Απολογείται το κανάλι που έδειξε πώς να καλύπτουν οι γυναίκες τα σημάδια ενδοοικογενειακής βίας με μακιγιάζ!

Πριν λίγες μέρες ένα μαροκινό κανάλι, το 2Μ, παρουσίασε το πιο τραγικό make up tutorial. Κεντρικό θέμα: πώς να καλύπτεις τα σημάδια ενδοοικογενειακής βίας με το σωστό μακιγιάζ. Και ήταν ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι η make up artist χαμογελούσε καθώς άπλωνε τους κορέκτορες πάνω στις μελανιές ή όσο εξηγούσε ότι “μετά την επίθεση το σημείο που σε έχουν χτυπήσει θα είναι πολύ ευαίσθητο οπότε θα πρέπει να πιέζεις το πινέλο πολύ απαλά”.

Φυσικά, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και το πιθανότερο είναι να έχει ήδη πέσει στην αντίληψή σου. Αν όχι, πάτησε play παρακάτω…

Μετά την προβολή του συγκεκριμένου tutorial στην εκπομπή Sabahiyat στο κανάλι 2Μ όπως ήταν αναμενόμενο από γυναίκες ακτιβίστριες οι οποίες έκαναν αναφορά του show στο change.org παροτρύνοντας, όπως ήταν λογικό, τις γυναίκες να μην καλύπτουν τα σημάδια ενδοοικογενειακής βίας αλλά να προχωρούν σε καταγγελία.

Λίγες ώρες πριν, και όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, το κανάλι εξέδωσε την απολογία του.

Στην απολογία του καναλιού αναφέρεται εν ολίγοις ότι το κανάλι 2Μ για 27 ολόκληρα χρόνια προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και πως επρόκειτο για μια λανθασμένη κίνηση που σκοπό είχε κάθε άλλο παρά να θίξει αυτά τα δικαιώματα.

Και όλα αυτά λίγο πριν αφήσουμε πίσω μας το 2016…

Read More

And More