Η επιστήμη των #selfie! Νέα έρευνα δείχνει ποια φίλτρα πρέπει να βάζεις στις photos σου για περισσότερα Like!

Να σηκώσει τώρα το χέρι της όποια συνηθίζει να ανεβάζει photos του εαυτού της στο instagram (aka selfies) με το hashtag no filter. Ναι, το #nofliter υπάρχει ως επιλογή αλλά αν δεν είσαι η Δούκισσα Νομικού, ας πούμε, καλό είναι να υπάρχει και κάποιο φίλτρο πίσω από την #selfie σου! Και καλά κάνεις, μιας και μια ολοκαίνουρια έρευνα από τα εργαστήρια της Yahoo απέδειξε ότι οι photos που έχουν φίλτρο έχουν και περισσότερα like σε σχέση με τις… άφιλτρες!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε στο Flickr το οποίο ανήκει στην Yahoo. Οι ερευνητές ανέλυσαν στο σύνολό τους 7.6 εκατομμύρια (!) photos που ανέβηκαν μέσα από το Flickr, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές δημοσιεύθηκαν και στο instagram.

Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκαν είναι ότι οι photos με φίλτρο είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες για Like και 45% περισσότερες πιθανότητες για comment σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν φίλτρο. Τώρα, ως προς τα φίλτρα που πρέπει να βάλεις: από την έρευνα προέκυψε ότι οι photos που είχαν ελάχιστο ρετούς, με αυξημένες χρωματικές αντιθέσεις και πιο ζεστά χρώματα άρεσαν περισσότερο σε σχέση με άλλες που είχαν διαφορετικά φίλτρα.

Επίσης, μέσα από αυτή την έρευνα η Yahoo έδωσε και καναδυό tips για να βάζουμε φίλτρα στις selfie μας σαν επαγγελματίες! Οι ερευνητές, λοιπόν, πήραν συνέντευξη από 15 χρήστες και τους ρώτησαν για ποιον λόγο χρησιμοποιούν φίλτρα στις photos τους και οι απαντήσεις διέφεραν ανάλογα με τις ικανότητες, το πόσο σοβαρά το έβλεπαν αλλά και τις γνώσεις τους πάνω στην φωτογραφία.

Εκείνοι που ανέβαζαν photos επειδή απλώς τους άρεσε έβαζαν φίλτρα που έκαναν τις photos τους πιο vintage και χαρούμενες. Αλλά εκείνοι που το έβλεπαν πιο… σοβαρά, έβαζαν φίλτρα για να κάνουν κάποιες διορθώσεις, να αλλάξουν τα πραγματικά χρώματα της photo και να τονίσουν συγκεκριμένα σημεία κάθε φορά.

Εν κατακλείδι: αν θες οι photos σου να έχουν περισσότερα Like, βάλε φίλτρα, αύξησε το contrast και θόλωσε την εικόνα στα σημεία που υπάρχουν ατέλειες αναδεικνύοντας τα υπόλοιπα!

Read More

And More