Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.11.2011 | 18:48

ΚΟΡΡΕΣ: η ελληνική εταιρία που στηρίζει την Ελλάδα και την πράσινη επιχειρηματικότητα!

ΚΟΡΡΕΣ: η ελληνική εταιρία που στηρίζει την Ελλάδα και την πράσινη επιχειρηματικότητα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που αγαπάμε κι εμπιστευόμαστε! Και ειδικά όταν οι εταιρίες αυτές είναι α) ελληνικές και β) στηρίζουν την ελληνική οικονομία ενώ την ίδια στιγμή γ) έχουν οικολογική ευαισθησία, τότε αυτές οι εταιρίες δεν μπορούν παρά να έχουν εξέχουσα θέση στην καρδιά μας (και, φυσικά, στα ντουλάπια του μπάνιου μας!).

Και συνδέοντας τα παραπάνω στοιχεία θα κάνεις και τον σωστό συνειρμό: ΚΟΡΡΕΣ! Πόσο καλά, όμως, γνωρίζεις την εταιρία που υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ (και όχι μόνο! Να σου θυμήσω ότι η εταιρία διαθέτει συμπληρώματα διατροφής, αντρικά προϊόντα περιποίησης και πολλά, πολλά ακόμη) και λατρεύεται τόσο στο εξωτερικό; Ας στην συστήσω! 

Korres και πράσινη επιχειρηματικότητα 


Η διαδρομή της ΚΟΡΡΕΣ υπήρξε από την αφετηρία της συνδεδεμένη με την ειλικρινή, υπεύθυνη επιχειρηματική στάση –συνισταμένη των αρχών της που παραμένουν ίδιες από το 1996, της υπόσχεσης ποιότητας/αποτελεσματικότητας προσιτών φυσικών προϊόντων, της συνεπούς προσπάθειας βελτιστοποίησης των πρακτικών της. Η πράσινη επιχειρηματικότητα, η αειφόρος ανάπτυξη, η έμφαση στην ελληνική φύση, η προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών, η στήριξη της τοπικής οικονομίας αποτελούν βασικές παραμέτρους της φιλοσοφίας της ΚΟΡΡΕΣ.
 
Φυσικά συστατικά και συνεργασίες που στηρίζουν την ελληνική οικονομία
Η βασική κατεύθυνση ανάπτυξης των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ είναι η χρήση του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού  φυσικών και βιολογικά πιστοποιημένων συστατικών και η αποφυγή επιβλαβών για το δέρμα αλλά και το περιβάλλον συνθετικών ουσιών, όπως οι μη-βιοδιασπώμενες σιλικόνες. Η ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής ελληνικής χλωρίδας, σε αυτό το πλαίσιο, συνιστά την ‘καρδιά’ της ΚΟΡΡΕΣ, με διττό στόχο: προστασία αυτοφυών και απειλούμενων βοτάνων και διατηρησιμότητα φυτικών πληθυσμών και παράλληλα ουσιαστική στήριξη τοπικών κοινωνιών. Το αναπτυσσόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες, η δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως των βιολογικών βοτάνων που προέρχονται από αυτές τις συνεργασίες, αλλά και η επιστημονική έρευνα που φέρνει στο φως διαρκώς νέα δεδομένα σχετικά με τα φυσικά δραστικά, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας.

Σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών η ΚΟΡΡΕΣ χαρτογράφησε την εγχώρια χλωρίδα, ώστε να εντοπιστούν οι καταλληλότερες περιοχές για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας. Σε αυτές τις περιοχές η ΚΟΡΡΕΣ αναπτύσσει ένα δίκτυο ηθικών συνεργασιών, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, με μεμονωμένους βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα και αγροτικές φυλακές, παρέχοντας παράλληλα εκπαίδευση στις βιολογικές καλλιέργειες και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη. Παραδείγματα τέτοιων συμπράξεων είναι με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσ/κης, τις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς, αλλά και με παραγωγούς όπως η κα Κληρονόμου στη Σάμο και ο κ. Ερελιάδης στην Κομοτηνή.
Εκτός από την προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών, η ΚΟΡΡΕΣ ενδυναμώνει περαιτέρω την τοπική οικονομία, συνεργαζόμενη με προμηθευτές  που απασχολούν άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σε παραγωγή προωθητικών υλικών.
 
Στο πλαίσιο της προστασίας του φυτικού πληθυσμού, η ΚΟΡΡΕΣ ενισχύει, επίσης, την προσπάθεια του συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς & Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην προστασία του μεγαλύτερου δάσους Βελανιδιάς στη ΝΑ Ευρώπη [13.000 τμ], στο οποίο ‘φιλοξενούνται’ και 256 ενδημικά φυτά.

