Η Kendall, η Gigi, η Bella και άλλες με ράστα στο show του Marc Jacobs!

Ο Marc Jacobs εχει στηρίξει μια ολόκληρη καριέρα στα ρούχα του που ξέρουν να κάνουν φασαρία. Αλλά αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του New York Fashion Week και των shows για την σεζόν SS2017 ο ίδιος αποφάσισε να πάρει την προσοχή από τα ρούχα και να την τραβήξει στα μαλλιά. Και τα κατάφερε.

Μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του στο hair styling, Guido Palau, αποφάσισαν να φορέσουν στα μαλλιά των μοντέλων τους μάλλινα ράστα κι έτσι είδαμε στο catwalk την Kendall Jenner, την Gigi Hadid (btw οι δυο τους το διασκέδασαν πολύ!), την Bella Hadid, την Karlie Kloss, την Jourdan Dunn κι ένα σωρό ακόμη μοντέλα πρώτης γραμμής με αυτά τα μαλλιά και τα μάλλινα dreadlocks. Τα τελευταία μάλιστα, ήταν δημιουργία της Jenna Counts, μητέρας και καλλιτέχνιδας της οποίας δουλειά μπορείς να δεις στο etsy.

Η έμπνευση πίσω από τα συγκεκριμένα μαλλιά αντλήθηκε από τον Boy George, τον Marilyn Manson, την rave κουλτούρα και τα Harajuku girls της Ιαπωνίας (τσέκαρε αυτό το βίντεο της Gwen Stefani για να έχεις μια εικόνα για το τι είναι τα Harajuku girls).

Αλλά να που όπως με ότι αγγίζει την αφρικανική κουλτούρα έτσι και με τα ράστα ή/και dreadlocks, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στα social, όπως αυτό που θα δεις παρακάτω ότι αν ένας άντρας ή μια γυναίκα από την Αφρική έχουν ράστα η εικόνα που δημιουργείται είναι ότι καπνίζουν ή ότι δεν είναι επαγγελματίες ενώ όταν το κάνει ο Marc Jacobs είναι cool!

O Guido Palau από την άλλη, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη θέση του είπε στο The Cut τα εξής: “Δεν το σκέφτομαι έτσι. Αντλώ έμπνευση από κάθε κουλτούρα και ξέρω πως το στιλ προκύπτει όταν συνδυάζεις αντικρουόμενα πράγματα. Είναι πάντα εκεί- αν είσαι δημιουργικός, αν κάνεις φαγητό, μουσική, μόδα ή ό,τι εμπνέεσαι από το οτιδήποτε. Δεν υπάρχει ομοιογένεια. Οι διαφορετικές κουλτούρες αναμειγνύονται όλη την ώρα! Οι άνθρωποι δεν ντύνονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια με έναν τρόπο!”.

Από την άλλη, το μοντέλο Riley Montana έδωσε μια πιο ανάλφαρη και χαριτωμένη οπτική στο θέμα: “Έχει τόσο πλάκα και είναι εντελώς διαφορετικό. Σκέφτομαι να τρέξω να φύγω όταν τελειώσει το show για να μην μου τα βγάλουν. Φυσικά και εκτιμώ την διαφορετική κουλτούρα και αυτός είναι ένας τρόπος να το δείξω!”.

Αλήθεια, εσύ πώς το βλέπεις; Θίγεται όντως η αφρικανική κουλτούρα με αυτή την κίνηση ή μήπως τα μαλλιά είναι μαλλιά; Το δεύτερο για μένα!

Read More

And More