Blorange! Η νέα τάση στο χρώμα μαλλιών που θα βλέπεις παντού γύρω σου!

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε social media addict ούτε ιδιαίτερα παρατηρητική για να διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα νέο χρώμα που λατρεύουν και επιλέγουν όλα τα it girls για το 2017 και που μάλιστα τα μεγαλύτερα site μόδας και ομορφιάς παγκοσμίως το περιγράφουν ως την πρώτη μεγάλη τάση του 2017. Γιατί αυτό το χρώμα είναι τόσο flashy- ιδιαίτερο- δυναμικό που δεν γίνεται να σου περάσει έτσι!

Λέγεται Blorange και με πολύ λίγα λόγια είναι αυτό το χρώμα που αποκτούν τα μαλλιά που έχουν ξανθά βάση και από πάνω έχουν βαφτεί με ροζ το οποίο έχει αρχίσει και ξεθωριάζει. Με λίγα λόγια, όπως σου είπα, γιατί ο Νικόλας Βιλλιώτης, official hair colorist της L’Oreal Paris, κάνει όλη την (υπόλοιπη) ανάλυση! Παρακάτω, λοιπόν, θα μάθεις τα πάντα για το χρώμα που αγάπησαν ήδη η Gigi Hadid, η Georgia May Jagger και σύντομα και εσύ!


Τι είναι το… Blorange;
Όλα αυτά τα χρώματα που βλέπουμε εδώ υπάγονται σε μια κατηγορία που λέγεται strawberry blonde και έχουν άλλοτε ενισχυμένο το ροζ, άλλοτε ενισχυμένο το πορτοκαλί (copper) ή σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για ένα πάντρεμα και των δύο χρωμάτων.
Αυτό που κάνω εγώ τώρα τελευταία και έχει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα είναι να κάνω στο χάλκινο λίγο painting και να περνάω από πάνω ροζ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια δύναμη και μια ένταση στο χρώμα και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι απόλυτα ροζ.

Αυτή η τάση “γράφει” σε κάθε βάση μαλλιών;
Όχι! Στην τάση αυτή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πόσο είναι ξανοιγμένα τα μαλλιά από κάτω. Ωραίο θα ήταν να κάνεις κάποια ξανοίγματα και πάνω σε αυτά τα ξανοίγματα να κάνεις ένα ρεφλέ, ένα ωραίο ροζ, ένα συνδυασμό ροζ και orange μαζί για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά προϋποτίθεται να έχεις ή να κάνεις ξανοίγματα με ανταύγειες, μπαλαγιάζ ή painting και πάνω εκεί το χρώμα.


Τι είναι το painting;

Painting είναι αυτή η διαδικασία του να σβήνεις το χρώμα από την ρίζα μέχρι τις άκρες και να ενισχύεις μεγαλύτερη ποσότητα ξανοίγματος στις άκρες, αλλά με έναν τρόπο ντεγκρανταριστό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην βλέπεις καμία γραμμικότητα ενώ πάνω σε αυτό μπορείς να βάλεις ροζ ή πορτοκαλί ή και τα δύο που για μένα είναι ο πιο ωραίος συνδυασμός.


Τα μαλλιά στην φωτογραφία που βλέπεις παραπάνω είναι αποτέλεσμα μίξης χρωμάτων

Από το ξανθό στο… Blorange!
Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο χρώμα είναι ένα πάρα πολύ εύκολο χρώμα! Το μυστικό είναι να μην είναι τίποτα ενιαίο. Από εκεί και πέρα, ακόμη και μια γυναίκα που κάνει τελείως ξανθά τα μαλλιά της μπορεί να περνάει λίγο ροζ και να της βγαίνει πιο ψυχρό το χρώμα (ο ροζ είναι πάντα αυτό που εξουδετερώνει τις κιτρινίλες). Το δύσκολο part είναι να διατηρήσεις αυτό το χρώμα καθώς πρόκειται για ένα χρώμα που φθείρεται εύκολα και θέλει επανάληψη.

Σε ποιες ταιριάζει!
Το συγκεκριμένο χρώμα θέλει ωραίες ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ψυχρά γαλανά ή πράσινα μάτια ώστε να κάνει αντίθεση και να αναδεικνύεται το χρώμα. Αν η επιδερμίδα σου είναι σκούρα ή αν έχεις ατέλειες απόφυγέ το!

Τι σημαίνει το blorange στην… ψυχολογία!

H χρωματολογία είναι ολόκληρη επιστήμη και ένας σπουδαίος colorist πρέπει να την έχει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις. Ο Νικόλας Βιλιώτης είναι ένας τέτοιος colorist και μου εξηγεί: “στην ψυχολογία των χρωμάτων, αυτός ο συνδυασμός είναι του θεραπευτή και ειδικά το πορτοκαλί σε βοηθά να ηρεμήσεις. Οι γυναίκες που έχουν χάλκινα μαλλιά είναι οι γυναίκες που γειώνονται, που πατάνε πάνω στη γη. Επιπλέον είναι πολύ δυναμικές γυναίκες, γυναίκες που μπορούν να υποστηρίξουν τα πάντα και σίγουρα την ένταση και την προσοχή που προκαλεί ένα τέτοιο χρώμα!

Γιατί Blorange;

Το 2017 είναι η χρονιά των χρωμάτων, στα ρούχα, τα μαλλιά, το μακιγιάζ! Στα μαλλιά θα δούμε πολύ εκκεντρικά χρώματα όπως και το χρώμα που μιμείται το blue jean σου. Αν θέλεις να είσαι ενημερωμένη, να υιοθετείς τα trends αλλά να νιώθεις και άνετα με τον εαυτό σου αυτό είναι το καλύτερο χρώμα που μπορείς να κάνεις!

Read More

And More