 
Η οικολογική δράση της ΚΟΡΡΕΣ
Το εργοστάσιο ΚΟΡΡΕΣ φέρει ΠΡΑΣΙΝΗ πιστοποίηση [Green Certificate] και βασίζεται σε NO WASTE αρχές λειτουργίας. Επιπλέον η Παραγωγική Μονάδα έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001:2008], Ορθές Πρακτικές Παρασκευής Καλλυντικών -GMPs [ISO 22716:2007], Παραγωγή Φυσικών και Βιολογικών Καλλυντικών [ECOCERT] και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης [ISO 14001:2004].
 
Η ΚΟΡΡΕΣ εφαρμόζει, επίσης, περιβαλλοντικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων για τη διαχείριση των αποβλήτων και του νερού. Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθούνται περισσότεροι από 45 δείκτες περιβαλλοντικής επίδοσης, όπως η ποσότητα χαρτιού που ανακυκλώνεται ετησίως/ υπάλληλο, η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας [kWh] στο εργοστάσιο ανά κιλό παραγόμενου προϊόντος [bulk] κ.α.
 
Τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ αναπτύσσονται, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από τις α’ ύλες [αποφεύγονται ορισμένες χημικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες δεν βιοδιασπώνται, όπως οι σιλικόνες], τη συσκευασία [όλα τα υλικά είναι 100% ανακυκλώσιμα και όπου εφικτό ανακυκλωμένα, ενώ αποφεύγεται το πλεονάζον υλικό, π.χ. κουτί], τις μεταφορές [98% των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, είναι airshipment free] και άλλες δυνητικές αιτίες ρύπανσης. Ειδικότερα η προσπάθεια για εξεύρεση πιο φιλικών στο περιβάλλον υλικών είναι συνεχής και επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως τα stands προβολής, η κατασκευή των οποίων βασίζεται πλέον σε ξύλο και μέταλλο –δύο εύκολα ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Βάσει αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών δημιουργήθηκε και η πρότυπη, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, Μονάδα Εκχυλίσεως βιολογικών βοτάνων στις κεντρικές εγκαταστάσεις ΚΟΡΡΕΣ. Πρόκειται για σημαντική επένδυση και έργο ετών, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Τομέα Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής, με καινοτόμες διαδικασίες εκχύλισης. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικοί διαλύτες σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική χρήσης επιβλαβών διαλυτών. Τα απόβλητα της διεργασίας διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς όλα τα ‘προϊόντα’ της διαδικασίας εκχύλισης είναι ‘εκμεταλλεύσιμα’ στις καλλυντικές φόρμουλες, ενώ τα στέρεα υπολείμματα επαναχρησιμοποιούνται ως βιο-λίπασμα ή αξιοποιούνται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας για την απομόνωση φυσικών ζιζανιοκτόνων στο πλαίσιο των βιολογικών καλλιεργειών.
 
Formula Fact: παγκόσμια καινοτομία!
Έχεις παρατηρήσει ποτέ τις συσκευασίες ΚΟΡΡΕΣ; Αδύνατον να μην το κάνεις! Η ΚΟΡΡΕΣ υπήρξε η πρώτη εταιρεία καλλυντικών που υιοθέτησε, ήδη από το 2008, μία απόλυτα ειλικρινή στάση προς το κοινό, μέσω του πίνακα Formula Facts –μία αναλυτική, κατανοητή καταγραφή των συστατικών της φόρμουλας και του πραγματικού ποσοστού φυσικού περιεχόμενου των προϊόντων. Το τολμηρό και πρωτόγνωρο για τη βιομηχανία καλλυντικών βήμα επιβραβεύτηκε από καταναλωτές, ειδικούς και δημοσιογράφους, ενώ η Sephora Αμερικής χρησιμοποίησε τον πίνακα ΚΟΡΡΕΣ για την αξιολόγηση όλων των εταιρειών φυσικών καλλυντικών που εκπροσωπεί.

Στόχος της ΚΟΡΡΕΣ είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία προϊόντων με ελληνική σφραγίδα που συνδυάζουν υψηλής ποιότητας δραστικά συστατικά, πρωτογενή και εφαρμοσμένη έρευνα, καινοτομικές μεθόδους παραγωγής, φόρμουλες με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα –ένα πορτφόλιο άνω των 400 κωδικών, που "ταξιδεύουν" τα ελληνικά βότανα σε 30 χώρες.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10