Μπαρέτες: το 90’s αξεσουάρ μαλλιών που πρέπει να φορέσεις (αν θες να δείχνεις ενημερωμένη)!

Υπάρχουν κορίτσια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που έχουν τέτοια δυναμική ώστε αν φορέσουν κάτι ή εμφανιστούν κάπως, αυτό το κάτι ή το κάπως γίνεται αυτομάτως trend. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Bella Hadid η οποία λίγες μέρες πριν εμφανίστηκε με 90’s total outfit το οποίο σεταρίστηκε (ή/και απογειώθηκε) με αυτή τη λεπτομέρεια στα μαλλιά: την μπαρέτα!

Η Bella Hadid έκοψε τα μαλλιά της καρέ και εμφανίστηκσε στο MET Gala και αυτό το hair accessory ήταν πιθανότατα στο πλαίσιο του πειραματισμού που προκύπτει από την ερώτηση: “και τώρα πώς χτενίζουμε το καρέ;”. Η απάντηση που έδωσε από την κίνησή της αυτή, δηλαδή να φορέσει μπαρέτα στα μαλλιά με τον πιο 90’s τρόπο, ήταν τόσο εύστοχη ώστε έκανε όλο τον beauty κόσμο να γράφει πως η μπαρέτα στα μαλλιά είναι το νέο hot hair accessory που πρέπει να υιοθετήσουμε. Και την στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές το έχω κάνει ήδη!


Μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες δύο δεκαετίες πριν έχουν ως πρωταγωνίστριες κορίτσια με καρέ κυρίως, και μπαρέτα ψηλά στην χωρίστρα τους. Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη: H Gwyneth Paltrow στην “Οικογένεια Τενενμπάουμ”, δεν αποχωρίζονταν την μπαρέτα από τα μαλλιά της που ήταν το signature στοιχείο πάνω της. Η Alicia Silverstone στο Κορίτσι του Beverly Hills (1995) φορούσε και εκείνη μπαρέτα και φυσικά η αγαπημένη Cameron Diaz στο “Κάτι τρέχει με τη Μαίρη” είχε το ίδιο cute χτένισμα που είχαν και πολλά ακόμη κορίτσια της εποχής.

Από τότε μέχρι σήμερα η μπαρέτα έχει κάνει την εμφάνισή της κατά καιρούς, αλλά οι ηθοποιοί και stars νέας γενιάς φροντίζουν να μας δείχνουν και φρέσκους τρόπους να την φορέσουμε. Όπως η Keira Knightley στο πίσω μέρος των μαλλιών μας ή όπως η Nicole Kidman λίγο πιο πάνω από το ύψος του αυτιού για να “ασφαλίσουμε” τον όγκο. Βεβαίως, υπάρχει και το παράδειγμα της Taylor Swift που αγαπά το pin up στιλ και έχει και αυτή την ρετρό διάθεση.

Μπαρέτες: μυστικά και tips για να υιοθετήσεις το πιο cool trend των 90’s σήμερα!

– Αν θέλεις να το κάνεις ακριβώς όπως τα it girls των 90’s κόψε τα μαλλιά σου καρέ και στόλισέ τα με δύο μπαρέτες στο ύψος των ματιών σου. Προσοχή! Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι ίσια και όχι χτενισμένα σε beach waves γιατί αλλιώς θα χάσεις την αίσθηση της δεκαετίας των 90’s!

– Οι μπαρέτες συχνά γλιστράνε, ειδικά αν έχεις sleek μαλλιά. Το κόλπο είναι να τις ψεκάσεις από μέσα με λακ. Έτσι θα είναι πολύ πιο σταθερές στα μαλλιά σου!

– Διατήρησε το υπόλοιπο look σου ήπιο και χωρίς υπερβολές. Ένα ψηλόμεσο mom jeans σεταρισμένο με crop top, μπαρέτες στα μαλλιά και choker θα σε διακτινίσουν στα 90’s στις σωστές δόσεις.

– To πού θα τοποθετήσεις την μπαρέτα στα μαλλιά σου παίζει σημαντικό ρόλο. Κοντά στο ύψος των ματιών για να δώσεις 90’s αίσθηση, στο πίσω μέρος για να δώσεις πιο σύγχρονο αποτέλεσμα.

– Η μπαρέτα είναι και πολύ πρακτική! Αν έχεις αφέλειες που προσπαθείς να μακρύνεις είναι sooo must!

Οι μπαρέτες που μας αρέσουν!

1. Hair clips H&M loves Coachella, €5.99

2. Enamel Butterfly & Flower Hair Barrette, Accessorize, €12.00

3. Orelia Days Of The Week Hair Slides, Asos, €18.00

4. Cute αξεσουάρ μαλλιών, Achilleas Accessories, €12.00

5. Stone Salon Clips, €11.38, Free People

Read More

And More