Ομορφιά για καλό σκοπό! Φοράς άρωμα Armani; Δες ποιους έχεις βοηθήσει!

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές: κάτι που για εμάς είναι αυτονόητο, κάποιοι άλλοι μπορεί να καταβάλουν υπερπροσπάθεια για να το πετύχουν- καταφέρουν- διεκδικήσουν- δουν να συμβαίνει. Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα: σκέψου ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να πιεις νερό, να έχεις νερό για να κάνεις ντους, να πλύνεις το φρούτο σου πριν το φας. Φαντάσου τώρα τι θα συνέβαινε αν για κάποιες ώρες διακόπτονταν η παροχή νερού (συμβαίνει σπάνια αλλά φαντάσου κάτι σαν την διακοπή ρεύματος).

Ο Giorgio Armani λαμβάνοντας υπόψιν του τις συνθήκες ζωής στην Γκάνα αλλά και πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση των κατοίκων στο μη μολυσμένο νερό ξεκίνησε την καμπάνια Acqua for Life από την πρώτη Μαρτίου με σκοπό την εξασφάλιση πόσιμου νερού στην περιοχή.

Όμως, ποια ήταν η εξέλιξη της καμπάνιας, πώς ακριβώς λειτουργούσε και ποια είναι τα αποτελέσματα;

Από την πώληση κάθε μπουκαλιού αρώματος Αcqua di Gioa και Acqua di Gio, διατέθηκαν 100 λίτρα ασφαλούς νερού. Επιπλέον, ένας μοναδικός κωδικός σε κάθε κουτί έδινε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διπλασιάσουν τη δωρεά τους, δημιουργώντας τη δική τους κοινότητα Acqua for Life στη σελίδα των φίλων του Acqua for Life στο Facebook. Στη συνέχεια, κάθε νέο μέλος της κοινότητάς τους οδηγούσε σε μια νέα δωρεά 10 λίτρων νερού, ενώ κάθε «like» ή/και «comment» των μελών της κοινότητας οδηγούσε αντίστοιχα στη δωρεά 1 λίτρου νερού. Τα μέλη έλαβαν ένα ψηφιακό προωθητικό κιτ, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επιτυχία της πρωτοβουλίας.
Ο στόχος ήταν να εξασφαλιστούν 40 εκατομμύρια λίτρα ασφαλούς νερού για κοινότητες της Γκάνας.


H πρόσβαση στο πόσιμο νερό δεν είναι πλέον ακατόρθωτη!

Τα σπουδαία αυτά αποτελέσματα θα δώσουν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε συνολικά 16 κοινότητες. Η πρωτοβουλία Acqua for Life Challenge 2011 έχει ήδη ωφελήσει 10 κοινότητες που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Γκάνας. Οι άλλες 6 κοινότητες που θα βοηθηθούν βρίσκονται στην περιοχή Volta Region, στην άλλη πλευρά του ποταμού Volta.

Έτσι, περίπου 27.000 άνθρωποι συνολικά που ζουν σε 16 κοινότητες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Από αυτούς τους 27.000 ανθρώπους, περίπου 3.500 είναι παιδιά που θα απολαμβάνουν το νερό στο σχολικό τους περιβάλλον, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε ασφαλές νερό όλη την ημέρα. Από τις εγκαταστάσεις αυτές θα επωφεληθούν επίσης 200 καθηγητές, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν τον πρόσθετο εκπαιδευτικό χρόνο που θα εξασφαλιστεί και την αύξηση των παρουσιών στο σχολείο.


Η ομορφιά για καλό σκοπό! Η άντληση πόσιμου νερού δεν είναι δύσκολη χάρη στήν πρωτοβουλία του Giorgio Armani και των αρωμάτων Acqua di Gio και Acqua di Gioa!

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η υλοποίηση του προγράμματος, περίπου 110 μέλη κοινοτήτων – κυρίως γυναίκες, οικοδόμοι και μηχανικοί – θα εκπαιδευτούν στη συντήρηση και την αναβάθμιση των συστημάτων, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη και βιώσιμη αξιοποίησή τους.

Read More

And More