Γλυκοβιολογία! Η επιστήμη που φέρνει την επανάσταση σε μια νέα σειρά αντιγήρανσης!

Κάθε λανσάρισμα μιας κρέμας ή ολοκληρωμένης σειράς κρύβει πίσω του πολλά χρόνια επιστημονικών ερευνών, μελέτες και νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένα ολοκαίνουριο λανσάρισμα από τον YSL, η σειρά Forever Youth Librator. Η επικοινωνία του νέου αυτού λανσαρίσματος μας έγινε αρκετές εβδομάδες πριν. Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα από τον Μάρτιο. Όμως, πολύ πριν το λανσάρισμα ή την διαδικασία μεταφοράς των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών προηγήθηκαν πολλά χρόνια ερευνών. Για πρώτη φορά μια σειρά περιποιήσης βασίζεται στην επιστήμη της Γλυκοβιολογίας. Με απλά λόγια, αυτή η σειρά έρχεται για να φέρει την επανάσταση στην περιποίησή μας και στο τεκμηριώνουμε παρακάτω με κάθε λεπτομέρεια!

Τι είναι η Γλυκοβιολογία;
Η Γλυκοβιολογία αποτελεί μια καθοριστική καινοτομία στην κατανόηση της βιολογίας, ιδίως σε ό,τι αφορά στην οργάνωση της δομής των ιστών, στην ενδοκυτταρική λειτουργία και στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Η Γλυκοβιολογία δημιουργεί ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες θα εξαλείψουν τις μεγαλύτερες πανδημίες του 21ου αιώνα.
Και για να καταλάβεις την δυναμική της γλυκοβιολογίας, αρκεί να σου πω ότι το M.I.T. (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) συμπεριέλαβε την Γλυκοβιολογία στις 10 σημαντικότερες επιστήμες που θα αλλάξουν το μέλλον της ιατρικής!

Γλυκοβιολογία και γλυκάνες
Οι γλυκάνες ανευρίσκονται κυρίως στην επιφάνεια των κυττάρων και είναι απαραίτητες για τη σύνδεσή τους. Χάρη στις “κεραίες” τους, οι γλυκάνες δρουν σαν ζωτικά κλειδιά, τα οποία έχουν την ικανότητα να “ξεκλειδώνουν” τα κύτταρα, για να διασφαλίζουν ότι τα μηνύματα ανάπλασης μεταδίδονται με στοχευμένο τρόπο.
Για να στο κάνω εικόνα: όταν είμαστε μικροί οι γλυκάνες που έχουμε στα κύτταρά μας λειτουργούν με μεγάλη ταχύτητα και βοηθούν τα τελευταία να διατηρούνται νέα. Όσο, όμως, μεγαλώνουμε οι γλυκάνες λειτουργούν πιο αργά κι έτσι το δέρμα αναπλάθεται πιο δύσκολα. Και σε αυτό το σημείο καλείται η γλυκοβιολογία να ρυθμίσει την ταχύτητα των γλυκάνων σε κάθε ηλικία έτσι ώστε να παραμείνουν τα κύτταρά μας νεότερα και για περισσότερο διάστημα.

Ο YSL και η επιστήμη της Γλυκοβιολογίας
Βασιζόμενη σε ανακαλύψεις της γλυκοβιολογίας με στόχο την αποκωδικοποίηση της νεότητας της επιδερμίδας, η μάρκα Yves Saint Laurent υπογράφει μια καινοτομία στην περιποίηση της επιδερμίδας, και παρουσιάζει ένα μοναδικό σύμπλεγμα, το Glycanactif™.
Σχεδιασμένο για να δρα σαν ένα κυτταρικό κλειδί, το Glycanactif™ “ξεκλειδώνει” τα κύτταρα, για να διεγείρει τις λειτουργίες που ενισχύουν τη νεότητα της επιδερμίδας. Αυτό το πρωτοποριακό σύμπλεγμα αναδημιουργεί τις γλυκάνες που χάνονται με την πάροδο του χρόνου και ενισχύει τη σύνθεση των θεμελιωδών συστατικών της αρχιτεκτονικής του δέρματος και τους μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος.

Forever Youth Liberator: η νέα σειρά YSL που φέρνει την επανάσταση στην περιποίηση!
Η σειρά Forever Youth Liberator που ενσωματώνει την επιστήμη της Γλυκοβιολογίας είναι μια ολοκληρωμένη σειρά με αφρό καθαρισμού, κρέμα θρέψης και κρέμα ματιών. Ωστόσο, το star προϊόν είναι ο ορός. Και αυτό γιατί ενσωματώνει την υψηλότερη συγκέντρωση σε Glycanactif™ με αποτέλεσμα να διεγείρει την ανάπλαση εκ των έσω. Τα αποτελέσματα είναι πιο λαμπερή, λεία και υγιής επιδερμίδα απαλλαγμένη από την θαμπή όψη και τις λεπτές γραμμές!

Το serum όπως και η ολοκληρωμένη σειρά Forever Youth Liberator κυκλοφορεί τώρα στα καταστήματα. Ο ορός κοστίζει €84/30ml.

TLIFE αποκλειστικό!

Στην παρουσίαση της νέας ολοκληρωμένης σειράς όλες οι beauty editors έδωσαν το “παρών”. Λογικό, αφού πρόκειται για ένα λανσάρισμα που φέρνει την επανάσταση! Το ραντεβού δόθηκε στο Fashion Workshop της Βίκυς Καγιά (ήταν εκεί όπως και η Σίσσυ Φειδά). Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Πέτερ Ζίμπεργκερ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας Μαξ Πλανκ του Βερολίνου. Surprise! Σου εξασφαλίσαμε συνέντευξη εκείνου και πολλών ακόμη προσωπικοτήτων που ήταν εκεί. Τι έχει να πει για την νέα σειρά; Μάθε παρακάτω!

Για τις παρουσιάσεις νέων λανσαρισμάτων σου έχω ξαναμιλήσει! Οι beauty editors “συστηνόμαστε” σε ένα νέο προϊόν δοκιμάζοντάς το και συζητώντας γι’ αυτό! Παρακάτω μπορείς να πάρεις αποκλειστικά μια γεύση για το τι έγινε στο λανσάρισμα της νέας σειράς Forever Youth Liberator από τον YSL!

Read More

And More