Δωρεά μαλλιών! ‘Η αλλιώς… να γιατί πρέπει να κόψεις καρέ ΤΩΡΑ!

Αυτό το θέμα έχει γραφτεί κι έχει σβηστεί πολλές φορές. Γιατί ψάχνω τα τέλεια εκείνα λόγια που θα περιγράψουν την τέλεια εκείνη ενέργεια. Αλλά να που όσα επίθετα κι αν βάλω στην σειρά δεν αρκούν για να σταθούν αντάξια της πρωτοβουλίας για την οποία θα διαβάσεις παρακάτω. Οπότε, περνάω απευθείας στο θέμα!

/

Το concept είναι: κουρεύεις τα μαλλιά σου καρέ (που είναι και hot τάση!) και τα μαλλιά σου γίνονται περούκα για παιδάκια που έχουν καρκίνο. Και είναι ένα concept που είχα διαβάσει παλιότερα στο εξωτερικό και με πολύ, πολύ μεγάλη χαρά μπορώ να σου μεταφέρω την είδηση πως μπορείς πλέον να το βρεις και να συμμετάσχεις σε αυτή την ιδέα στα κομμωτήρια Ikonomakis που την έφεραν και την διέδωσαν α-πο-κλει-στι-κά!

/

Και η αλήθεια είναι ότι γνωρίζοντας τον Θοδωρή Οικονομάκη και την σύζυγό του Έλενα προσωπικά, μπορώ να καταλάβω γιατί εκείνοι έφεραν και επικοινώνησαν με τόση επιτυχία αυτό το project! Και έκτοτε, από το κομμωτήριο περνάνε δεκάδες κορίτσια που κουρεύουν τις μακριές πλεξίδες τους οι οποίες αργότερα θα γίνουν περούκες για τα παιδάκια εκείνα που πάσχουν από καρκίνο.

“Πριν από 3 εβδομάδες είδα στο διαδίκτυο ένα άρθρο σχετικά με την Δωρεά μαλλιών σε παιδιά με καρκίνο , το άρθρο περιέγραφε την ιστορία μια φοιτήτριας από την Θεσσαλονίκη οπού αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να δωρίσει τα μαλλιά της για αυτό τον σκοπό . Η πρώτη σκέψη μου ήταν να επικοινωνήσω μαζί της για να διαδώσουμε την ιδέα και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο μετά από πολλές κλήσεις και με ιδιαίτερη επιμονή κατάφερα να επικοινωνήσω με την Μελίνα οπού και προγραμματίσαμε μια συνάντηση από κοντά . Στο ραντεβού που κάναμε η Μελίνα μου ανέφερε το όνειρο της να δημιουργηθεί ένας οργανισμός εδώ στην Ελλάδα όπου θα μπορούν οι δωρητές να κουρεύονται δωρεάν από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια και τα μαλλιά να δωρίζονται σε παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη σε μορφή περούκας. Επικοινώνησα με φίλους και γνωστούς που μπορούν να συμβάλλουν στον σκοπό (Οικονομικά) για να γίνει η αρχή και σύντομα είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα . Η ομάδα αποτελείται από την Μελίνα, από κομμωτές, από ιδιοκτήτες εταιριών και από δημοσιογράφους όλοι έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Μελίνας για να κάνουμε πραγματικότητα ένα οργανισμό δωρεάς μαλλιών στην Ελλάδα. Ο σκοπός είναι πραγματικά πολύ δυνατός! Θα συλλέγουμε μαλλιά (κοτσίδες ) και χρήματα για να κάνουμε πραγματικότητα ένα σπίτι που θα αγκαλιάζει το κάθε παιδί και με την βοήθεια ψυχολόγων θα περνάμε αυτό το στάδιο για κάθε παιδί ανώδυνα., εξηγεί ο Θοδωρής Οικονομάκης.

Κάπου εδώ εγώ να σου πω ότι: αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στην προκειμένη ο σκοπός είναι πολύ, πολύ σημαντικός, το μέσο (aka καρέ!) είναι huge τάση, οπότε ναι, δεν έχεις παρά να δωρίσεις τα μαλλιά σου και να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την ενέργεια και το πώς μπορείς να συμμετέχεις αναλαμβάνει ο Θοδωρής! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις email στο info@ikonomakis.gr και να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου.

PS: Την Παρασκευή θα είμαι στο κομμωτήριο Ikonomakis γιατί σου ετοιμάζουμε κάτι φανταστικά μαλλιά και ιδέες για hairstyling για τις γιορτές. Ελπίζω να έχεις διαβάσει μέχρι τότε αυτό το άρθρο, να έχεις στείλει ήδη το email σου και ο Θοδωρής να μου μεταφέρει ευχάριστα νέα! ‘Η, γιατί όχι, να σε πετύχω εκεί την ώρα που κουρεύεις τα μαλλιά σου για να τα δωρίσεις!

Read More

And More