Αποκλειστικό! O Γιάννης Μαρκετάκης μας μιλάει για το μακιγιάζ της Ζέτας! Πώς θα το πετύχουμε;

Έχει γίνει πλέον συνήθεια: κάθε Κυριακή βράδυ την “περνάω” παρέα με το Dancing With The Stars! Όχι για να δω τις χορευτικές ικανότητες των stars αλλά το make up και τα μαλλιά τους (ναι, θα μπορούσες να το αποκαλέσεις και επαγγελματική μανία!). Φυσικά, η Ζέτα Μακρυπούλια έχει πάντα τα πιο εντυπωσιακά looks, τα οποία κατά καιρούς μπορεί να έχουν διχάσει κάποιους, όμως είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσεις πως η τελευταία εμφάνιση ήταν από τις πιο εντυπωσιακές!

Και, ναι, πρόκειται για ένα μακιγιάζ από αυτά που έχουν μπει στην λίστα με τα “Must Do” μου προσεχώς! Πώς; Στο speed dial του κινητού μου βρίσκεται πάντα ο Γιάννης Μαρκετάκης, official make up artist της Max Factor για την Ελλάδα ο οποίος επιμελείται το look της Ζέτας! Τι μου αποκάλυψε; Ιδού!

Πηγή έμπνευσης…
“H έμπνευση για όλο το look, για το μακιγιάζ, για τα μαλλιά και για το ρούχο (το φόρεμα ήταν haute couture της Λουκία) προήλθε από τις δεκαετίες ’20 και ’30 και από τις μεγάλες ντίβες της εποχής όπως η Clara Bow που μεσουράνησε στα ’20s, η Marlene Dietrich και η Bette Davisστα ’30s”, λέει ο Γιάννης Μαρκετάκης.


Bette Davis


Clara Bow


Marlene Dietrich

Ο Γιάννης Μαρκετάκης μας δίνει tips για να υιοθετήσουμε το μακιγιάζ της Ζέτας!
Βλέποντας κοντινά πλάνα από το μακιγιάζ της Ζέτας ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι η σκιά ήταν μοβ. Σχεδόν…
“Στο μακιγιάζ της Ζέτας δεν ήταν μοβ η σκιά. Μπορεί να έδειχνε μοβ αλλά δεν ήταν μοβ! Ήταν μαύρη σκιά πολύ καλά δουλεμένη με μολύβι. Δηλαδή, μολύβι “λιωμένο” στο μάτι, δουλεμένο με σκιά ενώ στο τελείωμα χρησιμοποιήσαμε μια κόκκινη απόχρωση. Αυτός, λοιπόν, ο συνδυασμός ήταν που έκανε την σκιά να δείχνει γκρενά. Όσον αφορά τα χείλη αυτά ήταν σκούρα μπορντώ ακριβώς όπως στις δεκαετίες που πτοαναφέραμε. Αυτό το μακιγιάζ σε συνδυασμό με τα μαλλιά και το ρούχο απέδιδαν όλο το ύφος της εποχής.
Κι αν έχω μικρά χείλη; Το μπορντώ με κολακεύει ή όχι;
“Τα σκούρα χρώματα είναι ευνοϊκά και στα μικρά χείλη και στα μεγάλα”, λέει ο Γιάννης Μαρκετάκης και συνεχίζει: “Με ένα σκούρο μολύβι μπορούμε να μεγαλώσουμε το περίγραμμα ή αντίθετα τα μεγάλα χείλη να τα δείξουμε πιο περιορισμένα, περιγράφοντάς τα λίγο πιο μέσα και να σβήσουμε το περίγραμμα με ένα make up. Μπορεί να το υιοθετήσει οποιαδήποτε γυναίκα το look αυτό, είναι κλασικό~ Είναι ένα smoky στρογγυλό όχι τραβηχτό, το οποίο βασίζεται στο πολύ καλό ντεργκραντάρισμα. Πιο συγκεκριμένα, τα μάτια στηρίζονται σε layers μαύρου: πολύ σκούρο στη ρίζα του κινητού βλεφάρου αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες και όσο πηγαίνουμε προς τα φρύδια και κάτω στο βλέφαρο τα χρώματα “ξεθωριάζουν” και γίνονται αχνά. Αυτό είναι το κλειδί για το συγκεκριμένο μακιγιάζ: να μην υπάρχει σκληρή γραμμή και σκληρά τελειώματα. Τα τελειώματα πρέπει να είναι σβησμένα και ντεγκρανταρισμένα δίνοντας αυτή την γκρενά απόχρωση”.
Κι αν έχω μικρά μάτια;
“Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ δεν παίζει καθόλου ρόλο το σχήμα των ματιών γιατί διορθώνει τόσο πολύ τα μάτια και τα μεγαλώνει και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Έτσι, είτε έχουμε καθοδικά μάτια είτε μικρά κλπ. τους δίνουμε το τέλειο σχήμα με το μακιγιάζ αυτό. Σίγουρα αυτό το μακιγιάζ ταιριάζει σε κάθε σχήμα ματιών!”.

Last chance info!
Αναρωτιέσαι πώς θα δούμε την Ζέτα την ερχόμενη εβδομάδα; Τι προηγείται του τελικού αποτελέσματος που βλέπεις κάθε Κυριακή βράδυ στην οθόνη σου; Αν και για το πρώτο κομμάτι δεν έχω απάντησει (προσπάθησα, όμως!) για το δεύτερο, ο Γιάννης Μαρκετάκης μου εξήγεισαι την διαδικασία: “Έίμαστε ένα ολόκληρο team που επιμελούμαστε το look της Ζέτας. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης, ο Βασίλης Μπουλούμπασης κι εγώ αποφασίζουμε από κοινού κάθε εβδομάδα τι look θα επιλέξουμε για την Ζέτα. Δουλεύουμε κάθε εβδομάδα από την αρχή και σίγουρα δεν είναι κάτι που γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Κάποια ρούχα ράβονται πάνω στο συγκεκριμένο project, κάποια άλλα ρούχα τα διαμορφώνουμε ή τα βάζουμε ως έχουν, ανάλογα όμως τι ρούχο έχουμε κάθε εβδομάδα παίρνουμε την έμπνευση και για το υπόλοιπο look!”.

Η Ζέτα Μακρυπούλια στα backstage του τελευταίου Dancing With The Stars με τους συνεργάτες της

Read More

And More