Αντηλιακό νερό που το πίνεις και προστατεύεσαι; Κι όμως, το σκέφτηκαν!

Κάθε φορά που βλέπω ένα παιδάκι ασπρισμένο από το αντηλιακό να τρέχει πάνω- κάτω στην παραλία, θυμάμαι ότι όταν εγώ ήμουν έξι λέξεις όπως αντηλιακό, φωτογήρανση και ένα σωρό ακόμη που συνέδεαν τον ήλιο με όλα τα δεινά του κόσμου αυτού ήταν άγνωστες λέξεις!

Και ύστερα ήρθε το… τώρα και κάθε καλοκαίρι ολοένα και αυξάνονται περισσότερο οι ανησυχίες μας όπως και το SPF στο αντηλιακό μας. Αλλά παρόλα αυτά και καιγόμαστε κάποιες φορές που μπορεί να απλώνουμε το αντηλιακό όπως- όπως και από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που δεν φορούν καθόλου! Αν, όμως, μπορούσαν να πιουν το αντηλιακό τους; Η καλύτερα, αν υπήρχε ένα νερό με SPF; Κι όμως, δεν είναι επιστημονική φαντασία!

Λέγεται UVO και πρόκειται για ένα αντηλιακό σε πόσιμη μορφή. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν εξασφαλίζει αντηλιακή προστασία εκ των έσω ενώ ο δημιουργός του και δερματολόγος στο επάγγελμα, Bobby Awadalla, είπε στην Guardian: “Βλέπω ασθενείς καθημερινά που έχουν στην επιδερμίδα τους και μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες συνέπειες από την έκθεση στον ήλιο. Και παρά το γεγονός αυτό ήταν αρκετά ασυνεπείς στη χρήση αντηλιακού”. Το UVO πρόκειται για ένα cocktail βιταμινών όπως E, C και D καθώς και Β- καροτένιο που προλαμβάνει το έγκαυμα και μειώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Ωστόσο, είναι πάρα πολύ βασικό να τονίσουμε ότι η έρευνα για το πόσιμο αντηλιακό έχει εφαρμοστεί μόνο σε 15 ανθρώπους, ένα ελάχιστο δείγμα και εννοίται πως επιβάλλεται περαιτέρω έρευνα!

Από την άλλη, η κοσμετολογία και η επιστήμη της ομορφιάς έχει κάθε μέρα και μια καινούρια και εμπνευσμένη ιδέα να μοιραστεί μαζί μας οπότε είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να… πίνουμε το αντηλιακό μας. Μέχρι τότε, όμως: ποτέ μα ποτέ μα ποτέ μην βγεις στον ήλιο χωρίς να έχεις απλώσει στην επιδερμίδα σου το αγαπημένο σου αντηλιακό!

Read More

And More