Baking, squinching, strobing: τι σημαίνουν οι άγνωστες λέξεις της ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις!

Strobing, squinching, caking και μπλα μπλα μπλα. Ή αλλιώς τρεις άγνωστες λέξεις στη σειρά που δεν βγάζουν κανένα μα κανένα νόημα. Αλλά να που αν θες να θεωρείσαι διαβασμένη ή/και αν είσαι beauty addict οφείλεις να τις γνωρίζεις! Γιατί τελευταία ο κόσμος της ομορφιάς συζητάει πολύ γι’αυτές. Ας σου κάνω το μάθημα, λοιπόν:

Strobing: τεχνική μακιγιάζ με γενναίες δόσεις highlighter σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Σκοπός είναι το αποτέλεσμα να είναι πολύ fresh και δροσερό. Κάποιοι το θεωρούν το νέο contouring.
Δες πώς γίνεται το strobing βήμα- βήμα εδώ (και με βαζελίνη αν δεν έχεις highlighter!

Squinching: τεχνική για να… ποζάρεις στο φακό και να βγαίνεις όμορφη στις φωτογραφίες. Ουσιαστικά προσπαθείς να κλείσεις ελαφρώς τα μάτια και να σπάσεις ένα μικρό χαμόγελο χωρίς να φανούν τα δόντια σου. Μια άλλη λέξη για το squinching είναι και το smizing (aka smile with your eyes). Δες εδώ

Baking: τεχνική μακιγιάζ βάσει της οποίας βάζεις ένα τόνο (ή κάπως έτσι!) διάφανη πούδρα στο πρόσωπό σου, αφού έχεις κάνει το υπόλοιπο make up, μένεις έτσι για περίπου 30 λεπτά και έπειτα αφαιρείς με ένα φαρδύ πινέλο. Σκοπός είναι το μακιγιάζ σου να μείνει σταθερό για πολλεεεεεες ώρες.
Αξίζει τον κόπο να κάνεις την τεχνική baking; Την δοκιμάσαμε και… έχουμε και λέμε εδώ!

Read More

And More