Αυτά είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πιο sexy χείλη!

Λέω να ξεκινήσω αυτό το post με έναν εξωφρενικό αριθμό: το 2015 στις ΗΠΑ έγιναν 27.400 επεμβάσεις χειλιών. Θα μου πεις: μιλάμε για την Αμερική. Θα σου πω ότι μιλάμε για 27.400 επεμβάσεις όλες στοχευμένες στα χείλη μας.

Ζούμε στην εποχή των #selfie, των lip kit και της Kylie Jenner και το focus όλο γίνεται στην περιοχή αυτή του προσώπου με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να απευθύνονται στον πλαστικό τους για ένα γέμισμα και οι περισσότερες να είναι της λογικής: the bigger, the better χωρίς να έχουν αναρωτηθεί ποτέ ποιο θεωρείται το πιο sexy σχήμα χειλιών. Λοιπόν, λίγες μέρες πριν το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησε μια έρευνα που έκανε focus σε αυτό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 400 άνθρωποι στους οποίους έδειξαν photos χειλιών και οι οποίοι καλούνταν να βαθμολογήσουν από το 1 (τα χείλη που τους άρεσαν λιγότερο) μέχρι το 10 (τα χείλη που τους άρεσαν περισσότερο).

Αρχικά τους έδειξαν photosα πό χείλη που είχαν “πειραχθεί” εξίσου άνω και κάτω.

Στην συνέχεια τους έδειξαν χείλη που είχαν ΄”πειραχθεί” διαφορετικά στο άνω και κάτω χείλος προκειμένου να βρουν την ιδανική αναλογία ανάμεσα στο άνω και το κάτω χείλος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους περισσότερους άρεσαν τα χείλη που είχαν μεγαλώσει κατά 50% σε σχέση με το φυσικό αρχικό μέγεθος και τους άρεσε όταν το κάτω χείλος κάλυπτε το 10% του κάτω μέρους του προσώπου τους. Επίσης, τους άρεσε περισσότερο όταν τα κάτω χείλη είχαν το διπλάσιο μέγεθος από το άνω όπως αυτά της Miranda Kerr και της Alessandra Ambrossio, εξήγησε στο αμερικάνικο Marie Claire η Natalie Popenko, συγγραφέας της έρευνας.

Αυτό που παραξένεψε τους ερευνητές (και εμάς!) ήταν πως στην πλειοψηφία άρεσαν τα κάτω χείλη που ήταν μεγαλύτερα και αυτό γιατί οι περισσότερες γυναίκες όταν φτάνουν στην πόρτα του πλαστικούς τους ζητούν να τους μεγαλώσει κυρίως το άνω χείλος.

Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το σχήμα των χειλιών σου; Αφού διαβάσεις αυτό το post τσέκαρε στον καθρέφτη σου. Και μετά, βεβαίως, στείλε comment!

Read More

And More