Νέα από την Κορέα! Μάθε πρώτη όλα όσα θα έρθουν στο μέλλον από την καρδιά της κοσμετολογίας!

Δεν χρειάζεται να ξανασυστηθούμε! Η Κορέα είναι το big thing της κοσμετολογίας τώρα, από όπου εμπνέονται και οι δυτικές εταιρίες καλλυντικών. Στο γράφουμε μέσα από εδώ μήνες τώρα και λίγους μήνες πριν προσγειώθηκαν στα ράφια των Sephora και τα πρώτα προϊόντα από κορεάτικα brands.

Όμως, επειδή εμάς εδώ μας αρέσει να είμαστε κάμποσο (πολύ) πιο μπροστά, τι θα έλεγες να εστιάσουμε σε όλα εκείνα που ΘΑ έρθουν από την Κορέα στο μέλλον; Έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένη, ενημερωμένη και (εντάξει, αυτό θέλουμε!) να πουλάς πνεύμα στις beauty συζητήσεις σου με τις φίλες σου. Η Charlotte Cho είναι editor in chief στο site του K-beauty, και μίλησε στο αμερικάνικο Popsugar για όλες εκείνες τις καινοτομίες του μέλλοντος που έρχονται από την καρδιά της κοσμετολογίας. Διάβασα την συνέντευξη 4891 φορές και αυτές είναι οι βασικές σημειώσεις- τα 6 σημεία κλειδιά!

1. Αντίο no makeup- makeup! Καλώς όρισες contouring!

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Κορεάτισσες έκαναν foucs στο skincare περισσότερο και λιγότερο στο μακιγιάζ. Ωστόσο, και στο μακιγιάζ είχαμε δει κάποια καινοτόμα προϊόντα όπως ήταν τα cushion, εκείνα τα makeup με μαξιλαράκι που πρωτοκυκλοφόρησαν στον δυτικό κόσμο (γενικά) και στην Ελλάδα (ειδικότερα) από την Lancome. Αυτό, όμως, δεν αρκεί! Οι millennials της Κορέας αρχίζουν να υιοθετούν πράγματα από τον δυτικό κόσμο και στο μέλλον θα το δούμε ιδιαίτερα αυτό να συμβαίνει στο μακιγιάζ. Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει ήδη στο youtube κάποια tutorials που δείχνουν πώς γίνεται το contouring στην Κορέα. Contouring στην Κορέα; Yaaas! Κι αυτό σημαίνει νέα, super καινοτόμα προϊόντα που ούτε είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν!

2. Περισσότερα προϊόντα για την φροντίδα των μαλλιών!

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Κορεάτισσες χρησιμοποιούν περίπου 10 προϊόντα στο πρόσωπό τους κάνοντας το διάσημο, πλέον, layering. Όμως, η χρήση των άπειρων προϊόντων δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο καθώς την ίδια ρουτίνα ακουλουθούν και στα μαλλιά τους. Και αρκεί να πεις σε ένα κορίτσι από την Κορέα ότι δεν χρησιμοποιείς Essence στα μαλλιά σου για να λιποθυμήσει! Στο μέλλον, λοιπόν, θα δεις πολλά περίεργα προϊόντα φροντίδας μαλλιών. Μέχρι τότε, κάποια extra προϊόντα που δεν είχες συνηθίσεις να χρησιμοποιείς τα μαλλιά σου είναι τα scrub για το τριχωτό της κεφαλής. Τσέκαρε το Fuji Green Tea που μόλις έφτασε στα χέρια μας!

3. Sheet masks που δεν φανταζόσουν ότι υπάρχουν!

Ότι beauty ανακάλυψη έχει γίνει στην Κορέα δεν θα πάει χαμένη. Αντίθετα, θα εξελιχθεί. Πάρε για παράδειγμα τις sheet masks, εκείνες τις μάσκες που είναι εμποτισμένες με ευεργετικά συστατικά. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τις υφασμάτινες sheet masks ή τις sheet masks από σιλικόνη. Στο μέλλον θα δεις ένα σωρό sheet masks φτιαγμένα από υλικά που δεν φανταζόσουν!

4. Καλλυντικά με φυσικά συστατικά από την Ασία!

Για χρόνια το έλαιο argan που βγαίνει στην Αφρική ήταν ένα από τα αγαπημένα μας συστατικά που δεν χορταίναμε να βλέπουμε στις συσκευασίες των καλλυντικών. Τώρα, αυτά τα συστατικά αντικαθίστανται από άλλα φυσικά που “φυτρώνουν” στην Ασία. Το yuja, για παράδειγμα, που είναι δεκαπλάσιο σε περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι μπορείς να το βρεις ήδη στην Ελλάδα, στα Sephora.

5. Προσοχή στις απομιμήσεις!

Το έχουμε δει να ξανασυμβαίνει: όταν κάτι έχει απήχηση πολλοί σπεύδουν να το αντιγράψουν κάτι που θα δούμε να συμβαίνει στο μέλλον έντονα με τα κορεάτικα καλλυντικά. Για να μην πέσεις στην παγίδα, μερικά tips είναι να ψωνίζεις από μεγάλα καταστήματα που συνεργάζονται με κορεάτικα brands όπως τα Sephora και eshop όπως το Soko Glam.

Read More

And More