Focused concealing: είναι το νέο contouring;

Το 2015 ήταν η χρονιά που μας συστήθηκαν οι περισσότεροι νέοι beauty όροι στην ομορφιά. Να σου θυμίσω πρόχειρα- πρόχειρα καναδυό: contouring, strobing, baking κι ένα σωρό άλλα που μπορείς να τσεκάρεις εδώ στο λεξικό ομορφιάς.

Και σχεδόν ένα τσακ πριν ντυθούμε-βαφτούμε-χτενιστούμε για το ρεβεγιόν, έρχεται μια ολοκαίνουρια τεχνική: focused concealing!

Η συγκεκριμένη τεχνική μας συστήθηκε μόλις από τον Matthew Waitesmith, τον δημιουργό των υπερπινέλων Artis (δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά μπορείς να τσεκάρεις εδώ το net-a-porter) ο οποίος επίσης μόλις δημιούργησε ένα πινέλο γι’αυτήν ακριβώς τη δουλειά!

Παραπάνω το πινέλο Artis Elite Mirror Circle 1R brush, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ιδέα του focused concealing. Ουσιαστικά, η τεχνική μακιγιάζ που μας προτείνει ο δημιουργός των Artis είναι να χρησιμοποιείς ένα τέτοιο πινέλο για να απλώνεις το concealer τοπικά στα σημεία που χρειάζεσαι κάλυψη και να το κάνεις blending ώστε να γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου. Από πάνω αν θες μπορείς να μην απλώνεις καθόλου foundation έτσι ώστε να εξασφαλίσεις πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

Πού μπορείς να απλώνεις τοπικά το concealer;
– Στα πλαϊνά της μύτης που το χρώμα σου είναι πιο κόκκινο και υπάρχουν μικρά αγγειάκια
– Στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών. Ανασηκώνει τα χείλη και τα κάνει να δείχνουν πιο γεμάτα
– Γύρω από τα χείλη σου αφού έχεις απλώσει το έντονο κραγιόν σου, περιμετρικά των γεμάτων φρυδιών σου ώστε να τα οριοθετήσεις και γύρω από ένα winged eyeliner για να δείξει πιο έντονο
– Κάτω από τα φρύδια για να τα ανασηκώσεις, κοντά στις γωνίες των ματιών και κάτω από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών για φως

Πώς σου φαίνεται η τεχνική του focused concealing; Αν δεν σου αρέσει το make up, αυτή η τεχνική είναι ό,τι καλύτερο! Και μεταξύ μας, μπορείς να την πετύχεις και χωρίς αυτό το ειδικό πινέλο! Πώς; Κάνε κλικ εδώ και δες πώς θα κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει τέλεια χωρίς make up!

Read More

And More