Το τελειότερο beauty look του Madwalk: οι φακίδες από glitter στο show της Madame Shou Shou!

Στον κόσμο της ομορφιάς πολλά πράγματα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται: από το flawless skin στα smokey eyes από τα smokey στα χρωματιστά χείλη και όλα αυτά ανακυκλώνονται ανά δεκαετίες και σεζόν. Όμως, κατά καιρούς μας συστήνονται νέα mini trends που- ευτυχώς για εμάς- μας βγάζουν από τον beauty κύκλο.

Πάρε για παράδειγμα το glitter που αποφάσισε να φορέσει στα χείλη των μοντέλων της η Pat McGrath στο show του Atelier Versace για την σεζόν F/W 2016. Αυτό ήταν πραγματικά κάτι φρέσκο για το οποίο μιλούσε όλος ο beauty κόσμος και μας θύμισε πόσο υπέροχο εργαλείο μακιγιάζ είναι το glitter το οποίο μπορείς να φορέσεις με 5995 τρόπους, ακόμη και στους γλουτούς (το ολοκαίνουριο butt glitter trend για το οποίο σου μίλησα εδώ χθες. PS: υπάρχει ειδική ομάδα makeup artist, οι Gypsy Shrine που γυρίζουν όλο τον κόσμο και κάνουν αποκλειστικά μακιγιάζ με glitter για φεστιβάλ, shootings κλπ).

Ένα άλλο φρέσκο trend είναι και οι φακίδες που εδώ και δύο- τρία χρόνια τις βλέπουμε στο catwalk. Οι makeup artists δημιουργούν με καφέ μολύβια φακίδες στα πρόσωπα των μοντέλων τους για να τονίσουν την νιότη και την φρεσκάδα των κοριτσιών. Επίσης, σε πρόσφατη συνέντευξή της η Emma Watson δήλωσε πως στα γυρίσματα του Beauty and The Beast επέμενε να μην της καλύψουν τις φακίδες ενώ μια tattoo artist του εξωτερικού βγάζει χιλιάδες ευρώ κάνοντας μόνιμο τατουάζ- φακίδες. Άρα: και οι φακίδες είναι τόσο σημαντικές όσο το glitter και κάτι διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σαν να ζούμε τις μέρες της… beauty μαρμότας!

Γι’αυτό και με ενθουσίασε αυτή η σύλληψη της ιδέας που είδαμε στο χθεσινό Madwalk και στο show της Madame Shou Shou, να συνδυάσει και τα δύο αγαπημένα beauty trends και να δημιουργήσει (γιατί όχι;) φακίδες από glitter!

Παραπάνω ένα από τα κορίτσια της Madame Shou Shou και παρακάτω ΤΟ κορίτσι της Madame Shou Shou και αγαπημένη beauty blogger, Σουζάνα Κεγγίτση (ή/και Shou- Shou-ζ;άνα) που με τροφοδότησε με όλο το απαραίτητο beauty υλικό γι’αυτό το θέμα!
Στα πρακτικά: πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι φακίδες στο show της Madame Shou Shou; Για αρχή να σου πω ότι το μακιγιάζ όλου του Madwalk επιμελήθηκε η αγαπημένη μας MAC με επικεφαλής την επίσης αγαπημένη μας Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, global & senior artist της MAC Cosmetics. Μιλήσαμε μαζί της και μας έδωσε όλα τα αναλυτικά info: “Οι φακίδες είναι μια τάση που παίζει. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα το μυστικό είναι να τις παρατηρήσεις! Οι φυσικές φακίδες δεν έχουν ούτε το ίδιο χρώμα ούτε το ίδιο σχήμα, ούτε το ίδιο μέγεθος. Είναι όλες ακατάστατες και άρα για να εξασφαλίσεις αυτό το εφέ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μολύβια, σε άλλα σημεία να πατάς λιγότερο και σε άλλα περισσότερο και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι συμμετρικό. Την συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποίησα στην Madame Shou Shou την ξεσήκωσα από το μάθημα καλλιτεχνικών στο σχολείο όπου βουτάγαμε μια οδοντόβουρτσα μέσα στο χρώμα και όπως τινάζαμε δημιουργούσαμε τέλειες ζωγραφιές. Αυτό εφαρμόσαμε και χθες. Αρχικά σπάσαμε σκιές σε διαφορετικά χρώματα, τις αναμείξαμε με νερό, βουτήξαμε το μείγμα σε οδοντόβουρτσα και τινάξαμε στο πρόσωπο για να αποτυπωθεί το χρώμα. Έπειτα, δημιουργήσαμε ένα μείγμα με glitter και mixing medium (προϊόν μίξης από την σειρά Pro που θα βρεις στο MAC της Ερμού) και με τον ίδιο τρόπο δώσαμε τη λάμψη στο πρόσωπο”.

Και αν το look που είδες παραπάνω γίνονταν όχι στο Madwalk αλλά σε κάποιο… catwalk του εξωτερικού στο πλαίσιο του fashion week τότε σήμερα όλες οι beauty editors πάνω σε αυτόν τον κόσμο θα έγραφαν γι’αυτό με τον τίτλο “Glitter Freckles are trending now!”.

LAST CHANCE INFO: Λατρεύεις τις φακίδες; Stay tuned! Η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου μου έδωσε την υπόσχεση πως σε λίγες μέρες θα είναι στο στούντιο του TLIFE για να μας δείξει βήμα- βήμα πώς θα πετύχουμε φακίδες τόσο φυσικές σαν να γεννηθήκαμε με αυτές! Σωστά Kylie;

Read More

And More