Νέα έρευνα: τα γένια κάνουν τους άντρες πιο υγιείς!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την συνάρτηση γένια- αγόρια- κορίτσια οι απόψεις διίστανται: κάποια κορίτσια τα λατρεύουν, κάποια προτιμούν τα αγόρια που ξυρίζονται, εγώ την άποψή μου σου την έχω πει εδώ και υπάρχουν και κάμποσες επιστημονικές έρευνες με θέμα τα γένια. Και οι έρευνες αυτές έχουν κατά κύριο λόγο ως θέμα το πόσο υγιεινό ή όχι είναι το να έχει κάποιος γένια.

Ας πούμε: σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Μεξικό δεν είναι καθόλου υγιεινό να έχει κάποιος γένια γιατί στα γένια κάποιων αντρών βρέθηκαν βακτήρια όμοια με αυτά που ζουν στα περιττώματα (μπλιαξ!).

Όμως, η πιο πρόσφατη έρευνα που έγινε σε νοσοκομείο στην Αμερική και αφορούσε το ίδιο task απέδειξε το αντίθετο. Άφησέ με να σου εξηγήσω! Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 408 εργαζόμενοι του νοσοκομείου με και χωρίς γένια αποδείχθηκε ότι εκείνοι που ξυρίζονταν είχαν τρεις φορές παραπάνω πιθανότητες να πάθουν σταφυλόκοκκο.

Ουσιαστικά, λοιπόν, αυτό που προέκυψε από την έρευνα ήταν πως ναι μεν τα γένια εμπεριέχουν κάποια βακτήρια τα οποία σε αφήνουν με τα μάτια ορθάνοιχτα από την άλλη δρουν προστατευτικά ως προς την επιδερμίδα ενώ αντίθετα οι άντρες που ξυρίζονται είτε κόβονται είτε έχουν άμεση επαφή του προσώπου τους με κάποια μολυσμένα αντικείμενα και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανός ο σταφυλόκοκκος.

Με άλλα λόγια: τα γένια είναι το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα των αντρών!

Read More

And More