικό στο ίντερνετ. Για να είμαι απόλυτα προετοιμασμένος στον υπολογιστή μου έχω φτιάξει φακελάκια όπως: ίσια/κάτω, κυματιστά/κάτω, πιασμένα/ρομαντικά, κοτσίδες κλπ”.

Λάτρεψα όλα αυτά τα backstage info. Αλήθεια, είχες ποτέ στο μυαλό σου ότι οι stars δεν είχαν κάνει ούτε μισή πρόβα σε make up και μαλλιά γι’αυτή την στιγμή;

Read More

And More