Αυτά θα είναι τα μεγαλύτερα beauty trends το 2017 σύμφωνα με το Pinterest!

Το 2016 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά για την ομορφιά. Είδαμε ένα σωρό trends, πολλά unicorn… ό,τι (από πινέλα μέχρι highlighters!), καινοτομίες όπως το βερνίκι σε spray, προϊόντα που δημιούργησαν παγκόσμια μανία όπως τα holographic lipgloss (δες εδώ πώς θα τα κάνεις μόνη σου), contouring με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου και πολλά, πολλά ακόμη.

Όμως, το 2017 τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Γιατί το 2017 μας επιστρέφει σε μια back to basics λογική. Πώς το ξέρουμε; Η ομάδα του Pinterest πήρε ένα δείγμα από 100 pins ανά κατηγορία προκειμένου να μελετήσει την τάση του κόσμου σε σχέση με την ομορφιά. Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει τα trends για να είσαι διαβασμένη και να ξέρεις τι να ζητήσεις από τον colorist σου, πώς θα βάψεις τα νύχια σου, τι προϊόντα να επιλέξεις για το skincare!

1. Καθαρισμός επιδερμίδας με φυσικά προϊόντα: το νέο make up!

Η ομάδα του Pinterest οδηγήθηκε στο συμπέρασματα πως τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ανεβάζουν στον τοίχο τους photo που δείχνουν πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου με φυσικά καλλυντικά ή ακόμη και με DIY μάσκες και καθαριστικά που κάνεις με προϊόντα από τη φύση. Αν αυτό ισχύσει, σημαίνει πως εταιρίες που αγαπούν τη φύση και έχουν αυτή τη φιλοσοφία (βλ. Κορρές ή Apivita) θα έχουν μεγάλη άνοδο και πως επίσης οι κομπρέσες με χαμομήλι και άλλα μυστικά ομορφιάς από τη γιαγιά μας θα επανέλθουν. Το κυριότερο, όμως, είναι πως επιτέλους θα περάσουμε στην φιλοσοφία του skin first, κάτι που στην Ελλάδα ειδικά το έχουμε μεγάλη ανάγκη καθώς για χρόνια είχαμε αφήσει πίσω μας την φροντίδα της επιδερμίδας μας για λογαριασμό του μακιγιάζ. Φυσικά και συνδυάζονται και τα δύο (αν και πολύ θα ήθελα να φτάσω στο… Alicia Keys επίπεδο και να έχω εξασφαλίσει αυτή την επιδερμίδα ώστε να βγαίνω έξω χωρίς ίχνος make up)!

2. Ombre ξανά αλλά… πώς;

Θυμάμαι πως η πρώτη φορά που σου είχα γράψει για το ombre ήταν το 2010 και τότε είχε προκληθεί μεγάλο beauty alert, τόσο που δεν υπήρχε κορίτσι που να μην έχει αυτά τα μαλλιά. Σήμερα, το trend δεν είναι πια πρώτης γραμμής αλλά εξακολουθεί να είναι super πρακτικό (δεν πας κομμωτήριο για ρίζα κάθε λίγο και λιγάκι) και να το έχουν πολλά κορίτσια. Για το 2017, λοιπόν, το ombre μας ξανασυστήνεται αλλά αυτή τη φορά αποκτά μια πιο soft απόχρωση με silver τελειώματα. Να τι πρέπει να ζητήσεις από τον colorist σου αν θέλεις μια αλλαγή!

3. H τάση στα νύχια

Τα Chrome Nails μας συστήθηκαν μέσα στο 2016 από την Gigi Hadid στο MET Gala (δες εδώ το σχετικό post) και σύμφωνα με το pinterest θα εξακολουθεί να μας απασχολεί και το 2017. Βεβαίως, αν θες τη γνώμη μου, όσο υπάρχει η nail unistella και η Κορέα, τα trends στα νύχια θα έρχονται από εκεί! Να σου θυμίσω το bracelet nail trend που είδαμε το 2017.

4. Πολυχρηστικά προϊόντα!

Οι experts του pinterest παρατήρησαν μεταξύ άλλων πως τα pin που αφορούσαν πολυχρηστικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ή των μαλλιών ολοένα και αυξάνονταν! Μεταξύ άλλων, και το πολυαγαπαημένο λάδι καρύδας που θα εξακολουθεί να είναι αγαπημένο και το 2017 και εδώ μπορείς να δεις οοοοοοοοοολα αυτά που μπορείς να κάνεις αλλά και πού θα το βρεις και πόσο κοστίζει!

5. Πώς να χτενίζεις τα μαλλιά σου!


Στις αρχές της χρονιάς σου είχαμε μιλήσει εδώ για μια μεγάλη τάση που αρχίσαμε να βλέπουμε: την τάση του individuality, δηλαδή της μοναδικότητας. Αυτή η τάση φιλοξενήθηκε στα catwalks από μοντέλα που αναδείκνυε το καθένα τη δική του φυσική ομορφιά, τον δικό του τύπο μαλλιών. Και ήταν τόσο huge αυτή η τάση του individuality που επηρέασε και τους αγγέλους της Victoria Secret με αποτέλεσμα στο τελευταίο show να δούμε μοντέλα και με κοντά μαλλιά που ενώ υπό άλλες συνθήκες θα φορούσαν extensions και κυματισμούς τώρα ανέδειξαν τον εαυτό τους (δες εδώ το σχετικό άρθρο). Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε πως οι σγουρομάλλες που υπάρχουν εκεί έξω είναι άπειρες και πως επιτέλους δεν πρέπει να καταπιέζονται πίσω από προϊόντα ισιώματος μαλλιών. Και η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2017 αφού σύμφωνα με το pinterest τα pins με φυσικά, στεγνωμένα από τον αέρα και χωρίς ιδιαίτερο styling μαλλιά αυξήθηκαν κατακόρυφα!

Όλα αυτά δείχνουν μια γενικότετη τάση στο μινιμαλισμό, στην επιστροφή στη φύση με κάθε τρόπο αλλά και σε new age hobbies όπως οι κρύσταλλοι και η θεραπεία με κρυστάλλους. Με άλλα λόγια: ξεκίνησε να οργανώνεις διήμερα στη φύση, σταμάτα τις υπερβολές στο styling (και των μαλλιών σου), επισκέψου τα μαγαζιά στο κέντρο για μερικά βότανα και δείξει έμφαση στην ομορφιά σου εκ των έσω! Α! Και εν τω μεταξύ, ψήφισε παρακάτω ποια είναι η αγαπημένη σου τάση!

Read More

And More