Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.10.2014 | 23:03
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Ήξερες ότι ο αέρας μας... γερνάει; Τι κάνει το Clarisonic γι'αυτό!

Ήξερες ότι ο αέρας μας... γερνάει; Τι κάνει το Clarisonic γι'αυτό!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 
Ερώτηση: είχες σκεφτεί ποτέ ότι η ατμόσφαιρα γύρω μας κάνει την επιδερμίδα μας να γερνά; Ότι την στιγμή εσύ που περπατάς και αέρας σου φυσάει τα μαλλιά, την ίδια στιγμή που αυτός ο αέρας έχει τόσο τέλειο εφέ στα μαλλιά σου μπορεί ταυτόχρονα να καταστρέφει την επιδερμίδα σου και να την γερνάει; 

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια παρουσίαση του θρυλικού πλέον Clarisonic (αν σου έχει διαφύγει διάβασε οπωσδήποτε μερικά πράγματα γι\'αυτό εδώ) στην οποία μας ενημέρωσαν για μια νέα έρευνα. Και σου μεταφέρω αυτούσιες τις σημειώσεις μου για να μην χάσεις ούτε λέξη! 

Μια νέα μελέτη της Clarisonic δείχνει ότι ο καθαρισμός με τη μέθοδο ηχητικών κυμάτων έχει τη δύναμη να απομακρύνει  30 φορές περισσότερους ρύπους που επιταχύνουν τη γήρανση σε σχέση με τον απλό καθαρισμό με τα χέρια!


 
Η Clarisonic προκαλεί επανάσταση στον καθαρισμό. Η πρωτοπόρος στον καθαρισμό με τη μέθοδο ηχητικών κυμάτων και στα προϊόντα περιποίησης που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα αποκαλύπτει μια ριζοσπαστική μελέτη που αποδεικνύει ότι η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της δρα σε ένα νέο επίπεδο – απομακρύνοντας 30 φορές περισσότερους ρύπους που επιταχύνουν τη γήρανση απ\' ό,τι ο απλός καθαρισμός με τα χέρια. Αυτή η πρωτοποριακή έρευνα, που αποκαλύφθηκε στο 72ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας στο Ντένβερ, επαναπροσδιορίζει το πρώτο βήμα των προγραμμάτων αντιγήρανσης και τονίζει τη σημασία της πραγματικά καθαρής επιδερμίδας.
 
Το δέρμα είναι ένα όργανο ευάλωτο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και ένα από τα βασικά σημεία μέσω των οποίων ο οργανισμός μας απορροφά σημαντικούς περιβαλλοντικούς ρύπους. Από τα εμφανή προβλήματα, όπως η αιθαλομίχλη, η σκόνη και η αιθάλη, μέχρι τις λιγότερο ορατές μορφές ρύπων, όπως τα καυσαέρια και οι βιομηχανικές διεργασίες, η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται παντού γύρω μας.  Και δεν περιορίζεται μόνο στις μητροπολιτικές περιοχές. Σύμφωνα με τη NASA, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα συνιστώμενα επίπεδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά πάνω από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού και επηρεάζει όλες τις ηλικίες και τους τύπους επιδερμίδας. 
 
Όταν δεν απομακρύνονται αποτελεσματικά με τον καθαρισμό, τα επικίνδυνα μικρά σωματίδια των ρύπων μπορούν να εισχωρήσουν στις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας και να εξαντλήσουν τις βασικές πρωτεΐνες και τους φυσικούς προστατευτικούς φραγμούς, προκαλώντας πρόωρη γήρανση, ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η μακροχρόνια έκθεση σε αυτά τα σωματίδια μπορεί να μειώσει την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατεύεται από σοβαρά προβλήματα υγείας και δερματοπάθειες.
 
Τα Αιωρούμενα Σωματίδια (ΑΣ) είναι μια πολύπλοκη μορφή ρύπων που αποτελείται από εξαιρετικά μικρά σωματίδια και σταγονίδια, τα οποία είναι έως και 20 φορές μικρότερα από τους πόρους μας, δηλώνει η Διδάκτωρ Ιατρικής Lauri M. Tadlock. Το μέγεθος των ΑΣ σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα και το βάθος εισχώρησης των ρύπων στις στιβάδες της επιδερμίδας. Τα ΑΣ διαμέτρου 10 (PM10) και μικρότερης διαμέτρου μπορεί να είναι πιο επιβλαβή για το δέρμα και η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη αντιμετωπίζει επικίνδυνα επίπεδα ρύπων διαμέτρου έως και 2,5 (PM2,5). Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο απλός καθαρισμός με τα χέρια δεν μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τα αιωρούμενα σωματίδια αυτής της διαμέτρου και αυτού του σχήματος.
 
Στο πλαίσιο μιας διαφωτιστικής μελέτης, η Clarisonic χρησιμοποίησε έναν δείκτη ρύπανσης με χρώση που περιλάμβανε σωματίδια ρύπων διαμέτρου PM0,3 - PM5,0, για να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα απομάκρυνσης των σχεδόν αόρατων σωματιδίων ρύπων.  Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συσκευή καθαρισμού Clarisonic έχει τη δύναμη να απομακρύνει 30 φορές περισσότερους επιβλαβείς ρύπους που επιταχύνουν τη ρύπανση απ\' ό,τι ο απλός καθαρισμός με τα χέρια. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Συσκευή Καθαρισμού Επιδερμίδας με τη μέθοδο Ηχητικών Κυμάτων Clarisonic πάλλεται με μια συχνότητα που παράγει περισσότερες από 300 κινήσεις το δευτερόλεπτο, για να τεντώνει και να εξυγιαίνει τους πόρους από τους ρύπους, την αιθάλη και τους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων της ρύπανσης σε μόλις 60 δευτερόλεπτα την ημέρα.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:07

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10