Αυτό το Σαββατοκύριακο σου μαθαίνουμε πώς να κάνεις… beauty hygge! Beauty… what?

Το περασμένο Σάββατο βράδυ έκανα ένα poll στο instagram μου το οποίο ήταν κάπως έτσι: Σάββατο βράδυ μέσα ή έξω. Προς μεγάλη μου έκπληξη το “μέσα” κέρδισε με ποσοστό 70%. Όσο ο καιρός “φθινοπωριάζει” (ok, είμαστε στην Ελλάδα οπότε το “φθινοπωριάζει” θα εναλλάσσεται για πολύ ακόμη με το “καλοκαιριάζει” όπως συμβαίνει τώρα) τόσο θα μας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα η ιδέα να μένουμε μέσα.

Αυτή, λοιπόν, είναι η καταλληλότερη περίοδος να σε συστήσω στο… beauty hygge. Το beaty…. whaaaat? Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο όρος hugge προέρχεται από την Δανία και είναι αυτό που πατάνε pause στην καθημερινότητα, φτιάχνουν ζεστό τσάι ή καφέ, ανάβουν κεριά, χαλαρώνουν και συζητάνε. Προφέρεται δε, για να το πας σωστά all the way, χούγκα και δεν έχει ακριβή μετάφραση. Ίσως να λέγαμε ότι είναι το beauty cocooning σε άλλη γλώσσα.

Πέρα, όμως, από το hygga υπάρχει και το beauty hygga ή, σωστότερα, το hygga skincare trend που είναι παγκόσμιο trend και παρακάτω σου δείχνουμε τα βήματα για να υιοθετήσεις το ιδανικό σκηνικό και να το απολαύσεις αυτό το Σουκού στο έπακρο. Αν δεν έχεις σχέδια για το βράδυ, λοιπόν, just… hygga! Και αυτό ίσως να είναι τελικά το καλύτερο σχέδιο!

Μπες στο mood

Το hygge είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και για να υιοθετήσεις το hygge skincare trend πρέπει να μπεις για τα καλά στην φιλοσοφία αυτή. Η μουσική, ο φωτισμός και οι μυρωδιές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Χαμήλωσε τα φώτα σου αρκετά αλλά σε σημείο που θα μπορείς να βλέπεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη, επίλεξε την αγαπημένη σου μουσική (ok, ίσως θα πρέπει να κάνεις αυτό πρώτα) και άναψε κεριά. Μπορείς να ανάψεις κεριά σε όποιες μυρωδιές θέλεις αλλά εγώ προτιμώ την λεβάντα γιατί με χαλαρώνει (τσέκαρε το (3) Lavender & Lovage της Jo Malone, €54.00, αν σου αρέσει κι εσένα η λεβάντα). Τώρα μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Χαλάρωσε το σώμα σου

Δεν μπορείς να κάνεις hygge και το μυαλό σου να είναι στο instagram ή τι θα παραγγείλεις να φας μετά. Το μυαλό σου πρέπει να είναι χαλαρό και το σώμα σου επίσης. Κάτσε στο κρεβάτι σου ή στον καναπέ σου και πέρασε το ένα πόδι σου πάνω από το άλλο. Στρίψε και τεντώσου από την αντίθετη. Κάνε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Skincare

Ο καθαρισμός του προσώπου σου είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Πλύνε τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι και πλύνε και το πρόσωπό σου για να φύγουν οι περιβαλλοντικοί ρίποι και τυχόν μακιγιάζ. Αν και είμαι οπαδός του double cleansing ξέρω πως το (1) 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover της Clinique (€25.50) σου εξασφαλίζει πολύ καλό καθαρισμό. Αφού το κάνεις και σκουπίσεις το πρόσωπό σου ταμποναριστά πέρασε στο επόμενο βήμα που είναι μια μάσκα αποτοξίνωσης και καθαρισμού. Συστατικά όπως το ginseng ή ο άργιλος βοηθούν να καθαρίσουν οι πόροι σε βάθος. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη (κάπως κυριολεκτικά!) η (2) Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask της The Body Shop (€24.00).

Καιρός να γεμίσεις την μπανιέρα σου

Αν έχεις μπανιέρα ήρθε η ώρα να την γεμίσεις. Χρησιμοποίησε ζεστό προς χλιαρό νερό και βάλε αρκετές σταγόνες από το αγαπημένο σου αφρόλουτρο ώστε να κάνει αρκετό αφρό. Αγαπώ το (5) Candied Vanilla της Mor (€25.86) για την τέλεια μυρωδιά του. Κάθισε μέσα στην μπανιέρα σου για 20 λεπτά ή μέχρι το νερό να γίνει πιο δροσερό. Αν πάλι δεν έχεις μπανιέρα, κάνε ντους και ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, αυτή είναι η ώρα που πρέπει να βγάλεις τη μάσκα από το πρόσωπό σου.

Back to reality

Αφού βγεις από την μπανιέρα άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα body lotion στο σώμα σου κάνοντας μασάζ και αφού πλύνεις τα χέρια σου συνέχισε με μια πλούσια overnight κρέμα προσώπου όπως η (4) Ideal Resource Light Re-birth Overnight Cream της Darphin (€59.00). Ευχαρίστησε τον εαυτό σου για τον χρόνο που του αφιέρωσες, νιώσε ευγνωμοσύνη για την στιγμή και συνέχισε με ένα βιβλίο ή πηγαίνοντας απλώς για ύπνο. Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις πολύ πιο αναζωογονημένη. Στο υπόσχομαι!

Last chance info: αν θέλεις να πας το hygge ένα βήμα παραπέρα δοκίμασε και αυτές τις ασκήσεις face yoga που θα δεις εδώ.

Read More

And More