Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.10.2010 | 23:00
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Τα μαλλιά σου είναι αδύναμα και πέφτουν; Αυτό το προϊόν σου δίνει λύση!

Τα μαλλιά σου είναι αδύναμα και πέφτουν; Αυτό το προϊόν σου δίνει λύση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Τριχόπτωση: να και κάτι που θα θέλαμε να αποτελεί ανδρικό "προνόμιο", αλλά δυστυχώς δεν είναι! Ποια όμως είναι τα αίτια της τριχόπτωσης, πώς μπορούμε να την διαχωρίσουμε από την εποχική τριχόπτωση και με ποια μέσα εντέλει μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

Εποχική τριχόπτωση: τι είναι;
Ήξερες ότι καθημερινά χάνουμε περίπου κατά μέσο όρο 70 τρίχες, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό καθώς με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά μας ανανεώνονται. Η ανανέωση αυτή δε, αγγίζει το peak της την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και ονομάζεται εποχική τριχόπτωση. Παρακολούθησε την κατάσταση: αν χάνεις καθημερινά πολλά περισσότερα μαλλιά και το διάστημα της απώλειας έχει ξεπεράσει τους δύο μήνες, μια επίσκεψη στο δερματολοόγο σου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να γίνει η σωστή διάγνωση.

Υπάρχουν αίτια και αν ναι, ποια;
Τα βασικότερα αίτια της τριχόπτωσης, όχι όμως της εποχικής, είναι πολλά: έλλειψη σιδήρου, ενδοκρινολογικά προβλήματα, χαμηλά επίπεδα φεριτίνης στο αίμα. Ωστόσο, όλα αυτά τα αίτια τα οποία είναι και αντιμετωπίσιμα μπορεί να αντιμετωπιστούν με ένα ραντεβού με τον γιατρό σου.

Στο φαρμακείο
...θα βρεις την ολοκληρωμένη σειρά Dercos από την Vichy η οποία εξειδικεύεται απόλυτα στο ζήτημα της τριχόπτωσης. Ειδικότερα, οι αμπούλες Aminexil SP94 για τον άντρα και την γυναίκα αποτελεί μια απόλυτα ειδικευμένη θεραπεία και παίρνεις δώρο ένα δυναμωτικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης 100ml (€ 49.30).


Σύμφωνα με τυφλή μελέτη που έγινε σε 97 γυναίκες αποδείχθηκε επιβράδυνση της τριχόπτωσης για το 84% των γυναικών δύο εβδομάδες μετά την χρήση του προϊόντος.
Extra info: Στο vichyconsult.com/dercos μπορείς να κάνεις μια εξατομικευμένη αξιολόγηση του τριχωτού σου και να βρεις την κατάλληλη αγωγή που ταιριάζει στα μαλλιά σου!

 

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10